NAAR INHOUD

Psyche

Stichting Mediwiet maakt praktijkervaringen over THC- en CBD olie beschikbaar opdat anderen ervan kunnen leren. Wij doen dit met video interviews, geschreven interviews en berichten die wij ontvangen.

Je kunt op de buttons hieronder klikken om direct naar de juiste plek te scrollen.

Aantal bezoekers van onze site tot nu toe: 2036931

Video interviews

Praktijkervaringen op categorie

INHOUD PSYCHE

PSYCHE

Yolande THC olie

11 april in Alkmaar geweest en mijn ogen zijn geopend. Van mijn psychiater kreeg ik Efexor voorgeschreven na jaren Lexapro gebruikt te hebben. Ik moest stoppen van hem met wietolie en mocht ook geen jointje meer roken. Toen ik hem voorstelde wietolie te gebruiken stond hij hier niet positief tegenover. Aangezien ik toch behandeling nodig heb, ben ik gestopt met de wietolie. Nu blijkt dat medicijnen en wietolie niet samengaan, dus ik ben gestopt met de medicijnen en vandaag alleen wietolie genomen. Natuurlijk moet mijn lichaam afkicken van de mediijnen maar ik heb het er graag voor over. Ik heb het hele huis gepoetst en voel me sinds lange tijd weer fit. Voor mij geen medicijnen meer, alleen nog wietolie.

Dank Wernard voor het openen van mijn ogen.

Geantwoord op: 07:22 13-04-2014

Mooi verhaal Yolande,

dank dat je dit met ons wilde delen! Het is alleen niet zo dat alle medicijnen per definitie niet goed samengaan met wietolie. Dat geldt alleen voor de zogenaamde serotonine heropname remmers (SSRI), Tricyclische antidepressiva (TCA) en MAO-remmers. Deze medicijnen vertragen de afbraak van o.a. de endocannabinoïde serotonine die je lichaam blijkbaar van nature te weinig aanmaakt. Daarmee blokkeren deze medicijnen ook de afbraak van de cannabinoïden zoals die in cannabis voorkomen, je krijgt het gevoel van een overdosis. Dat is niet zozeer schadelijk of gevaarlijk maar kan wel erg lastig uitvallen, voorzichtigheid is dus geboden. Endocannabinoïden (Endo=lichaamseigen) zoals serotonine en phytocannabinoïden (phyto=plantaardig) zoals THC lijken erg op elkaar. Daarom is het zo dat wietolie je tekort aan lichaamseigen stoffen kan aanvullen, waardoor je je beter voelt. Heb je baat bij de medicijnen van je arts dan is dat prima, heb je teveel last van hun bijverschijnselen dan is wietolie een optie. Aan jou de keuze, gebruik je Goddelijk recht op keuze en kies voor de oplossing waar jij je het beste bij voelt!

Groene groet, Wernard

Yolande

Nog even een reactie op Wernard! Ik had erg veel bijwerkingen van de medicatie en zat al vier jaar aan de lexapro. Sinds een week kreeg ik efexor, waar ik nog veel meer bijwerkingen van kreeg. Nu dag drie zonder anti depresiva en voel me dankzij de wietolie super. Ik kan weer als een gezond mens denken !!!!! En ik functioneer zoals ik wil, mijn leven ziet er een stuk zonniger uit. Ik kan het iedereen aanraden en zal ook zeker mensen attenderen op het goede resultaat wat wietolie op mijn geestelijke gemoedstoestand heeft.

ADD

Melissa CBD olie en THC olie

Hallo Wernard,

Ik ben vorige week begonnen met het proefpakket, de CBD olie merk ik niet veel van en van de wietolie word ik van 2 druppels al moe, slaperig en wat opstandig in mijn lijf. Doe ik nu iets verkeerd met de hoeveelheid of is het iets anders. Daarbij komt dat ik ritalin gebruik voor mijn ADD, maar dat durf ik niet samen te nemen met de wietolie. Ik ben bang voor de wisselwerking tussen deze beide. Is er iemand die hier ervaring mee heeft en weet of dit ook samen gebruikt kan worden. Ik merk dat ik de ritalin gewoon nodig heb voor de concentratie!!!

Geantwoord op: 15:56 06-09-2013

Angst is een slechte raadgever. Er is geen negatieve wisselwerking bekend tussen wietolie en welke stof dan ook behalve SSRI’s (selectieve serotonine heropname remmer). Kies dus of voor de ritalin of voor het proberen of wietolie voor je werkt. Als je bang bent en blijft ga dan voortaan veilig verder met de Ritalin. Heb je al geprobeerd om de wietolie alleen in te nemen ’s avonds en voor het het slapen gaan?

Groene groet, Wernard

 

Martijn

Beste Wernard, Ik heb de diagnose ADD gekregen, en nu heb ik begrepen dat wietolie daar prima tegen werkt. Ik blow eigenlijk al jaren en daarbij is me vooral opgevallen dat ik me het beste voel bij hele kleine hoeveelheden wiet, maar dat is met roken heel moeilijk te doseren , bij te veel voel ik me juist niet super tof en worden de klachten alleen maar erger. Nu begrijp ik dat met wietolie heel goed te doseren is , ik zou hier graag wat meer over weten, bijvoorbeeld hoeveel olie ik dan moet nemen. En hoeveel wiet ik moet verbouwen om een er een jaar tegen te kunnen, dan kan ik gelijk stoppen met roken en hoef ik geen chemische troep te gebruiken. De wiet zaadjes heb ik al binnen ik heb super lemon haze en big bang van greenhouse gekocht. Als je tijd heb zou je me wat tips en tricks kunnen geven. En of het waar is dat het helpt tegen AD(H)D.

Met vriendelijke groet , Martijn

Antwoord Wernard Bruining:

Hallo Martijn,
ADD en ADHD zijn beiden goed te behandelen met wietolie. In 15-25 minuten krijgt de gebruiker rust en evenwicht die enkele uren aanhoudt. Je dient dan ook enkele malen per dag 1-2 druppels te nemen. Daar wordt je niet high of stoned van. Je zult ook beter slapen en je de volgende dag uitgerust voelen, want het onrustig slapen zorgt er ook voor dat je de volgende dag prikkelbaar bent.
ADD en ADHD wijzen op een disbalans in het endocannabinoïde systeem dat hormonen produceert in het menselijk lichaam. Buiten het menselijk lichaam is er maar een natuurlijke bron en dat zijn de fythocannabinoïden aanwezig in de cannabisplant. Als je wat fythocannabinoïden neemt in de vorm van wietolie krijg je al snel een hernieuwde balans.
Groene groet, Wernard Bruining

Yasmine CBD olie

Ik vandaag na twee dagen gebruikt van CBD olie echt gemerkt dat mijn zenuwpijn geheel naar de achtergrond is verdwenen. Ik heb ADD en ben de hele dag super helder geweest. Ik kon me zo goed concentreren op gesprekken, lezen en gewoon helder en gefocust aanwezig. Dat is lang geleden voor mij. De zenuwpijn, spanningshoofdpijn daar heb ik in het verleden medicatie voor gehad van de neuroloog. De bijwerkingen wogen voor mij niet op tegen de voordelen. Ik mocht echt eerlijk zeggen dit is het eerste middel die ik me leven heb gebruikt waar ik zo tevreden over ben. Ik vind het alleen erg duur. Maar ach kwaliteit van leven is eigenlijk onbetaalbaar niet..?

Belladonna THC olie

Hallo Allemaal, Dit weekend heb ik een proef monstertje van de Wiet olie van Wernard Bruining mogen ontvangen.(dankje nog maals) Nu ben ik ik en Add gevalletje en heb heel erg moeite met nieuwe dingen in mijn leven zo dus ok met de olie. Ik wil het heel graag proberen maar zit zo vast aan mijn jointje. Elke dag had ik wel en exxuus om het gewoon bij mijn oude vertrouwde Jointje tehouden. Tot Zondag avond ik zat er even door en dacht wat ik neem gewoon een druppel.
Druppel onder mijn tong gedaan en vond het gelijk een vieze smaak , ik liep van uit de keuken naar de huiskamer en plofte op de bank. Mijn man zei het lijkt wel of je een hele plant hebt op gegeten zo ruikte ik uit mijn mond naar cannabis Het eerste wat ik voelde was al na een minuutje dat het voelde als of mijn tong werd verdooft vreemd gevoel maar ging goed. Vervolgens leek het als of ik ineens mega erg stond was mijn oogjes vielen langzaam dicht en ik voelde een lekkere roes op komen.
Ik heb me er even aan over gegeven en toen maar weer mijn oogjes open gedaan en tv gekeken.
Ik merkte wel dat heel mijn lichaam warm werd en kon makkelijk op de bank blijven liggen. Ik ervaarde het wel als beetje op en neer gaan van het gevoel soms voelde me ik me behoorlijk ver weg en dan even weer wat minder. Dit duurde zo kleine 2 uur en toen was het uit gewerkt en merkte ik er niks meer van. Weer uurtje later stak ik mijn oude vertrouwde jointje aan wel minder er in gedaan maar tjong wat kwam die binnen zeg heerlijk. Gisteren avond heb ik voor ik ging slapen boven nog een druppel Olie genomen en ben in bed gaan liggen. Resultaat ik werd vanmorgen om 12 uur wakker normaal altijd rond 9 uur Voel me heerlijk uit geslapen en kan de wereld weer aan. Ik vind de olie fijn ik ga 1 deze dagen het nog en keer proberen. Groetjes Belladonna

S.vanharen CBD olie

Saskia van haren
De afgelopen dagen begonnen met Ritalin voor mijn add! Ik was erg benieuwd wat het voor mij zou doen! Vooral mijn werkgeheugen en concentratie kunnen wel enige verbetering gebruiken! Ritalin is me echter heel slecht bevallen ik had een naar en akelig zwaar hoofd! Mijn tandvlees deed zeer en ik had een dikke tong. Ik voelde me depressief en was ook zeer agressief. Ontvlamde snel en had een neiging om mijn lieve honden te slaan omdat ze niet zo netjes aan de lijn liepen als ik wilde! Dit herken ik helemaal al niet van mij zelf ben altijd zeer geduldig! Ook was ik erg schrikachtig met hysterische reactie. Kortom een ramp en niets positief over te melden! Ben heel blij de golyolie te kunnen gebruiken. Ik voel me super goed ben vrolijk en heb meer energie!

Groetjes saskia

Geantwoord op: 22:35 19-08-2013

Ritalin heeft bij veel mensen hetzelfde effect als speed. Je wordt er warrig en agressief van, niet zulk best spul dus. Het wordt daarom ook recreationeel misbruikt. In Californië belanden evenveel mensen op de eerste hulp met een overdosis Ritalin als met een overdosis cocaïne.

Met groene groet, Wernard

ADHD

Bertus THC olie

Wietolie i.p.v. medicinaal blowen
Hallo Ik ben indertijd gestopt met het roken van tabak door puur wiet te gaan roken nu weet ik altijd al dat het roken van wat voor materie dan ook niet goed voor je is en heb sinds kort de thc olie ontdekt welke in het test pakket zat, Het wil zo zijn dat ik sinds lange tijd een steun vond in thc voor beter functioneren ivm mijn adhd maar dat het toedienen van een dosis thc door middel van roken niet getolereerd werd rond de werkvloer. Door de juiste druppel dosis uit te knobbelen (4 druppels over de dag) heb ik the sweet spot ontdekt en kan ik optimaal functioneren zonder het risico op negatieve aandacht. En rook ik nu dus ook geen wiet meer!Grote Dank & Keep up the good work folk’s…

Geantwoord op: 19:55 20-02-2015

Mooi verhaal Bertus!

Groene groet, Wernard

Jacqueline

Beste mensen,

Mijn planten staan er weer mooi bij en ik hoop dit jaar op een goede oogst. Zelf kan ik mij het leven zonder de olie niet meer voorstellen. Dagelijkse onrust van de a.d.h.d. en depressief.
Medicijnen werkte allang niet meer en 24 uur per dag pijn. Ook nooit gedacht, dat ik er weer uit zou komen, maar ook dat gaat goed. Ben weer enkele uren per dag aan het werk en voel me een stuk beter. Natuurlijk heb ik nog steeds reuma en pijn, maar het is minder en niet zo gemeen.
Doordat ik niet zo “druk”ben, van de a,d,h,d,, houd ik energie over om ook leuke dingen te doen.
groetjes Jacqueline

Jacqueline THC en CBD olie

Hallo,

Zo nu en dan schrijf ik een stukje over de vooruitgang na 3 jaar thc en cbd olie. Soms komt er veel tegelijk op mijn pad en daar werd ik vroeger dan ook snel overspannen van. De combinatie van thc en cbd zorgt ervoor dat ik minder impulsief reageer (door mijn adhd) en beter kan relativeren.
Het lijkt of mijn emoties beter met mijn verstand samenwerken en ik sneller dingen zie of leer.
Zelf vind ik dat een goede vooruitgang en wat medicijnen niet voor mij deden, doet de olie gelukkig wel! Dank je wel st Mediwiet en groene groetjes van Jacqueline

Mike THC olie

Hey hoi lezers van het gastenboek!

Ik zal me even voorstellen; Mijn naam is Mike en ik had tot enige jaren geleden een zeer druk bestaan. Veel werken en van hot naar her, geen probleem want ik beschik over een adhd bekabeling in mijn hoofd. Ik rookte altijd al een jointje en had altijd wat plantjes staan welke me hielpen bij de interne drukte. De drive die ik had in mijn werk heeft me tegen een muur op laten lopen waardoor ik met een burn out thuis kwam te zitten met de nodige geestelijke problemen. Ben prima geholpen bij de ggz maar de reguliere medicijnen hebben teveel bijwerkingen, voor mij dan! Ik geloofde altijd al dat cannabis voor mij werkt als medicijn en ik experimenteerde altijd al met bijvoorbeeld het maken van Butaan hasj oil. Hier maakte ik dan chocolade van vaak kneiter sterk totdat ik dus op de site (eigenlijk een youtube filmpje) het recept zag voor de olie. Met name de verhouding was voor mij van belang om er een echt medicijn van te maken.

De 1/5 verhouding is voor mij perfect en helpt bij vele klachten. Voornamelijk gebruik ik het tegen angsten. Ik neem het voor het slapen in en het werkt nog verder door de dag erna. In het begin werd ik duf wakker maar na een weekje nergens geen last meer van. De angst klachten zijn sterk verminderd en ik krijg minder prikkels binnen zonder het idee dat ik onder invloed ben. Momenteel ben ik zelf bezig met het mixen van verschillende soorten olie van verschillende planten, hier is voor mij gevoel nog veel te halen op het gebied van olie welke afgestemd is op een persoon met specifieke klachten. Ik ben van mening dat ons een cannabis het kado is van moeder natuur tegen vele kwalen en hoop dat het nu eens serieus genomen gaat worden! Super dat jullie je hard maken voor erkenning en het doorgeven van informatie om ieder zijn eigen keuze te laten maken voor het gebruik van mediwiet olie.

Happy growing

Koen CBD olie en THC olie

Geachte Wernard en team,

Afgelopen donderdag ben ik begonnen met CBD 1/4 een druppel 1 s’morgens en 1 s’middags te nemen . S’avonds een uurtje voor ik ga slapen 1 druppel THC 1/3.
Dat was jaren geleden dat ik zo goed geslapen heb ondanks dat ik gewend was om cannabis te verdampen (Helaas van coffeeshop, omdat mijn huisarts en longarts niet mee willen werken aan mediwiet). Heb nu overdag’s aanzienlijk minder pijn en krampen in mijn lichaam en kan veel beter lopen en me handen gebruiken. Al na een paar dagen al een succes, aanzienlijk minder last van me fibromyalgie. Geen chemische pijnstillers meer voor mij gelukkig!! Cannabis / hennep olie helpt voor al mijn ziektebeelden/aandoeningen/klachten :Astma en COPD, Fibromyalgie, chronische pijn, krampen, slapeloosheid, depressie, posttraumatische stress, cognitieve stoornis NAO, ADHD, Autisme, Reduceren van bijwerkingen medicatie, reduceren van medicatie.
Astma/COPD heb ik tot nu toe alleen nog me foster gebruikt voor genezing en ik heb geen ventolin meer gebruikt voor aanvallen. Ik wist dat THC/CBD hiervoor hielp ivm met verdampen de longblaasjes open te zetten. Door te verdampen had ik al veel minder medicatie nodig, maar Olie werkt aanzienlijk beter en kan het overdag’s gebruiken zonder stoned of high te worden wat erg prettig is. Eet er ook nog gepelde hennep zaad bij en dat zou mijn lichaam moeten reinigen had ik gelezen. Ik Hoop dat ik zelfs van mijn inhaler(s) af kom, dan ben ik van al die chemische rotzooi af want had verschrikkelijk veel last van bijwerkingen en met cannabis en hennep is dat niet het geval. Alleen met verdampen had ik als bijwerking dat ik dan stoned of high werd en dat is met olie als je goed druppelt absoluut niet het geval!!!!! Ik zeg legaliseren voor patienten, olie maakt het leven patienten aanzienlijk aangenamer. Ik wil jullie bedanken voor de service, geduld en info. Met Vriendelijke Koen

Michel THC olie

Hallo Wernard,

Ik zou nog even een berichtje achterlaten in het gastenboek, dus bij deze! Ik de THC olie nu bijna twee weken gebruikt, en het verschil is significant. Qua ADHD merken ik en mijn vriendin dat ik rustiger ben geworden. Ik maak taken sneller af, ben niet zo snel geprikkeld (en overprikkeld) en praat rustiger. Ook ervaar ik ruimte in mijn hoofd, iets wat voorheen een zeldzaamheid was. Mijn vriendin slaapt nu ook beter doordat ik veel minder lig te draaien. Qua pijn merk ik dat ik minder pijn in mijn lichaam heb, voornamelijk de hoofdpijn is minder geworden.
Groetjes, Michel

Pascal CBD olie en THC olie

Ik ben erg onder de indruk van de cbd olie. Ik heb een proefpakket besteld net voor een operatie. Daarnaast heb ik whiplash verschijnselen, ADHD en wil ik stoppen met roken. Zeker na een operatie is dat niet handig. De cbd olie heeft me enorm geholpen bij de pijnklachten en de thc olie om rustig te blijven en een beetje de heftigheden te verzachten. Ik adviseer het iedereen die pijn heeft! Ik ben om en ga met behulp van deze olietjes een stuk relaxter en gezonder mijn leven leven.

Super bedankt!

Bert Janssen THC olie

Allereerst mijn zeer welgemeende complimenten voor jullie inzet en vooral jullie menselijkheid. Zeker in deze (egoistische) tijd, is het hartverwarmend om mensen te leren kennen die het hart op echt op de juiste plaats hebben. Het is ongelooflijk hoe het leven van mij, mijn omgeving en mijn hond positief is veranderd sinds ik in aanraking met Mediwiet (hennep & wiet olie) ben gekomen.
Een opsomming van mijn persoonlijke ervaringen:
Adhd/asperger: Ritalin voorgeschreven echter na een korte periode accuut gestopt, wat een troep!!! Met olie functioneer ik nu zonder problemen, zelfs het slapen, ik werd altijd om de paar uur wakker, en s’morgens een sloom gevoel in mijn lijf, nu slaap ik in totaal nog steeds vrij kort (ongeveer 6 uurtjes), maar ik slaap wel aan 1 stuk door, en ben super fit als ik opsta…WOW…

Nicotine behoefte: Ongelooflijk, niets en niemand kon me van het vele roken afbrengen, ik stoomde als een schoorsteen (al 25 jaar!!), met alle negatieve gevolgen van dien (hoofdpijn, overmatig slijmvorming, ontstekingen, pijn/druk op de longen, kortademig zijn, brak wakker worden enz..
Nu rook ik nog steeds, maar zeker de helft minder, ik/mijn lijf vind het gewoon ronduit smerig. Meteen na het eerste gebruik (olie) GEEN hoofdpijn en andere vervelende klachten meer…WOW…
Verder ervaar ik een positieve verandering m.b.t. mijn geheugen, ik onthield al veel, en denk snel, maar dat is nu nog een tandje meer. Niet te vergeten het postief effect op mijn stemming. Helaas ben ik voor een aantal jaren terug behoorlijk depressief geweest, gelukkig heb ik dat overwonnen, maar dat onbezonnen, vrolijke gevoel van voorheen was ik kwijt. Sind de olie, ben ik weer vrolijk, zelfverzekerd, en heb ik weer zin in het leven, en nog mooier ik geniet ervan…WOW…

Mijn kruisbanden van de linker knie zijn door een brommer ongeluk totaal kapot geraakt. Meerdere operaties ondergaan, uiteindelijk kon ik mijn knie weer enigsinds belasten, maar ik heb ALTIJD een bepaalde pijn soms intens soms redelijk dragelijk. Laat ik nu na 23 jaar ervaren hoe het is om eigenlijk GEEN pijn meer te ervaren, ik zeg eigenlijk, omdat het gevoel er wel nog is, maar de pijn is meer naar de archtergrond getreden, ik kan weer pijnloos functioneren…WOW…
Helaas is mijn 12 jarige hond (american bulldog) aan het vechten om de dagen door te komen.
Ze is gezien haar zeer hoge leeftijd nog redelijk krachtig, maar ze heeft behoorlijk atrosse en overal op haar lijf (kwaadaardige) grote en kleine gezwellen en bulten. Enkele maanden geleden kon ze niets meer, ze lag er maar wat apathisch bij, en weigerde eten en drinken. Dit is meestal het teken dat een hond euthanasie wil plegen, hoe raar dit ook klikt. Nadat ik (voorzichtig) ben begonnen met druppeltjes, zag ik mijn hond al DE EERSTE dag veranderen, ze klouterde uit zichzelf op (wat ze dus echt niet meer kon), en ze viel de voerbak aan. Ze had meteen weer zin om te gaan wandelen (ook al ging dat maar enkele honderden meters), en niet te geloven, ze kwispelt weer. Nu enkele maanden later is ze er nog steeds, ze zal geen jaren meer meegaan, maar ons leven is er wel veel veel beter op geworden…WOW…

Bovenstaand is mijn persoonlijke ervaring. Mijn ouders, vriendin, vrienden en kenissen zullen Mediwiet ook eeuwig dankbaar zijn. Klachten die geheel of gedeeltelijk verdwenen zijn: depressie, kalk op een hartklep, reuma, artritis, chronisch vermoeidheids syndroom, adhd, slecht/wazig zien: (GEEN leesbril meer nodig), spierstijfheid: (GEEN fysiotherapeut meer nodig), slaapgebrek, chronische pijn …WOW…

Wernard BEDANKT. P.s. groeten uit Limburg

RICK THC olie

hallo,

ik ben zeer tevreden met wietolie ik ben iemand waar ze in de huidige medische wereld niet weten wat ze met me aan moeten om te beginnen sinds 2009 heb ik ernstige slaap problemen die zonder aanleiding zijn begonnen en sinds die tijd heb ik allerlei klachten waar ze niks mee kunnen zoals: concentratie problemen (add/adhd {diagnose 2010) stemmings wisselingen (bipoleare stoornis {diagnose 2012) gewrichtspijn ( carpaletunnelsyndroom {diagnose 2010}) en nog steeds het SLAAP PROBLEEM 2 a3 uur slaap per nacht en soms helemaal niet slapen (insomnia{ diagnose 2012) na vele onderzoeken kwam o.a. dat naar boven en na het proberen van diverse medicijnen zoals : ritalin, dexamphetaminen, lithiumcarbonaat, diazapam, temazepam, oxazepam, antidepresiva, diclofenac, enz,enz werd het slapen alleen maar slechter tot ik regelmatig 40 uur wakker was zonder slaap te krijgen en te kunnen slapen met steeds vaker periodes van 70a 80 uur geen slaap en de rest van alle ”aandoeningen” werden ook veel erger

toen ben ik zelf gaan zoeken wat er met me was en wat ik er aan kon doen wand het ging echt niet meer zo en na veel zoeken en nachten lang onderzoeken ben ik bij wiet uitgekomen en dat er ook olie van is zodat je het niet hoeft te roken wand als je een pilletje neemt woord dat door iedereen geaccepteerd maar als je je medicijnen rookt dan ben je volgens velen een junk zo ben ik in contact gekomen met de stichting mediwiet en ben ik de wiet olie gaan proberen (08-2013) eerst een proefverpakking en dat werkte na 2 dagen 2×4 druppels/dag beter dan gehoopt ik kon weer slapen en dan gewoon nachten van 6 tot 8 uur en alle andere symtonen gingen kort daarna ook bijna helemaal weg. ik ben het daarna dagelijks gaan gebruiken en doe dat nog steeds ik ben ook aan het experimenteren met zelf olie maken en heb net mijn eerste flesje olie af en het werkt uitstekend hiervan gebruik ik dagelijks 1×5 druppels ik begon met 5 planten en heb van bijna alle toppen olie kunnen maken 100gr gedroogde wiet woord 14gr pure wietolie 20ml door alcoholextractie en in verdunde vorm die ik gebruik is het 1:5 is 100ml wietolie genoeg voor een half jaar dus 2x per jaar plantjes laten groeien is voor mij het hele jaar medicijnen die me bijna niks kosten en echt goed werken en om de olie nog een beetje te laten smaken doe ik een vanille stokje door de lengte snijden en bij de olie zo is de olie niet zo bitter en een beetje vanille smaak ik wil de stichting mediwiet hartelijk bedanken voor de info en het goede werk wat zij doen en ik hoop dat ze een oplossing voor nog heel veel andere mensen kunnen bieden

met vriendelijke groet rick

Omar de vries

IDEALE DOSIS VOOR ADHD? ik neem normaal 4x 5mg per dag dex amfetamine voor ADD, hoeveel druppels kan ik hiermee vergelijken volgens jullie
Qdios

Geantwoord op: 14:57 04-10-2013

Dat valt niet te voorspellen en is gewoon een kwestie van proberen. Ieder mens heeft een verschillende gevoeligheid voor cannabinoïden.

Groene groet, Wernard

Natasha THC olie

Ik heb de thc olie geprobeerd, voor ADHD in de eerste plaats, maar ook voor astma, eczeem en reumatische klachten en daarnaar gekeken of ik verschil merk.
Het slapen (lijk nog onrustiger, wel minder lang wakker, maar vaker wakker door mijn eigen gewoel, ik slaap ook lichter) en de andere ADHD klachten gaan er niet beter van maar ik heb wel minder last van pijnlijke gewrichten en astma/pijnlijke longen, in 2 weken maar 3 maal ventolin gebruikt ipv bijna dagelijks. Het kan toeval zijn, maar dat denk ik niet. De eczeem plekken zijn nu redelijk rustig, niet weg maar ik denk dat het proberen daarvoor te kort nog is. Van 3 druppels word ik al best high, dus ik neem er max. 2 en dat twee maal daags. Nu ga ik de BCD olie proberen.

ayra

Hallo allemaal, Ik ben moeder van 3 kinderen. De oudste heeft vooral last van add/adhd. Hij heeft zelf erg veel last van zijn onrust en zijn hyper en impulsieve gedrag. In zijn omgeving word hier vaak erg negatief op gereageerd door al die jaren is zijn zelfbeeld zeer negatief geworden. Hij is erg onzeker over alles. Na heel veel pech ook op scholen ging het echt helemaal niet goed met hem.
Na alle alternatieve wegen bewandeld te hebben,hadden we uiteindelijk besloten om tijdelijk medicatie te gaan proberen om hem zo even op adem te kunnen laten komen en wat zekerder te kunnen worden over zichzelf.
Nou een heel traject met van alles geprobeerd maar tot nu toe niet echt tevreden, Heel veel bijwerkingen waar hij heel veel last van had. Ik heb nu 2 weken geleden de olie besteld . Ik ben heel benieuwd en vind het dan ook heel spannend. Nu 3 dagen te zijn begonnen merk ik dat het een hele uitzoekerij word om het goed af te stemmen.Ik doe een oproep aan andere ouders die ook dit traject zijn ingeslagen om ervaringen uit te wisselen. Ik hou jullie op de hoogte.

Bedankt Wernard, ik ga je vast nog bellen.

Janneke

Hoe gaat het nu met je zoon met de adhd? Helpen de druppels mediwietolie bij hem tegen de hyperaktiviteit?
Ik ben het nu bij mijn zoon (ook adhd) ook aan het proberen maar tot nu toe merk ik nog geen verbetering op de hyperaktiviteit. Ik heb 1 en 2 druppels ’s avonds geprobeerd.

Ayra THC olie

hoi,janneke

ik ben wel positief over de olie,maar het is niet opgelost. hij is nog steeds heel erg onrustig,maar het agressieve nootje is er wel echt af. hij is wat zachter en vriendelijker niet meteen boos op alles en iedereen. ik geef hem nu s ochtends 1 druppeltje en s avonds. eerst deed ik 3 keer per dag 1 druppel,maar dan voelde hij zich s avonds wat ongemakkelijk. nou heel veel succes,het heeft ook tijd nodig om af te stemmen,en blijf zoeken naar nog meer hulpmiddelen.

Stephan THC olie

Beste mensen,

Onlangs zelf met de goede uitleg (you tube) van Wernard een twaalftal flesjes wietolie geproduceerd uit bladafval/kleine topjes dakplanten amsterdam oogst 2012. De olie zorgt bij mij voor een weldadige rust..welke mijn onrustgevoelens (mogelijk ADHD, high sensitive) naar de achtergrond brengen. Heel beschouwend middel, relaxed zonder de pieken van wietroken of thee. De thee op basis van volle melk vond ik te sterk onverwachte pieken van forse stoned zijn. De olie geeft een veel zachter effect. Ik heb er een beetje tegenaan gehikt om het te gaan produceren.. maar alle stappen zijn de moeite waard, het kopen van de alcohol, luchtpompje, babyflesverwarmer e.d indien dit binnen is is het is echt eenvoudig te maken. Op 1 dag voor een jaar olie! succes ermee.
groet stephan

Roy Alberts

Beste Werner

Zal me even voorstellen ik ben Roy en kom uit Heerlen (lb) Ik ben twee jaar geleden thuis komen te zitten met een hernia. Na een operatie te hebben gehad is erna ook nog actrose in l4-l5 en gepletten tussenwervel en c wervel in nek hetzelfde beschadigt.Na vele bezoekjes aan huisarts en specialist kwamen we tot de conclusie dat zelfs morfine niet hielp.Daarbij ik recreatie s avond een jointje rookte.Gedurende de ziekte ben ik onbewust steeds meer gaan roken om mijn pijn te  stillen,want verrek het hielp ook nog ?.Het pakt de pijn niet weg maar verlicht wel enorm moet ik zeggen via vapo of waterpijp puur.Toen begon het medi wiet wat is dat nog nooit van gehoord. Samen met mijn huisarts en specialist een aanvraag gedaan.Helaas afgewezen was niet ziek genoeg en bedankt.Daarna bij justitie te maastricht een aanvraag gedaan voor medicinaal kweekje van 5 planten.Afgewezen het is strafbaar.Toe mijn woningbouw gebeld met de vraag mij niet uit huis te zetten bij een kweek van 5 planten.In de tussentijd in contact gekomen met Bert Coumans want die woont op 5 km afstand van waar ik woon in limburg.Ben samen met hem op onderzoek uitgegaan maar helaas heeft hij mij laten zitten.En weet ik eigelijk niet zo goed wat ik moet.Ben nu zo ver dat ik dit bij justitie wil gaan uitvechten.Eigenlijk wil ik hetzelfde pad bewandelen als Willem jan Moorlag waar ik gisteren een mail van heb ontvangen.Ook zou ik graag uw mening en steun kunnen gebruiken Want ben er zo klaar mee dat nederland eens wakker geschud moet worden,en als ik dat moet zien so bie it. Maar samen met de steun van mijn vrouw ga ik tot het bittere eind en kan eidere steun gebruiken op mijn kruistoch wie gaat mee

Mvg Roy Alberts

Antwoord Wernard Bruining:

Hallo Roy,
Ik heb je inmiddels aan de lijn gehad. Ik heb je geadviseerd om eerst te proberen of wietolie wat voor je is. Het kan je pijn stillen, je ADHD tot rust brengen en er voor zorgen dat je beter slaapt. Ook kan het de kosten van cannabisgebruik 5-8 x verminderen. Bij inhaleren blaas je 80% van de werkzame stof ongebruikt zo weer de lucht in. Bij olie gebruik je de volle 100%. Bij inhaleren duurt het effect maar 1-1,5 uur, olie blijft 4-5 uur werkzaam. Olie belast je longen niet en je omgeving hoeft niet van de lucht ‘mee te genieten’, 3 x vette winst dus. Als olie voor je werkt heb je dus vele malen meer rendement
W als je je wiet verschaft, via de coffeeshop (in Haarlem?), de apotheek of via vrienden of kennissen. Als je zelf teelt, dat kan ook bij vrienden, heb je maar één enkele plant nodig voor een heel jaar. Dat komt omdat je voor het maken van olie niet alleen de toppen gebruikt, 50% van de plant dus, maar de hele plant dus ook het blad. Als je ervoor kiest te gaan telen heb je aan een plant genoeg en dan wordt het moeilijk om je daarvoor te straffen want een rechter zal er dan niet omheen kunnen dat je dit zuiver medicinaal gebruikt. We gaan aan de slag, eerst kijken hoe je reageert op wietolie………….
Groene groet, Wernard

jolanda

ik heb adhd en heb nu dexamfetamine. maar lees nu dus over mediwiet. heeft dit ook bijwerkingen en wat kost het ? of word het vergoed door de cz?

mvg

Antwoord Wernard Bruining:

ADHD is heel goed te behandelen met wietolie. Je wordt er in 15 minuten rustig van en blijft dit voor 4-5 uur. Je slaapt ook beter wat voor ADHD patiënten belangrijk is. Er zijn geen bijwerkingen, tenzij je teveel olie neemt natuurlijk. Dan word je high en ook dat duurt 4-5 uur maar is niet schadelijk en hoeft niet onaangenaam te zijn. Het is vrij eenvoudig zelf te maken.
Groene groet, Wernard

jolanda

hoi ik hoop zo dat dit wat voor me is heb al antidepressiva gehad, Ritalin en nu dexamfetamine en word gek van de bijwerkingen. weet je me misschien ook te vertellen hoe de psychiaters er achter staan met mediwiet? alvast bedankt.

gr jolanda

Antwoord Wernard Bruining:

Hallo Jolanda, ik denk dat psychiaters op hun beurt zullen zeggen dat je gek kan worden van mediwiet en dat cannabis zijn risico’s heeft. Ze weten niet waar ze over praten en praten vooral na wat ze gehoord hebben.
Groene groet, Wernard

Jolanda THC olie

hoi heb een paar dagen de olie gebruikt 2 druppels maar merk er niks van. heb het van je voor mijn adhd en angst. werkt het dan gewoon niet bij mij of moet ik meer druppels nemen?

Dennis THC olie

Hoi Jolanda Ook ik merkte hier eesrt niks van totdat ik de grens op ging zoeken . Ik heb telkens nadat het niet werkte een druppeltje meer genomen totdat ik stoned werd van de dosering .Ik ben toen 1 druppel onder de dosering gaan nemen en na een aantal weken pas begon het perfect te werken en ben ik in 1 x van 80 mg morfine naar niks gegaan zonder problemen . Ik zit nu aan 6 druppels ( 2 druppels per 6 uur) en het werkt perfect voor mij . Hoop dat je hier wat mee geholpen bent en suc6 met je zoektocht

Daan

Zelf heb ik adhd, en heb veel baat bij wiet. Voor het eerst in mijn leven kan ik ontspannen. Jammer dat het allemaal stiekem moet, het doet gewoon pijn om niet vol van je leven te kunnen genieten. Ik kan er ook niks aan doen dat ik er baat bij heb. Dit moest ik even kwijt

Antwoord Wernard Bruining:

Hallo Daan,
dat wiet helpt bij ADHD is bekend. Maar wist je dat wietolie nog beter helpt? Je wordt er n.l. niet stoned of high bij en dat is een groot voordeel! Voordeel is ook dat je geen rook hoeft te inhaleren en waar het effect bij roken 1,5 uur duurt dit bij olie 4-5 uur is. Van harte aanbevolen om dat eens te proberen dus.
Groene groet, Wernard

sandra bultje

graag zou ik willen weten of u wat kunt voor mijn 20jarige autistishe zoon die heel erg druk is.
en mijn dochter die behoorlijk psychische problemen heeft.

vr gr sandra b

Antwoord Wernard Bruining:

Cannabis in afgezwakte vorm werkt heel goed voor mensen die ‘druk’ in hun hoofd zijn. We hebben al heel goede resultaten gezien met ADHD en Asperger. Met mensen die psychische problemen hebben moet je wel extra voorzichtig zijn. Niet omdat cannabis gevaarlijk is maar omdat die mensen kwetsbaar zijn.
Met Groene groet, Wernard Bruining

Margo THC olie

Hoi Wernard en de Lezers,

Ik wil je even een update geven over de Wietolie… Door mijn ADHD heb ik aan 1 druppel niet voldoende, na 3 kwartier totaal geen effect dus besloten nog 3 druppels te nemen, nu ben ik een half uur verder en het werkt erg fijn, ik ben niet stoned of high maar wel ongelooflijk relaxed, ik ben druk aan het werk met mijn site en kan me erg goed concentreren!
Omdat ik na 20 jaar wiet roken gewend ben geraakt aan de high of stoned zijn is dit wel erg wennen, heb de hele tijd het gevoel dat ik iets mis, maargoed dat is ook een kwestie van wennen denk ik…
Ik hou je op de hoogte. Groetjessssssssss

Chana CBD olie

Ik gebruik cbd olie voor erge angsten en paniekaanvallen die functioneren moeilijk maakte Helpt goed. De angsten zijn wat minder maar vooral het relaxt mijn lichaam waardoor ik onmogelijk in volledige paniek kan slaan. gebruik ongeveer 4 druppels per dag , maar maakt me wel suf en geeft me wel erge diarree (dus misschien geen goed idee op de lange termijn)

Geantwoord op: 13:46 30-03-2015

Die reactie op de maag wordt na verloop van tijd wel minder hoor als je lichaam er aan went.

Groene groet, Wernard

ANGSTEN

Yvonne CBD olie

Colitis ulcerosa, pds, misselijkheid, stress en angststoornis: Na de intake kon ik de THC en CBD gaan bestellen. Om bepaalde redenen wilde ik eerst liever de CBD olie gaan gebruiken. Ik gebruikte smorgens drie druppels en ik merkte dat ik me blijer voelde maar de klachten van prikkelbare darm met de bijbehorende misselijkheid, stress en angst werden niet minder… Ik kon weinig tot geen verschil merken helaas. Mijn flesje is inmiddels op en ik heb besloten om, voor dit moment, niet bij te bestellen. Zo jammer…ik had zo gehoopt me eindelijk iets beter te voelen. Met name de misselijkheid zorgt voor de angst en stress en ik had heel erg gehoopt dat deze misselijkheid minder zou zijn met CBD waardoor ook vermindering van de andere klachten….

Ariane THC olie en CBD olie

Ik heb te maken met fibromyalgische pijnen en angstgevoelens. Het heeft een grillig verloop. Soms ben ik een tijdje verlost, dan weer dient het zich plots aan. Ik ben de afgelopen maanden thc 1/3 gaan gebruiken, naast de CBD olie die ik al langer gebruikte. Als de pijn of het angstgevoel me te gortig wordt, neem ik een of twee druppels thc olie, op gevoel. Iedere keer merk ik dat de druppels me er doorheen helpen, waarna het weer een poosje rustig is. Echt fantastisch! En echt geen sprake van de neiging tot verslaving.

Dank lieve mensen, oneindig dank! Ariane.

Monique vd Krogt THC olie

Gegeneraliseerde angststoornis
Heb proefpakket besteld en ben gaan experimenteren met de druppels. Begonnen bij 2 druppels op gebouwd naar 7 druppels. Reden voor gebruik is ex kankerpatiënt, Gilles de la Tourette en als gevolg daarvan slaapproblemen. Bij opbouw nare ervaring, heel ‘raar hoofd’ lichamelijke reactie (hartkloppingen, hyperventileren) paniekaanval. In verleden gediagnostiseerd met gegeneraliseerde angststoornis, dit blijkt contra indicatie voor gebruik thc. Nog een keer geprobeerd, wederom in nare wereld getrokken (juist het verkeerde gedaan door in bed te gaan liggen met ogen dicht) tijd uitgezeten. Besloten druppels niet meer te gebruiken.

Geantwoord op: 19:11 13-01-2015

Hallo Monique,
nu lijkt 7 druppels me wel erg veel hoor, 2 of drie zijn toch wel voldoende voor de meest kwalen. Meer nemen heeft eigenlijk alleen zin als je kanker hebt of zo. Dat heb je niet, dus ook voor preventief gebruiken waren 1-2 druppels per dag voldoende. Het is dan ook niet vreemd dat je met 7 druppels een ‘raar hoofd’ kreeg. Hartkloppingen en hyperventileren kan niet komen door de olie, dat zijn je eigen zenuwen. Het autonoom zenuwstelsel dat je ademhaling en hartslag regelt heeft geen receptoren die gevoelig zijn voor cannabis

Groene groet, Wernard

thea smeets

ik wilde esther vragen hoe zou ik het beste moeten afbouwen met 4 maal 10 mg ocazapam, en 1 maal 20 mg seroxat ik ben vandaag begonnen met 2 druppels cbd ik ben net of ik duizelig word
ik heb een ocazapam gehad en 10 mg seroxat zijn rustgevers ik heb ook borstkanker gehad en ben aan het opknappen maar ik heb angst ik knap niet op door doe rommel aan kalmerings pillen

Esther THC olie

Hallo,

Ik wil reageren op het bericht van Thea Smeets. Ik ben pas gaan afbouwen met de medicijnen toen ik vertrouwd was met de wietolie. Dat was na ongeveer een maand gebruik. Ik gebruik 5x verdunde THC olie. Pas na een maand had ik de juiste dosering gevonden en ging ik me goed voelen, geen angsten meer. Toen pas ben ik begonnen met afbouwen van de medicijnen, iedere week een paar milligram minder. Ik heb er 5 maanden over gedaan. Dat lijkt lang, maar als je jaren medicijnen slikt dan valt dat wel mee. Dus Thea, probeer eerst vertrouwd te raken met de wietolie. Ga je je beter voelen dan kun je steeds wat minder medicijnen nemen. Per week een aantal milligram minder werkte bij mij erg goed. Ik had geen last van ontwenningsverschijnselen. Nu gebruik ik sinds een paar weken alleen nog maar wietolie en dat gaat geweldig! Ik heb geen andere medicijnen meer nodig. Het is misschien een zoektocht maar zeer de moeite waard.

Succes, groeten van Esther

Chris CBD olie

Ik gebruik het cbd olie heel graag. Sinds ik het gebruik, heb ik duidelijk minder paniek en ben ik in het geheel psychisch duidelijk stabieler. Vooral was ik van tevoren angstig in het publiek. Ik zou het graag ook vaker gebruiken, maar ik vraag mij af of men het ook geconcentreerder kan verkrijgen. Het liefst zonder olijfolie, ik heb daar namelijk last van.

Geantwoord op: 05:43 04-07-2014

Mooi Chris dat de CBD je helpt en psychisch meer stabiliteit geeft, dat is voor velen goed nieuws! We zijn bezig met een sterkere versie CBD olie, dus nog even geduld alsjeblieft.

Groene groet, Wernard

Lien THC olie en CBD olie

hallo,

ook ik ben deze week begonnen met wietolie tegen al lang bestaande slapeloosheid en angsten/spanningen. ik gebruik voor het slapen gaan 4 druppels wietolie en 4 druppels cbc en overdag nog eens 3 x3 druppels cbd. Helaas voel ik er nog niet zoveel van. heeft iemand hier ervaring mee: kan het zo zijn dat het tijd nodig heeft om in te werken? Ben nu een beetje radeloos, want reguliere medicatie ben ik ook al immuun voor. Ik zou graag advies willen van ervaring deskundigen.
groetjes, Lien

Geantwoord op: 21:14 14-07-2013

Ik denk eerder dat je teveel gebruikt Lien! Een gespannen grote hoeveelheid om het zo maar eens te zeggen. Ook de hele dag door gebruiken lijkt me niet erg zinvol. Beter zou zijn als je focust op slapen dat je in de loop van de avond, te beginnen na het eten enkele druppels neemt en dan voor het slapen nog 1 of 2. En dat een tijdje vol houden hè? Nu zit je je gedurende de dag vol te gieten en dan ’s avonds vol spanning te wachten… Het menselijk lichaam reageert soms traag, geef het een beetje de tijd.
Groene groet, Wernard

ASPERGER

Mitsz THC olie

Hoi Nancy,

De olie kan een hoop voor je betekenen. Ik ben ook een aspergertje en heb jaren lang ´reguliere´ medicatie gehad. Sinds 2009 geen pil meer geslikt. Het belngrijkste bij het nemen van de olie, is dat je let op je klachten en niet op een zgn. Gewenst effect. Zo had ik een vriend die tegen me zei, dat ie niets van de olie merkte, maar in de tussentijd lekker liep te keuvelen op de markt, mensen aansprak en zo veel meer ontspannen was! Leuk he?
Dus… probeer niet stoned te worden (tenzij je dat wil natuurlijk; ik ben geen tegenstander), maar kijk naar je klachten. Aspergers hebben het probleem overgevoelig te zijn. Alle sterke impulsen worden ervaren als een mokerslag (beetje drama moet kunnen J ). De werking van de cannabis, maakt dat je –als het ware- een buffer voor dit soort impulsen om je heeb hebt. Dit heeft –onder andere- tot gevolg, dat je sociaal-maatschappelijk veel meer mogelijkheden hebt, minder moe bent aan het einde van de dag en je minder makkelijk laat naaien door de predatore medemens ( vergeef me m´n licht bittere houding). Als bonus onderdruk je nog even een paar welvaartsziektes op de koop toe.
Succes met je flesje olie en houd ons op de hoogte alsjeblieft.

Groetjes Mitsz

AUTISME

Ferry Elvers THC olie

Mijn(relatief) milde klachten zoals rusteloos slapen en gebroken wakker worden,was voor mij de reden om wietolie te proberen. Deze klachten worden versterkt door mijn autisme(Asperger),die er voor zorgt dat ik de overdag opgelopen stress in mijn slaap nog aan het verwerken ben.de 5x verdunde wietolie werkte het beste voor mij.volgens mijn vrouw ben ik niet rusteloos meer,en ik word niet meer gebroken wakker. Mooi!! Maar dat was niet het enige positieve effect die ik ondervond. Ik had als gevolg van mijn autisme ook last van bepaalde geluiden die hard klonken en chaotische situaties waar ik niet mee kon omgaan. Ook daar kreeg ik minder last van,en dat terwijl ik de olie overdag niet eens gebruik! Ook werd de pijn in mijn gewrichten waren voor 90% verdwenen. Het enige nadeel is dat het de eerste week wel wat emoties kan los maken,maar dat verdween snel. Kortom geweldig. Ik heb alweer bijbesteld.

Kian THC olie

Beste lezers,

Ik wilde even een stukje kwijt over mijn autistische zoon van 9 jaar. Mark heeft een klassieke vorm van autisme. Daarbij heeft hij een forse algehele ontwikkelingsachterstand. Hij zit geestelijk op een leeftijd van 2,5 jaar. Nu heeft Mark, waarschijnlijk door een voor hem traumatische ervaring, 4 jaar terug op een vakantieopvang plotseling extreme angsten ontwikkelt. Nu werd het leven thuis met Mark pas echt moeizaam. Mark viel alles en iedereen die bij ons thuis over de vloer kwam aan, haren trekken, bijten, krabben noem maar op alles om zichzelf veilig te stellen. Ons sociale leven kwam hiermee volledig stil te liggen. Ook buiten de deur konden we bijna niets meer. We moesten bij een wandeling zijn beide handen vast houden en als Mark dacht dat er gevaar dreigde, een naderende hond of zelfs een voorbij vliegend musje, begon Mark je in je handen te bijten uit angst. Gevolg een-op-een begeleiding door de weeks op het dagverblijf en een kind dat nu helemaal niet meer ontwikkelde, omdat hij enkel en alleen was aan het overleven, en een onhoudbare situatie thuis. Uit pure onmacht diverse antidepressiva geprobeerd, maar dit bleek juist nog meer ellende te geven. Uiteindelijk, omdat wij veel op internet zochten over autisme, medicatie, enz., kwamen wij op deze site terecht. Omdat dit een natuurproduct is en geen chemische drug vonden wij het zeer de moeite waard om dit nog als laatste te proberen. Mark staat/stond namelijk op de nominatie voor een uit huis plaatsing. Wij zijn een half jaar geleden begonnen met 2x daags 1 druppeltje. Omdat Mark dit via limonade in nam, merkte we hier niet veel van. De druppels verhoogd naar 2x daags 2 druppels. Na een aantal weken ging opvallen dat Mark meer vrolijker werd, veel zingen, ons meer positieve aandacht gaf door af en toe zelfs een knuffel te geven of een kus. Mark kon zijn zus, die hij ook echt als een bedreiging zag, steeds meer in zijn nabijheid velen, de buschauffeur, de begeleiding op het dagverblijf begon het op te vallen, onze buren, familie. Mark kan in slechte tijden zo’n beangstigende blik in zijn ogen hebben, ook dit was steeds minder vaak. Al met al een fantastische ontwikkeling van Mark. Het lijkt er dus op, omdat Mark meer kan ontspannen door de olie, dat hij zijn angsten vergeet en hopelijk in de toekomst weer leert dat er ook een leven is zonder enorme angsten. Dit alles heeft er voor ons als ouders voor gezorgd dat wij Mark voorlopig thuis kunnen houden. Want om je kind op 9 jarige leeftijd noodgedwongen uit huis te plaatsen is geen pretje. Wij zijn in ieder geval hoopvol voor de toekomst en zijn Wernard erg dankbaar voor zijn goede adviezen en het delen van kennis.

Marloes

Hallo Allemaal,
Graag wil ik mijn ervaring met jullie delen. Mijn vriend en ik gebruiken sinds 2 maanden de Wietolie, ik zal eerst vertellen hoe onze situatie was. Wij verkeerden in een enorme stress situatie, in het kort: nieuw samengesteld gezin met 2 pubers van 12 en 13 (ADHD) en een ongeplande zwangerschap. 1 week na de geboorte van onze dochter storte mijn vriend helemaal in, uitvalsverschijnselen, hoofdzoemen en flitsen,spraakproblemen. Hij had een zware burnout en/of een tia was niet bewezen nog uitgesloten. 4 weken nadat hij instorte werd hij boventallig verklaard, werkloos. 2 maanden later stopten de inkomsten vanuit mijn bedrijf waar ik 8 jaar keihard voor gewerkt had (PGB begeleiding bood ik, de overheid heeft besloten dat PGB niet langer mogelijk is voor mijn doelgroep patienten). Beiden werkloos, ik ADHD, vol hormonen en herstellende van een bevalling en mijn vriend zwaar overspannen, kon niets hebben, laat staan een pasgeboren baby en 2 ruziende pubers. Ondertussen liep er nog een alimentatierechtzaak van een ex die weigert voor zichzelf te zorgen en bakken met geld wilde hebben. We hadden net een jaar daarvoor een mooi huis gekocht en verbouwd, een jaar later dus geen inkomsten meer. Dit alles maakte, zoals iedereen zich waarschijnlijk voor kan stellen heftige emoties met zich mee, wat resulteerde in dagelijks knallende ruzies. Mijn vriend verdroeg geen antiedepresieva, kreeg hij hartkloppingen van en zweetaanvallen.Ik kon het niet meer aan alle elende en voelde me depresief en wilde uit elkaar. Toevallig kwam ik op deze site terecht en heb een proefpipetje besteld. De eerste week tijdens het proberen was rustig, ik was nog sceptisch en dacht dat het misschien toeval was, maar toch een grotere verpakking besteld. We zijn nu 2 maanden verder en het is ongelovelijk, we leven weer in komplete harmonie samen! We zijn weer dicht naar elkaar toegegroeid en genieten van onze kleine meid die volgende week 1 wordt. Ik kan soms gewoon nog steeds niet geloven wat een paar druppels olie voor verschil maken, maar het is echt een wonder! De druppels hebben mijn relatie gered en rust in mijn lijf gebracht en de stress bij mijn vriend weggenomen. De problemen zijn er helaas nog steeds, we hebben nog steeds geen werk en te weinig inkomsten, maar we kunnen er veel beter mee omgaan, met meer afstand van de emoties. De rechtzaak hebben we gelukkig gewonnen, van een kale kip kun je immers niet plukken! Mijn dochter van 13 zweert ook al bij de olie en weigert haar concerta in te nemen. We hebben tegen haar verteld dat het homeopatische druppels zijn, lastig uitleggen aan een 13 jarige (die ziet het toch gauw als drugs gebruik), ik leg het haar over een tijdje wel uit. Een lang verhaal, maar ik wilde het hier even delen, misschien helpt het anderen met herkenbare problemen om rust in hun leven te krijgen. De olie heeft een einde gemaakt aan een ontzettend elendig jaar, ik zie het als een nieuw begin voor ons gezin en ben echt dankbaar dat dit op ons pad is gekomen! Ik ga me binnenkort verdiepen in het zelf maken van de olie, want het is wel prijzig!
groet Marloes

KLASSIEK AUTISME

Peggy THC olie
Onze zoon heeft klassiek autisme (woede uitbarstingen en zichzelf pijn doen),is daarbij ook erg druk en onrustig waardoor al enkele jaren ook slecht slaapt. Van de week begonnen met 2 druppels en hij slaapt al beter. Het enige is dat hij zich overdag moeilijk kan concentreren en helemaal
hyper is. Zijn reguliere medicatie daar zijn we mee gestopt, dit hielp niks. We hopen dat dit zijn werk gaat doen.

Groetjes peggy

BIPOLARIE STOORNIS

Bossuyt Geert

Beste
Ik neem antidepressiva en depakine omwille van een bipolaire stoornis. Ik wil ook stoppen met roken. Kunnen jullie advies geven ivm welke olie ik eventueel kan nemen ?
Mvg Bossuyt geert

Geantwoord op: 21:07 31-08-2014

Lijkt me geen goed idee als jij cannabisproducten met THC gebruikt. Wel kun je met CBD olie proberen van het roken af te komen, dat scheelt al een heleboel ellende. CBD reduceert de nicotinebehoefte met 35% wordt beweerd.

Groene groet, Wernard

Dominique THC olie

Hoi Wernard,

een tijd geleden hoorde ik van mijn vriend over wietolie en de werking die het heeft en was erg nieuwsgierig geworden. Ik heb zelf last van een bipolaire stoornis en slik daar antidepressiva voor elke dag maar van binnen bleef ik erg onrustig en had nog steeds wel last van paniekaanvallen in bepaalde situaties. Sinds een paar weken neem ik wietolie in een dosis van 2 druppels per dag, ’s ochtends en ’s avonds. De positieve effecten ervan waren al snel te merken!

DEPRESSIE

Annet

Hallo,
Heb een vraag zie dat er mensen zijn die wietolie gebruiken om goed te kunnen slapen.
Mijn moeder slaapt al heel lang niet meer. (depressief). Ze is al naar een slaaplinkiek geweest, maar niets helpt. Artsen zeggen niets meer voor haar te kunnen doen. Nu lees ik over wietolie. Hoe kan ik daar aan komen. Mijn moeder heeft helse pijnen, met name hoofdpijn. Hoop op antwoord weet niet meer wat ik anders voor haar kan doen.
Groeten Annet

Antwoord Wernard Bruining:

Hallo Annet,
depressie leidt vaak tot slapeloosheid en is volgens mij het gevolg van een disbalans in het menselijk endocannabinoïde systeem (zoek dat maar na via Google). Dit is een systeem van stoffen die door het lichaam van mensen en dieren geproduceerd worden en die alle belangrijke lichaamsprocessen regelen. De wietplant en een of ander mosje in Nieuw Zeeland bevatten phytocannabinoïden (plantaardige cannabinoïden), stoffen die lijken op die welke door levende wezens geproduceerd worden. Als je dus plantaardige cannabinoïden inneemt zie je vaak heel snel een spectaculaire verandering, vaak al in 15 minuten. Zou dus zomaar kunnen dat je moeder heel snel verbetering merkt, gewoon proberen dus, bel me maar eens.

Groene groet, Wernard

Debbie Brussaard CBD olie

Hallo,
Ik ben net door mijn 2 pipetjes CBD olie heen en zit met smacht te wachten op m’n flesjes! 15x verdund. Ik hoef geen THC, liever niet, want ik ben al vaak duizelig genoeg van m’n antidepressiva. Reden dat ik aan de CBD ben begonnen is: al 20 jaar aan de antidepressiva (klinisch depressief), overgewicht, artrose, rugklachten, snoepverslaafd, veel last van hypo’s (te laag bloedsuiker), opvliegers (zit in de overgang) en vaak ondanks de medicatie flink in een dip. Met ondersteuning van CBD heb ik m’n hele eetpatroon weten te veranderen, voel ik me stukken fijner, geen hypo’s meer ( omdat ik snoepen nu kan laten), geen opvliegers meer (nogmaals door het niet snoepen en ook geen cafeïne meer) minder pijn van m’n artrose en rug en inmiddels bijna 2 kilo afgevallen (in 3 weken). Ik gebruik de 15x verdunde versie, 9 druppels per dag die ik ’s morgens voor het ontbijt, ’s middags na het eten en ’s avonds voor het slapen gaan in neem. Ik heb een keertje wat meer ingenomen en werd toen raar duizelig. M’n anit depressiva slik ik nu inmiddels niet meer elke 24 uur, maar elke 36 uur. Dat wil ik ook heel langzaam gaan afbouwen. Al met al niks dan lof !!  Ik heb het twee vriendinnen van me ook al aangeraden en die willen het zeker gaan proberen.
groetjes Debbie

Hennie THC olie en CBD olie

History:
Man, 60 jr. Glaucoom (aan geopereerd) 2 x dubbele ruiter Longembolie, Polineuropathie, depressie.
Medicijnen: Citalopram 30 mg (lichte depressie) met erge bijwerkingen, Propranolol (hartritmestoornis) Oxazepam 20 mg. Wordt je erg sloom, moe, duizelig etc. van.

Dag 1
Eerst de site goed doorgelezen, inclusief de cliënt commentaren, dat is de moeite waard, leer je veel van. S` middags 13:00u. 2x THC en 2 x CBD. S` avonds om 19:00u 2 x THC. Voelde me rustig en goed gehumeurd. Muziek klonk ook beter.(Jerry Garcia)

Dag 2
Afgelopen nacht redelijk geslapen. Zal de THC wat later (21:00u.) slikken. Vanmorgen 3 x CBD genomen. Werkte goed, kon m’n werk rustig doen, voelde me ontspannen, goed gehumeurd en fit en dat is erg lang geleden. Ik denk dat 4 druppels niet nodig is, kan het natuurlijk uitproberen, maar vooralsnog werkt deze hoeveelheid goed.
Om 13:00u. weer 3 druppels genomen. Voel me nog steeds goed en actief. Vanavond rond 21:00u 2 x THC, kijken of dat beter werkt. Zo niet dan neem ik morgen om 21:00u. een druppel meer THC.
Handige bijwerkingen:
1. Geen hongergevoel meer, ik moet 25 kg afvallen, dus dit gaat zeker bijdragen!!! Ik zit helemaal in de lift…..en blijvend hoop ik….
2. Grappig, ik heb erg last van een droge huid, korstvorming, plus een kapotte moedervlek die altijd maar weer bloed als ik onder de douche vandaan kom. Zowel de korstvorming als de moedervlek genezen. Korstvorming zeker 25% afgenomen en moedervlek al 1 dag dicht en zeker 50% kleiner geworden.

Dag 3
Afgelopen nacht redelijk geslapen. Wat vaak wakker, geen probleem. Vanmorgen wel flink slomer en moe. Dit heeft de hele morgen aangehouden. Niet echt last van gehad op m’n werk, ook een uurtje fysio was geen probleem. Ik denk dat ik vanavond eerder de THC neem en maar 1 druppel ipv 2. Kijken wat er gebeurd. Misschien werkt de THC wat later (uren). Om 14:00u. de CBD (3 x) genomen. Per ongeluk 2 druppels THC om 18:00u. Maakt niet uit, voel me verder goed. Lekker relaxed. Muziek op en chillen maar.

Dag 4
Geen verschil met vorige nacht. Kan kiezen tussen 1 of 3 druppels THC. Ga toch voor 3 druppels om 20:00u. CBD doet het volgens mij goed. Ik voel me oké de hele dag. Zit alleen een beetje met m’n glaucoom. Vraag me af of ik de oogdruppels zo maar kan laten staan. Zal toch een vrije dag moeten plannen om een paar bezoekjes per uur bij de opticien om de oogboldruk te meten. Grappig dat mensen zo fel reageren als je zegt dat je wietolie gebruikt. Als ik crepeer van e bijwerkingen van die chemische troep, hoor je niemand. M.a.w. crepeer maar. Ze nemen nog niet de moeite om zich even te verdiepen in deze materie, maar wel commentaar leveren.
Wordt vervolgd……

BURN-OUT

Leentje CBD olie en THC olie

Depressie/burnout/traumaverwerking/overgevoelig zenuwstelsel
Wat mij het afgelopen jaar m.b.v. van andere natuurlijke middelen en op eigen kracht niet lukte was het verwerken van een trauma en het te boven komen van een depressie/burnout. Begin december 2014 ben ik begonnen met CBD olie opgebouwd naar 3x daags 1 druppel. Als ik voel dat ik te gestrest ben neem ik een druppel per dag meer. Ik verdeel de druppels over de dag. Laatste druppel om 18.00u. ’s avonds. Voor het slapen gaan neem ik een “veegje” verdunde thc-olie (zo’n ¼ druppel).
Ik ben mijn depressie/burnout te boven en ook mijn trauma is verwerkt. Slaap ’s nachts als een roosje en mijn lichaam staat niet meer op onnodig “fight-flight”. Doordat ik geestelijk lekkerder in mijn vel kwam te zitten kwam ik er achter dat ik al een aardig poosje rond liep met diverse ontstekingen die zijn nu met inzet van een AB kuur voorals nog verdwenen. Ben héél erg blij met de CBD olie en de THC olie. Stom dat ik er niet eerder aan heb gedacht.

Wratten
Onder mijn beide oksels had ik ontzettend veel wratten. Ik smeer nu iedere dag mijn oksels in met een mengsel van thc olie + cbd olie (2 druppels THC olie + 2 druppels CBD olie) De wratten zijn binnen 2 weken als sneeuw voor de zon aan het verdwijnen. Er zitten ook nog 2 fibromen (steelwratten) die hebben nog niet zo’n zin om te verdwijnen maar de andere wratten zijn dus bijna verdwenen. Super!

Hond uitgezaaide pancreaskanker
Dit betreft het verhaal van onze hond (groot) die in maart 2014 is overleden in haar geval slechts 11 ½ jr jong het was nl. een power girl. We dachten dat ze alleen lympheklierkanker had maar achteraf denken we dat, gezien de symptomen, de oorspronkelijke kanker in de pancreas heeft gezeten en uitgezaaid was naar de lympheklieren. Na de diagnose heeft ze nog 4 weken geleefd. In die laatste 4 weken hebben wij haar ondersteund door haar overdag om de 5 u. verdunde thc-olie te geven hier door heeft ze (aangepast aan haar fysieke toestand) tot 1 week voor haar overlijden nog alles kunnen doen wat ze graag deed.

Hond melkkliertumor/tumor op voorpoot/jeuk
Oude (middelgrote) hond van zo goed als 15 jr met melkkliertumor en tumor op een voorpoot. Door 2 kleine tia’s in 1 week (eind okt-begin nov. 2014) was ze conditioneel erg achteruit gegaan. Opmerkelijk opgeknapt, conditioneel opmerkelijk vooruit gegaan m.a.w. ze loopt weer als eens “kievit” en ze is nog vrolijker dan ze altijd was. Voorheen was ze ’s morgens wat “stijfjes” maar dat is ze ook niet meer. Melkkliertumor is niet kleiner geworden maar ook niet groter. Tumor op een voorpoot is niet kleiner geworden maar ook niet groter maar het “verkleinen” van de tumoren was feitelijk ook niet mijn intentie m.b.t. de inzet van de CBD olie + THC olie. Doel van de inzet van THC olie en CBD olie is voor haar een fijne comfortable pijnvrije oude dag. De hond krijgt 2x daags 1 druppel CBD olie en 1 of 2x per dag een “veegje” verdunning van een druppel thc olie. In ieder geval voor dat ze gaat slapen. De hond had ook enorme jeuk. Verschillende combinaties geprobeerd van zowel de THC olie als de CBD olie en ook de wietzalf maar m.b.t. de jeuk geen succes. De jeuk moest op een “reguliere” bedwongen worden. Hond heeft verder momenteel geen reguliere medicatie nodig. M.b.t. jeuk nu allergietest d.m.v. haaranalyse.

Vanuit persoonlijke ervaring in het algemeen m.b.t. het gebruik van CBD olie en THC olie, als je het voor andere dingen/ziektes inzet dan kanker, heb dan geen haast in opbouw m.b.t. de hoeveelheid druppels zeker als je een gevoelig zenuwstelsel hebt en geef de CBD olie en de THC olie de gelegenheid/tijd om zijn “werk” te kunnen doen. Heb persoonlijk van zowel de CBD olie als de THC olie alleen de positieve bijwerkingen ervaren geen negatieve bijwerkingen.
Bedankt St. Mediwiet voor het delen van jullie kennis en ook dat er altijd gelegenheid is om vragen aan jullie te stellen.

Jacqueline THC olie

Beste vrienden,
Zoveel patìenten die zijn geholpen met de wiet-olie, het is echt fantastisch. Dit jaar was goed voor de oogst en ondanks wat tegenslagen weer mijn eigen olie kunnen maken. Voor a.d.h.d. en depressie is de citral/dubbel fun erg goed en voor pijn/onrust en slapen is de white widow zeer geschikt. Ieder jaar leer ik meer over deze prachtige planten en ben transparant t.o.v. de buurt en wijkagent. Ze weten waarom en de planten komen niet boven de schutting uit. Deze oude soorten stinken niet zo hard als de nieuwe hybriden soorten. Daar heeft dus niemand last van. Eg leuk: 2011 had ik een ielig plantje….2012 iets beter. 2013 begint het er op te lijken!!!! Fijn, om mijn eigen medicijn te maken!
groetjes Jacqueline

JacquelineTHC olie en HZO+

Hey Wernard,
het gaat hartstikke goed na 2 jaar consequent gebruik van de olie en dit jaar ga ik weer voor 100% aan de slag met het planten van mijn medicijn. Ik gebruik de sativaplant voor mijn a.d.h.d. en dit werkt beter dan ik ooit had verwacht en zonder de bijwerkingen, zoals die van a.d.h.d. medicatie. Ook gebruik ik de sativa voor p.t.depressie waar ik bijna 30 jaar medicatie voor kreeg. Het heeft meer dan een jaar geduurd om de reguliere medicatie af te bouwen, maar het verschil is zo groot. De Indicaplant gebruik ik voor slapen/pijn/ontstekingsremmer en eetlust-opwekker.
De verandering na 2 jaar is: geen schadelijke medicatie meer hoeven gebruiken. Pijn van r.artritus is sterk verminderd. De ontstekingsremmer in de wiet zorgt ervoor dat er minder grote ontstekingen zijn en het gaat eerder weg.De invloed van de hennepzaad+olie heeft hier weer een goede invloed op. Na M.R.I. onderzoek r.artr. ziet het er allemaal beter uit.Het doorslapen en inslapen was voor mij een groot probleem, maar daar nam ik geen medicatie voor. Ik had het geaccepteerd dat ik slecht sliep.De hennepzaad+v.h. slapen geeft mij meestal een goede nachtrust en het is heerlijk om uitgerust op te staan…een luxe voor mij.Het gaat zo goed dat het U.W.V. weer aan mijn deur staat om maar weer eens lekker aan de slag te gaan in de zorg….pffffffff natuurlijk kan ik weer medicijnen uit gaan delen …maar wil ik dat nog wel???? Ik denk het niet
Wacht nog op 3 zaadjes en heb van iemand ook wat gekregen…..en dan ga ik aan de slag voor een mooie medicijnvoorraad. Het mooie met deze kleinere wietplanten is dat ze snel klaar zijn en achter andere struiken niet zo opvallen..hahahah dat is wat anders dan die 2 meter hoge kerstbomen.
Wernard/Jolanda en heel st.Mediwiet…harstikke bedankt voor alle hulp en steun…liefs Jacqueline

Ingezonden bericht Wernard Bruining:

Twee dagen zware depressie gehad, op de tweede dag toch maar een joint half opgerookt, de eerste in twee weken. En ja hoor, direct weg die depressie! Gelijk een interview gedaan met de moeder van een nu 8 jarig zwaar autistisch jongetje. Twee jaar geleden was hem iets overkomen op zijn kinderdagverblijf, seksueel misbruik, geweld? Hij kon het niet vertellen, was dermate getraumatiseerd dat hij om zichzelf te beschermen alles en iedereen aanviel. Beet naar zijn ouders, zuster, de visite, willekeurige voorbijgangers. Ouders konden nergens meer naartoe, oppas was niet te krijgen, visite kon niet langskomen. Medicijnen hielpen niet, verergerden alles alleen maar. Moest op straat door twee volwassenen ieder aan een hand worden vastgehouden. In de bus die hem elke dag kwam halen moest hij worden vastgebonden. Er mocht niemand bij hem in de buurt zitten omdat hij die anders aanviel. Werd in het dagverblijf opgesloten in een soort hokje. Uithuisplaatsing leek de enige oplossing. En dan? Aan de ketting? Permanent zwaar verdoven? Krijgt nu twee keer per dag twee druppels wietolie. Is heel lief, leert weer praten, is aardig tegen visite, speelt met zijn zusje. Zingt, lacht, kijkt TV en speelt. Ouders zijn laatst met hem naar een weekendhuisje geweest. Liep gewoon los op straat tussen de mensenmenigte. Ouders gaan komend seizoen een paar plantjes in de tuin zetten. Olie maken kunnen ze al, heb ik ze geleerd. Kijk daar wordt ik nou vrolijk van, daar doen we het voor! Was zelf na afloop twee dagen van de kaart, krijg tegenwoordig hoofdpijn na het blowen, ben compleet uitgeput, moet dan veel slapen, 3-4 keer per dag. Tja, stelt eigenlijk niet zoveel voor als je het vergelijkt met andermans problemen.

Met Groene groet, Wernard

Jacqueline THC olie

Hallo Wernard,
Er is veel hersteld nu ik alweer 4 jaar wietolie gebruik. Niet alleen lichamelijk, maar ook mijn sociale leven is weer de oude. Door mijn invaliditeit/ chronische pijn en depressie, had ik moeite om met familie en vrienden af te spreken en als je dat jaren doet, hou je bijna geen sociaal leven meer over.
Niet alleen ben ik lichamelijk voor 50% beter, zonder medicijnen, maar ik heb mijn leven weer terug en daar ben ik jullie enorm dankbaar voor.
Groene groet, Jacqueline

Jacqueline THC olie

Hey Wernard,
De presentatie in Tiel was voor mij een goede eye-opener, om vooral zelf mijn olie te maken en op die manier onafhankelijk te blijven. Het voordoen werkt voor mij (a.d.h.d.) meestal beter dan woorden. Mijn sativa en indicaplantjes doen het goed en zeker na jou tip, om de voeding zelf te (jutten op het strand). Zoals je weet ben ik enorm geholpen met de olie en thee. Toen ik ong. 3 maanden geleden mijn email naar jou stuurde zag ik het niet meer zo zitten. En nu sta ik stralend mijn verhaal te vertellen, bij jouw presentatie.
Ik gooide mijn zak medicatie op tafel en zag 1 grote reactie van herkenning. 2 maagzweren, reumatische artrites, stuk long verwijderd na diagnose;”tumor rechterlong”. Post traumatische depressie en a.d.h.d. Ondanks dat ben ik toch ook een levensgenieter en optimist, maar er is een grens. Toen ik in 2009 in de ziektewet kwam, na jarenlang in de verstandelijk gehandicaptenzorg te hebben gewerkt en de U.W.V. een gemiddelde nam in het jaar dat ik de longoperatie had gehad…. werd het me teveel. Mijn blowtje zorgde er voor dat ik wat makkelijker kon relativeren en dat kon ik niet meer betalen van 720 euro per maand. Zwaar depressief en wanhopig zag ik een artikel in Highlife over wietolie…..en de rest is geschiedenis.
Na ong. 1 maand wist ik de druppels en thee te doseren en voel me oke. De pijn is minder, mijn eetlust en levenslust weer terug. De sativaolie werkt erg goed voor de a.d.h.d. minder chaos in mijn hoofd en veel meer in balans. Het concentreren is van slecht naar goed….ongelofelijk maar waar!!!!!
Als ik een blowtje rook, word ik er passief van en met olie blijf ik helder en de pijn is niet meer zo scherp. Mijn spieren ontspannen beter, na de pijnscheuten en dat is fijn. Ik kom uit een diepe put en heb mijn leven weer terug… Dat zal ik dus nooit vergeten!!!!!
Allerliefste groet, Jacqueline

DRUK IN ‘T HOOFD

Desiree CBD olie

Druk hoofd en zenuwpijn
Sinds afgelopen donderdag gebruik ik cbd-olie (3x 1 druppel) en ik ben er erg blij mee.
Mijn hoofd is rustiger en (héél fijn!!!) de zenuwpijn is ook veel rustiger!
Hopelijk blijft dat zo.

DWANG

lucien baecke

Helpt deze medicinale wiet (?) tegen dwanggedachte? En kan ik deze samen met mijn huidige chemische medicatie gebruiken?

Geantwoord op: 00:15 19-08-2013

We hebben een aantal patiënten bij wie het helpt. Ze voelen zich er rustiger bij. Wel moet je voorzichtig zijn met THC omdat psychofarmaca de afbraak van die stof in de hersenen belemmert, ik bedoel dan selectieve serotonine heropname remmers (SSRI). Wietolie valt dan veel sterker uit. Je kunt het ook zien als een voordeel, omdat je er veel minder van nodig hebt.

Groene groet, Wernard

Hans N CBD olie en THC olie

Ja ik heb er baat bij,ik gebruik nu wietolie,sinds paar dagen.Hiervoor twee weken ong de CBD Olie.Bij de wietolie merk ik meer lijkt het.De gedachten lijken gewoon verder weg,waardoor ik er vanzelf meer afstand op kan nemen,ik ga er niet meer op in zeg maar,zodat het niet tot herhaal piekeren komt……

Groeten Hans N.

Hans N CBD olie

Hallo Wernard,
Ik had je vorige week ofzo aan de telefoon,had wat vragen gezien mijn dwanggedachten.Moet zeggen dat ze met 80% zijn verminderd,ik slik CBD olie.En ik merk dat als ik iets doe wat ik niet wil bv geklaag van mensen aanhoren ik nu meer dan anders irritatie’s voel.Dat zie ik ook positief.Dat voelde ik al wel maar voel gewoon meer denk ik en luister dan daar ook naar.Dus nu nog makkelijker focussen voor me wat ik wil.Zodra ik voel van hee naar,ga ik er meteen bewust mee .Was een vb dat laatste he,maar mensen voor dwanggedachten en of handelingen…..slikken  Thx

GEESTELIJKE PROBLEMEN

John THC olie

Hallo allemaal. Ik wil graag laten weten hoe blij ik met de olie ben. Ik heb nogal een wilde jeugd gehad en ik heb denk ik bijna alles gedaan wat maar slecht is voor mijn lichaam. Ook heb ik jaren aan bodybuilding gedaan en heb dus ook jaren lang groeihormonen gebruikt. Uiteindelijk kreeg ik erg veel last van geestelijke problemen. Erg dom van mij dus.
Na jaren waren de geestelijke problemen er nog altijd en wat ik ook deed het werd alleen maar erger. Medicijnen praten, maar niks hielp. Waarschijnlijk toch schade opgelopen door al dat gekloot van mij. Uiteindelijk kwam ik in aanraking met cannabis en dit was echt een uitkomst. Maar gek genoeg voelde ik mij niet altijd goed door de cannabis. Al snel kwam ik er achter dat de coffeeshop verschillende soorten verkocht onder de zelfde naam; Hier zat dus het probleem. Dus toen ben ik zelf een paar planten gaan kweken om te kijken welke plant het beste bij mij werkte. Die heb ik uiteindelijk gevonden, met mijn dank aan Wernard. Ik heb nu drie goede soorten die erg goed werken.

Supersilverhaze greenhouse. Bedrocan flos van de dokter. Chees greenhouse.  Sindskort rook ik het haast niet meer, maar maak ik er olie van en dit bevalt me zeer goed. De olie werkt langer en je word er ook niet echt stoned van. Een jointje wil nog wel is inknallen en dit vond ik niet altijd even prettig. Ik voel me sinds dat ik de cannabis en vooral de cannabis olie gebruik, zeker 80% beter. Het heeft een zeer goede invloed op mij en daardoor ook op mijn gezin, echt super! Ook gebruik ik nu geen antidepressiva meer. Sinds ik hier mee gestopt ben, doet de cannabis nog beter zijn werk. Daardoor ben ik me nog beter gaan voelen. De mensen om mij heen en ook de mensen die de cannabis in het begin afkeurdde, zien grote vooruitgang bij mij op alle fronten. En dit met dank aan mijn arts en vooral aan Wernard. Ook moet ik Wernard bedanken namens mijn vrouw en kinderen.

groetjes John

Antwoord Wernard Bruining:

Wat een mooi verhaal John, bedankt dat je dit met ons wilde delen! Mooi vooral dat je deze verbetering in je leven zelf, door eigen inzet hebt weten te bereiken. Want dat is het hè, wij hebben alleen hier en daar een handje mogen helpen. Daarom zal het ook zo zijn dat het in de toekomst alleen maar beter met je zal gaan, je bent zelf je beste dokter geworden, gefeliciteerd!
Groene groet, Wernard.

GILLES DE LA TOURETTE

Frans CBD olie

ik had een testpakket besteld,voor m’n dochter met tourette. Haar tics hebben haar haar hele lever achtervolgd. Na ’n paar druppels CBD olie was het OVER ! Daar heb ik jarenlang stad en land voor afgedweild met haar. Dokters en therapeuten enz. Na 15 jaar tics heeft ze er GEEN meer. Tenminste,ze moet het blijven nemen (2 druppels om de 5 uur)zo’n 6 druppels per dag. Ik was ook aanwezig op de mediwiet-bijeenkomst zondag,en heb me flink bevoorraad. Dank u Wernard. Had ik maar eerder de stap gezet. Boeh voor de overheid die dit middel verbiedt!

Felix THC olie

Hallo lieve mensen,
Ik gebruik sinds 2 maanden wietolie en voor mij is het echt een lifesaver! Toen ik 6 jaar was, begonnen mijn eerste tics en op mijn 12e werd door de neuroloog de diagnose Gilles de la Tourette gesteld. Ik surfde min of meer probleemloos door het VWO, maar op de universiteit bakte ik er niks van wegens concentratieproblemen en het feit dat Touretters zich niet echt ergens voor in kunnen zetten als hun hart er niet in ligt. M’n zelfbeeld was tegen die tijd al heel laag vanwege mijn “slechte prestaties”. Ook ben ik van jongs af aan hoogsensitief en heb ik een angststoornis waardoor ik sociaal wat minder begaafd was.
Toen ik 24 was kreeg ik een arbeidsongeschiktheidsuitkering wegens mijn angsttoornis en depressieve klachten. Ik was inmiddels getrouwd en mijn vrouw had een narcistische persoonlijkheidsstoornis, wat ongelooflijk veel stress opleverde. Ik kreeg emotioneel veel misbruik te verduren en werd ook af en toe in elkaar geslagen. Door alle stress die mijn gevoelige zenuwstelsel te verduren kreeg en het misbruik, kelderde mijn zelfbeeld dieper en ik begon heel diep aan mezelf te twijfelen. Ik was ook totaal geïsoleerd van vrienden en familie, ik had geen sociaal leven meer, dankzij de dominantie en manipulatie van mijn toenmalige vrouw. Ik was eigenlijk gebrainwasht, ik verdedigde haar zelfs tegenover familie, een soort van stockholm syndroom.
Tegen de tijd dat ik 30 was (2008), had ik een totale burnout en werd mijn depressie steeds dieper. Ik had een ademhalingstic ontwikkeld om de emotionele pijn te onderdrukken wat erop neer kwam dat ik eigenlijk de hele dag hyperventileerde, wat alleen maar meer stress in m’n lichaam creëerde; ik zat vast in een vicieuze cirkel. Toen ik 33 was kreeg ik de verkeerde diagnose bipolaire depressie aan m’n broek en werd ik anderhalf jaar op 300 mg seroquel gezet, waar ik totaal een zombie van werd, maar goed ik voelde in ieder geval de pijn in m’n hart niet meer. Toen ik daar eind 2012 vanaf ging, was m’n conditie alleen maar verergerd. M’n zenuwstelsel had zo lang onder zo veel stress gestaan dat het niet meer kon afremmen (sympathetic overdrive).
Ik ben sinds vorig jaar gescheiden, maar tot 2 maanden geleden had ik bijna nergens energie voor, was ik depressief, kon ik bijna niet slapen, hyperventileerde ik zo’n beetje de hele dag, kon ik niet over straat gaan zonder het gevoel te hebben dat iedereen me aanstaarde en vermeed ik menselijk contact voor zover mogelijk.
Zodra ik met de wietolie begon, werd ik uitgerust wakker na een diepe nachtrust. M’n stemmingen zijn nu véél positiever. Ik kan weer over straat lopen en boodschappen doen zonder dat ik overspoeld word door de energie van anderen en zonder paranoide te zijn over hun oordeel van mij. Ik kan me weer in een menigte begeven zonder een paniekaanval te krijgen. Ik kan een gesprek voeren met mensen en me OP MIJN GEMAK voelen. Ik kan op de bank zitten en ontspannen, zonder dat gejaagde gevoel dat me deed opspringen om met veel stress de volgende triviale activiteit te ondernemen. Ik kan voor het eerst in m’n leven mediteren! Ik had ook veel last van aambeien, dat was na 1 maand geheel verdwenen. Kortom, de wietolie is voor mij een levensredder en ik zal het dankbaar gebruiken zolang ik op deze planeet ben.

PARANOIA/PSYCHOSE/ SCHIZOFRENIE

isa taverne CBD olie

Ls,
Ik heb een vraagje met betrekking tot de cbd olie. Ik vroeg me af of dit ook kan helpen bij slapeloosheid. Ik ben gevoelig voor psychoses dus thc verdraag ik niet. Wel weet ik uit ervaring dat thc helpt met slapen, maar nu vraag ik me dus af of cbd olie dat ook doet.
Met vriendelijke groet, Isa Taverne

 

Geantwoord op: 11:10 03-02-2014

THC zónder CBD zoals in de moderne cannabissoorten kan inderdaad paranoia oproepen en bij daarvoor gevoelige personen zelfs een psychose triggeren. CBD is een (spier-) ontspanner dus dat zou kunnen werken om beter te slapen. Maar let op er zijn ook mensen die er juist helder van worden! Een kwestie van proberen dus hoe het bij jou werkt. Begin eerst met 1-2 druppels vroeg op de avond en kijk hoe je dan slaapt.

Groene groet, Wernard

Pawel

Hallo mediwiet.nl
Ik lees bij ervaringsdeskundigen dat er een patiënt is met schizofrenie die cannabis gebruikt als ‘geneesmiddel’. Het is echter algemeen bekend dat cannabis psychosen zoals schizofrenie versterkt. Waarom gebruik de patient met schizofrenie dan cannabis?
mvg, Pawel

Antwoord Wernard Bruining:

Hallo Pawel,

vroeger werd beweerd dat cannabis schizofrenie veroorzaakte, dat is onjuist zoals dit onderzoek in 2007 aantoonde. Nu worden de beweringen afgezwakt tot: liever niet gebruiken, kan reeds aanwezige schizofrenie tot uitbarsting brengen. Heel veel patiënten met schizofrenie gebruiken cannabis omdat ze daar baat bij zeggen te hebben, dat valt niet te ontkennen.

Groene groet, Wernard

zina

Ben ik weer Wernard.
Misschien een domme vraag ,maar wat is het verschil tussen wietolie…hennepzaadolie…em cannabisolie,ben niet zo thuis in dit wereldje,helaas word je ermee op die manier mee geconfronteerd,je zoekt naar middelen om die ziekte te ?????????
Groetjes Zina

Antwoord Wernard Bruining

Het is ook wel een beetje verwarrend Zina. Hennepzaadolie wordt gemaakt van ‘gewone’ hennepplanten die normaliter gebruikt worden voor de productie van touw of zaad. In de hennepzaadolie zit nauwelijks THC. Hennepzaadolie is de gezondste stof op aarde. Het bevat alle essentiële aminozuren die een mens nodig heeft om gezond te blijven. Wietolie wordt gemaakt van cannabis. Hoe je dat maakt kun je op onze site zien. Deze olie bevat dus wel THC want dat is een van de medicinaal actieve componenten.
Groene groet, Wernard

(PRIKKEL-)GEVOELIG/ HOOGGEVOELIG

Suus THC olie en CBD olie

Heb door een lange vechtscheiding een angststoornis gepaard met depressies en vervolgens een fibromyalgie opgelopen, jaren eerder al maag en darmklachten gehad en een histamine intolerantie (in Nederland onbekend maar in Zwitserland en Duitsland wel bekend). Onmidedelijk als de reumatoloog vertelde dat het ongeneeslijk zou zijn ben ik onderzoek gaan doen en heb een proef met gewone zelfgemaakte wietolie gedaan. Het nam wel enigszins de pijn weg maar mijn vroegere allergie tegen hennep kwam weer opdagen met symptomen van keelpijn. Ook maakte het me erg sloom en versterkte mijn depressies.
Daarna met een proefpakket van Mediwiet begonnen en —-met uitstekende resultaat. De THC olie werkte niet goed, versterkte zelfs mijn angststoornis nog maar de CBD olie is een wondermiddel: geen bijwerkingen, geen vermoeidheid, geen allergie en goeie smaak!
Omdat ik ook extreem hooggevoelig ben (wellicht door een transgenetisch trauma van mijn ouders in de oorlog – mijn moeder met Parkinson, zuster aan ALS en broer aan schizofrenie/antipsychotica overleden) heb ik continu veel te zware prikkels te verwerken die door stress nog eens versterkt worden. Mijn idee is dat door deze tekortkoming het hormonale stelsel in de war raakt en je dan een stof in je hersens mist die vervolgens autoimmunziektes kunnen veroorzaken.
Met CBD olie heb ik het gevoel alsof een beschermlaagje op mijn zenuwen terecht komt en de buitenprikkels dempt, mijn evenwicht op natuurlijke manier herstelt.
Ik ben met een hoge dosis van 8 druppels sochtends begonnen maar kon het vervolgens ook uitspreiden naar kleinere dosis overdag en soms bijna niets, alsof het zich ophoopt. Neem het samen met ca. 600 mg Sint Janskruid in (soms ook met een alkalisch en geriatrisch werkend middel genoemd KH3-bekend door Dr.Aslan- die ook reumatische pijn verminderd) maar het Sint janskruid weer langzaam afbouwend. Ik voel frisheid in mijn denken, energie en pijnstillend vermogen. Hierdoor heb ik ook de langdurige inname van tranquilizers (soms met antipsychotica en slaapmiddelen) kunnen afbouwen. Mijn trek in suikers en alkohol is ook verdwenen. Algehele conditie is verbeterend, psyche stabiliserend.
Wernard, Yolanda – ik ben jullie erg dankbaar voor de uiterst professionele hulp en aandacht!!!
Ik hoop dat jullie in de toekomst ook hennepzaadolie plus met CBD verdunning kunnen leveren als soort “onderhoudsolie” :-)

Engelina HZO+

Gisteravond,mijn eerste druppel hennepzaadolie plus gehad.Op advies hier mee begonnen,omdat ik nogal heftig reageer op dingen.En wat vond ik het spannend zeg!Ben namelijk angstig voor alles wat maar op een medicijn lijkt,door nare ervaringen met medicijnen en verdovingen.Maar gelukkig heeft mn lichaam het geaccepteerd.Wat schetst vanmorgen mijn verbazing,ben ik ongesteld geworden na 2 jaar.Alleen na een operatie aan (verbranden van cellen)mijn baarmoeder was ik toen 2 keer wel ongesteld maar dit is inmiddels een jaar geleden.Volgens onderzoek zou ik ook niet in de overgang zitten.Maar zo zie je wat 1 druppel olie kan doen.Anderen zeggen dat de hennepolie plus niets doet dan alleen dat t gezond is,nou als je een lichaam als mij hebt die hypergevoelig is,blijkt dat dus wel anders uit te pakken.Ik zie dit dan ook als een goed begin,niet dat ik het daarvoor innam,maar zal miss wel met een proces te maken hebben.Vanavond mn tweede druppel

Geantwoord op: 21:49 30-05-2013

Je bedoelt toch echt de Hennepzaadolie+ hè? Die komt in een pompflesje van 250cc zoals die gebruikt worden voor handzeep?

Engelina HZO+

Ik weet niet of het gebruikt word als handzeep?zou kunnen hoor dat het daar ook goed voor is….en ik bedoel inderdaad de hennepzaad plus…en moet zeggen nu na een week ik slaap als een roosje,een kilo afgevallen,en ben minder angstig geworden.En zit nog steeds op 1 druppel per dag.

Geantwoord op: 16:12 08-06-2013

We weten dat mensen goed slapen van een theelepel Hennepzaadolie+ maar wat jij meldt slaat alles. Een druppel Hennepzaadolie+ per dag en dan al dit effect, dat is lekker goedkoop, daar doe je een paar jaar mee! Heel goed want hoe minder je van een werkzame stof nodig hebt, des te beter. Groene groet, Wernard

PTSS

Willem THC olie en CBD olie

Enige tijd geleden ben ik zowel THC- als CBD-olie gaan gebruiken. De THC-olie om beter te kunnen slapen. Sinds mijn jeugd lijd ik aan een zware vorm van PTSS, en slaap mijn hele leven al slecht tot zeer slecht door herbelevingen. Nu kreeg ik een tip van een lotgenote. Deze was na een eerste inname van THC-olie (één druppel voor het slapengaan) meteen van haar herbelevingen/ nachtmerries a, en gebruikte het daarna natuurlijk dagelijks. Nou, dat wou ik ook wel, en ben dus ook THC-olie gaan gebruiken. Dit werkte perfect. Echter, zowel mijn lotgenote als ik hebben in de loop der weken ervaren dat er ook andere kanten aan het gebruik zitten. Ten eerste trad er een zekere gewenning op waardoor wij op een gegeven moment 2, en later 3 druppels moesten innemen om te kunnen inslapen en doorslapen. Daar konden we wel mee leven. Maar ten tweede kregen wij beide na ongeveer 4 weken last van concentratie- en geheugenproblemen, die vanaf dat moment per dag erger werden. Met name het laatste. vooral opmerkelijk bij mij, omdat ik (al zeg ik het zelf) een fenomenaal geheugen heb, wat met mijn achtergrond trouwens niet uitsluitend een voordeel is… Deze problemen werden na ongeveer 8 weken zo erg dat ik moeilijk meer kon functioneren. Ik heb (net als mijn lotgenote) het gebruik van THC-olie daarom moeten staken. Inmiddels herstelt het geheugen zich weer. Natuurlijk is het wel beroerd dat de nachtmerries en herbelevingen nu weer zijn teruggekeerd….. Samenvattend: THC-olie heeft niet alleen maar voordelen. En in de voorlichting zouden de beschreven negatieve effecten m.i. ook nadrukkelijk moeten worden meegenomen.
De CBD-olie gebruik ik (om andere redenen) nog wel. Deze heeft géén nadelige bijeffecten.
Willem

Geantwoord op: 13:32 20-10-2014

Hallo Willem ik denk dat je focus niet juist is. Het is niet zo dat wietolie alleen maar voordelen heeft zoals je schrijft, dat beweren wij ook nergens. Het is zo dat wietolie niet voor iedereen even goed werkt. Ieder medicijn, dus ook wietolie werkt maar goed bij 50% van een populatie. Bij de overige 50% werkt het minder tot niet, dat staat ook zo letterlijk op onze home page.
In jouw geval zou het beter zijn om niet de dosis te verhogen maar de olie meer verspreid in te nemen. Drie druppels ineens is voor veel mensen echt te veel, ik doe het je niet na! Dus ’s middags 1 en na het eten 1 druppel en voor het slapen gaan voor een derde keer. Je bent dan al wat meer ontspannen voor je gaat slapen. Het gaat bij jou immers niet allen om slecht slapen, maar je hebt ook PTSS.
Wat jij beschrijft aan concentratie- en geheugenproblemen is ook voor het eerst dat ik er van hoor in relatie met wietolie gebruik. Het zijn zaken die worden genoemd als ‘gevaren’ behorende bij cannabis roken. Als jij daar last van krijgt bij wietolie gebruik is het blijkbaar zo dat je hoort bij de groep mensen voor wie wietolie niet goed werkt en kun je er inderdaad beter mee ophouden.
Ben wel benieuwd of je van deze zaken nog last hebt als je meer verspreid inneemt over de dag en of het negatief effect net zo erg is als je daarbij CBD neemt, waarvan bekend is dat het het high worden door THC vermindert. Maar dat is iets wat ik je niet aanraad, je moet het zelf willen proberen. Ook werkt wietolie minder goed als je daarnaast nog andere medicijnen inneemt zoals psychofarmaca en slaapmiddelen.
Groene groet, Wernard

STRESS

Serowiet

Beste mensen,
ben zelf seropositief en cannabis helpt me een normaal leven leiden. Ik geloof echter niet in wietolie, heb het zelf ook al is geprobeerd en dat doet me niks. Gewoon goede kwaliteitswiet verdampen, dat beetje high worden helpt volgens mij ook in de strijd tegen pijn etc. Behalve 3 pillen die ik verplicht moet innemen om het virus onder controle te houden heb ik niks anders nodig. Sommige van mijn sero-collega’s pakken heel wat meer pillen, eentje voor de darmen, maag , etc. Heb ik allemaal niet nodig, dankzij mijn zeer gematigd canna gebruik. Je moet gewoon zien dat je wiet neemt met een laag thc gehalte en een zo hoog mogelijk cannaboloidengehalte, helaas is dit moeilijk na te gaan. Als je high of stoned bent kom je tot rust en verdwijnt stress uit je lijf, dit te samen met veeeeel water drinken en een dieet dat gebaseerd is op het oerdieet doen mij ondanks mijn tot nu toe ongeneesbare ziekte een vrolijk normaal leven leiden ! Wou ik gewoon even kwijt. Remember wel niet oproken, verdampen !

Suzanne THC olie en HZO+

Mijn partner en ik zijn twee maanden geleden begonnen met wietolie (hij) en hennepolie (ik). Hij met name vanwege zijn aanhoudende rugklachten door een hernia van lang geleden. Hij neemt ’s avonds 1 druppel, anders wordt hij al een beetje high en dat vind hij niet fijn. Ook ’s ochtends neemt hij niet omdat hij merkt dat hij er slaperiger van wordt. Zijn rugklachten zijn daarom ook niet verminderd maar wat wel drastisch beter is geworden, is zijn stressniveau! Hij kan alles veel makkelijker handelen en maakt zich niet meer zo druk.
Ik zelf kamp met uitputting na een bevalling met aansluitend een huilbaby (een jaar lang) en allerlei fysieke kwaaltjes. Sinds ik iedere avond twee pompjes hennepolie neem, ben ik direct veel dieper gaan slapen en heb overdag geleidelijk aan steeds meer gevoel van ruimte gekregen. Ik maak me niet meer zo druk over wat ik allemaal liever zou willen dan hoe het nu is en vind het leven eigenlijk gewoon goed zoals het nu is. Dit is echt heel fijn. En eigenlijk merk ik nu dat ik dit niveau van rust al lang voor mijn zwangerschap niet meer heb gehad. Een verworvenheid dus!

TRAUMA

Anne THC olie

testhoyhoy,,,
mijn ervaring is erg positief,,,gebruik nu bijna 2weken de 5x verdunde wietolie,,geen pijn meer in mijn gewrichten,,mijn hele lichaam deed mee na een trauma,,gebruik er ook 3sapsules bij,,mijn bloeddruk is normaal geworden,,ik had die erg hoog en gebruikte veel medicatie,,,nu dus aan het afbouwen,,,mijn gehoor is weer beter geworden,,,ik heb nu in bijna 2weken 2soorten medicatie laten staan,,en ben benieuwd hoe het verder gaat,,,wordt vervolgd….

anne

Mariska THC olie

hallo hier weer een bericht van mij. al jaren vol gestopt met pillen de ene na de andere ziekte, kwaal en nadelige bijwerkingen. ben een paar weken geleden begonnen met de olie en schreef nog dat ik niet veel merkte. ik ben de dosis gaan verhogen naar 6 druppels per dag. en jawel gisteren is er een ommekeer gekomen. ik slaap al weken vast, goed en hele nachten door wat ik hiervoor niet had. (soms zo vast dat mijn man er uit moet voor de kinderen omdat ik het niet hoor, terwijl ik normaal om het minste of geringste wakker was), ben rustiger, zie alles veel duidelijker in perspectief, en de pijn is draaglijker.

gisteren was een hele rare dag ik voelde me na inname niet zo lekker net alsof ik naast mijn lichaam stond. zei nog tegen mijn man weet niet wat er is voel me zo raar en ineens raakte ik in een soort tranche/hypnose en was ik terug op een leeftijd van een trauma. alles herinnerde ik me weer. de kleuren muur, de geur, de mensen die er waren, de kleding, wat er gebeurde, wat er aanwezig was en stond, waar het gebeurde. het was heel raar. ik merkte dat mijn lichaam een soort vast aan de stoel zat en kon niet reageren terwijl ik wel waarnam dat er iets was (ruzie tussen de kinderen boven). ik hoorde alles maar kon niks. mijn man zag dit en ging naar de kinderen.

eindelijk wat alle hulpverleners en pillen nooit voor elkaar gekregen hebben nu wel.
ben zo blij, trots en er vallen zoveel puzzelstukjes. van de week als mijn geld er is bestel ik nieuwe zodat ik vooruit kan wil nu verder met beter worden misschien dat ik dan uit de rolstoel blijven kan en herboren word. in ieder geval leef ik weer ipv geleefd te worden. ik was altijd tegen wiet enzo door de vooroordelen en nu ik baal dat ik het niet eerder geprobeerd had. maar alles op zijn tijd wanneer je er zelf klaar voor bent. en blijkbaar is dat nu voor mij gekomen.
bedankt wernard.

David

Hallo mooie mensen,
Kort wil ik graag iets delen wat ik onlangs heb mogen ervaren door het gebruik van cannabisolie. Al enige jaren ben ik bezig het in mijn jeugd opgedane trauma te verwerken. In de fase waar ik me nu in bevind maak ik daarbij gebruik van lichaams-gerichte therapeuten die me erbij helpen om zeg maar de in het lichaam opgeslagen energiën, de trauma’s op te lossen en om de verbinding met het lichaam te laten herstellen.
Of even wat tastbaarder beschreven, ik merk verkrampingen in mijn keel en borst en vooral buik en een algehele verharding in mijn hele lichaam (voortkomend uit angsten en trauma). Cannabisolie zo ervaar ik, heeft hierbij een hele positieve ondersteunende werking. Het zorgt er voor dat er meer zachtheid in mijn systeem komt. Er ontstaat meer openheid, energiën gaan stromen, voel meer kwetsbaarder en bovenal is het gevolg, meer in contact met mijn gevoel en wat er in me leeft. En ook meer oprechtheid.. in mijn zijn zeg maar.
Al met al merk ik dat hierdoor de gestagneerde energiën van oude pijn in het lichaam makkelijker oplossen. Uiteraard heeft de olie niet in deze de rol van alles vervullende oplossing. Het is begeleiding, oefening, aandacht etc wat voorwaarden zijn voor herstel zo lijkt me. Dat het een zeer goede ondersteunende werking kan hebben en het het helingsproces ten goede kan komen wordt me wel steeds duidelijker. Dank voor allen die zich inzetten om de mens te informeren over dit wonderlijke kruid!

STEMMING

RICK THC olie

hallo,
ik ben zeer tevreden met wietolie ik ben iemand waar ze in de huidige medische wereld niet weten wat ze met me aan moeten om te beginnen sinds 2009 heb ik ernstige slaap problemen die zonder aanleiding zijn begonnen en sinds die tijd heb ik allerlei klachten waar ze niks mee kunnen zoals: concentratie problemen (add/adhd {diagnose 2010) stemmings wisselingen (bipoleare stoornis {diagnose 2012) gewrichtspijn ( carpaletunnelsyndroom {diagnose 2010}) en nog steeds het SLAAP PROBLEEM 2 a3 uur slaap per nacht en soms helemaal niet slapen insomnia{ diagnose 2012) na vele onderzoeken kwam o.a. dat naar boven
en na het proberen van diverse medicijnen zoals : ritalin, dexamphetaminen, lithiumcarbonaat, diazapam, temazepam, oxazepam, antidepresiva, diclofenac, enz,enz werd het slapen alleen maar slechter tot ik regelmatig 40 uur wakker was zonder slaap te krijgen en te kunnen slapen met steeds vaker periodes van 70a 80 uur geen slaap en de rest van alle ”aandoeningen” werden ook veel erger
toen ben ik zelf gaan zoeken wat er met me was en wat ik er aan kon doen wand het ging echt niet meer zo en na veel zoeken en nachten lang onderzoeken ben ik bij wiet uitgekomen en dat er ook olie van is zodat je het niet hoeft te roken wand als je een pilletje neemt woord dat door iedereen geaccepteerd maar als je je medicijnen rookt dan ben je volgens velen een junk zo ben ik in contact gekomen met de stichting mediwiet en ben ik de wiet olie gaan proberen (08-2013) eerst een proefverpakking en dat werkte na 2 dagen 2×4 druppels/dag beter dan gehoopt ik kon weer slapen en dan gewoon nachten van 6 tot 8 uur
en alle andere symtonen gingen kort daarna ook bijna helemaal weg ik ben het daarna dagelijks gaan gebruiken en doe dat nog steeds ik ben ook aan het experimenteren met zelf olie maken en heb net mijn eerste flesje olie af en het werkt uitstekend hiervan gebruik ik dagelijks 1×5 druppels ik begon met 5 planten en heb van bijna alle toppen olie kunnen maken 100gr gedroogde wiet woord 14gr pure wietolie 20ml door alcoholextractie en in verdunde vorm die ik gebruik is het 1:5 is 100ml wietolie genoeg voor een half jaar dus 2x per jaar plantjes laten groeien is voor mij het hele jaar medicijnen die me bijna niks kosten en echt goed werken
en om de olie nog een beetje te laten smaken doe ik een vanille stokje door de lengte snijden en bij de olie zo is de olie niet zo bitter en een beetje vanille smaak ik wil de stichting mediwiet hartelijk bedanken voor de info en het goede werk wat zij doen en ik hoop dat ze een oplossing voor nog heel veel andere mensen kunnen bieden
met vriendelijke groet rick

Marianne THC olie

hai , had de eerste dag s’avonds twee druppels thc en heb heerlijk geslapen en mijn stemming was ook een stuk beter. dit de volgende dag herhaalt met hetzelfde resultaat. jammer maar de pijn (in de onderrug nek door osteoperose) is er niet minder door geworden. toen wat meer druppels genomen maar zonder resultaat. heeel erg jammer maar ga over een paar maanden opnieuw proberen. wel is mijn oude hondje van 15 met elke dag een druppel weer een stuk vrolijker en beweeglijker.

Antwoord Wernard Bruining:

Tegenwoordig worden inderdaad steeds vaker (50 miljoen patiënten wereldwijd) serotonine her-opname remmers voorgeschreven zoals Prozac, Seroxat, Efexor, Cipramil, Lexapro, Fevarin, Zoloft en Serlain. Buiten dat medicijnen slechts bij 50% van de mensen werkzaam zijn hebben deze SSRI medicijnen als bijwerking dat ze moord- en zelfmoordneigingen kunnen opwekken bij 10% van de gebruikers. Als iemand dan zelfmoord pleegt valt dit niet op want: “het was iemand die altijd al depressief was hè?” Ook veel onverklaarde moordaanslagen zoals ‘school shootings’ kunnen getriggerd zijn door dit soort medicijnen. Wereldwijd wordt geschat dat tienduizenden zelfmoorden gepleegd zijn door mensen die dit soort medicijnen gebruikten. Kijk op onze website onder patiënten interviews: depressie

Groene groet, Wernard