NAAR INHOUD

Zenuwstelsel

Stichting Mediwiet maakt praktijkervaringen over THC- en CBD olie beschikbaar opdat anderen ervan kunnen leren. Wij doen dit met video interviews, geschreven interviews en berichten die wij ontvangen.

Je kunt op de buttons hieronder klikken om direct naar de juiste plek te scrollen.

Aantal bezoekers van onze site tot nu toe: 1761837

Video interviews

Praktijkervaringen op categorie

INHOUD ZENUWSTELSEL

ALZHEIMER

Lieneke CBD olie

Beste Wernard, Mediwiet team,
Het is inmiddels bijna 4 jaar geleden dat ik met jou/jullie in contact kwam vanwege mijn man die een ongeneeslijke zeldzame hersenziekte heeft. In een bepaald gebied van zijn hersenen stierven hersencellen af hetgeen heel veel klachten veroorzaakte. Dit proces van afsterven ging best heel snel en elke 3 maanden moest zijn medicatie worden opgehoogd. De levensverwachting was 7 jaar vanaf het begin van zijn ziekte.De behandelend neuroloog kon niets meer voor hem doen toen de hoogst mogelijke medicatie was bereikt precies na 7 jaar. Mijn man werd een crepeer geval. Sorry werd er tegen hem gezegd door de behandelend neuroloog ; ik kan niets meer voor u doen.

Tot op vandaag de dag nu inmiddels bijna 4 jaar nadat Mediwiet op ons pad kwam voelen wij ons gezegdend. Het proces van het afsterven van de hersencellen is stopgezet, de chemische medicatie gehalveerd hetgeen niet te begrijpen of te bevatten is voor de heren medici.Men beweert nu dat er indertijd waarschijnlijk geen goede diagnose is gesteld….dat het onmogelijk is dat hij die ziekte had omdat hij er niet aan is doodgegaan.

Wij ondervinden veel tegenstand bij de specialisten in de ziekenhuizen tegen het gebruik van medicinale cannabis/wietolie(CBD olie). Men bekijkt ons als een soort van junkies, verslaafden en begrijpen niet/willen niet weten wat CBD olie is.Recent schreef onze neuroloog een brief waarin stond dat patiënt wiet gebruikte met een hoog THC gehalte waardoor de indruk werd gewekt dat mijn man constant high is; gedrogeerd wordt.Dat de kwaliteit van leven nog eens zoveel verbeterd is daar heeft men ook geen oren naar. Het enigste doel van de artsen is om de medicatie op te hogen want mijnheer zit op de laagste medicatie van een Parkinson patiënt werd er gezegd. Ik vraag me af of specialisten/ziekenhuizen een bonus krijgen van de Farmacie voor het uitschrijven van medicijnen. Mijn man is er nog en heeft geen rolstoel nodig, heeft ook nog geen stoma en ligt nog niet aan de beademing, heeft ook nog geen spraakcomputer nodig.

Door het gebruik van wietolie en minder medicijnen is mijn man geen kwijlende zombie meer. Hij is als mens weer aanwezig dank zij de olie.Zonder deze olie zou hij gedurende de nacht elke 10 minuten in bed gedraaid moeten worden omdat hij niet goed kan liggen en zelf niet kan draaien.Hij wordt nu nog maar 2 tot 4 keer per nacht gedraaid. Een ongelooflijke verbetering.
Afgelopen nacht hebben dieven onze met grote zorg zelf gekweekte medicinale wietplanten gestolen, net voor de oogst.Ze hebben zich brutaalweg de toegang verschaft tot ons terrein om hun slag te kunnen slaan. Woede en verbittering rest nu. De benodigde wietolie voor de ongeneeslijk ziekte van mijn man kan ik nu zelf niet meer maken.

Niet alleen wij zijn getroffen door de diefstal van de planten.Er zijn nog enkele gedupeerden.Ik maakte o.a. geheel belangen en kosteloos voor een kindje met het syndroom van Dravet (epileptische aanvallen) olie die daar verbijsterend goede resultaten mee boekte; van 4 tot 5 epileptische aanvallen per week nu nog maar 1 keer per 2 maanden… Ook een Parkinson kennis boekte recent verbijsterende resultaten met de olie doordat het beven van zijn handen verdween,hij soepeler ging bewegen, beter sliep, zijn humeur verbeterde , hij rustiger werd, waardoor ook zijn echtgenote een beter leven kreeg.Het gaat bij medicinaal wiet gebruik niet alleen om de patiënt maar ook om het gezin : de partner, de kinderen want iedereen in de naaste omgeving lijdt er onder.
De diefstal van de wietplanten dank ik vooralsnog aan onze regering die het door een verbod zeldzaam, duur en dus interessant en lucratief maakt voor criminelen om te stelen!
Met vriendelijke groet,

Geantwoord op: 00:11 13-10-2014

Beste Lieneke, dank voor je mooie verhaal!

Ik heb je inmiddels flesjes toegestuurd zodat je het komend jaar kunt overbruggen tot je volgende kweek. Succes ermee en groene groet, ook aan je man M.
Groene groet, Wernard

Joep wietthee en THC olie

Hallo allemaal,
Mijn moeder heeft alzheimer. Ze is afgelopen jaar heel snel achteruit gegaan. Een maand of 4 geleden begon ze ’s nachts te spoken waardoor wij helemaal geen leven meer hadden. Na veel lezen en wikken en wegen, heeft de mediwiet site me toch overgehaald om een poging te wagen haar wietthee te geven voor het slapen gaan. Wij hebben er wellicht meer problemen mee gehad om af te kicken van haar onrustige nachten dan zij zelf. Ze krijgt nu ieder avond voor het slapen gaan een klein glaasje wietthee en ze slaap nu de hele nacht heerlijk door. Onlangs ben ik ook gestart met druppels van eigen gemaakte olie. Om ons heen en wijzelf menen veranderringen in haar gedrag waar te nemen maar we hebben geen idee of dat echt zo is en waar dit toe leidt… Heeft iemand ervaring met wietdruppels bij alzheimer patienten. Ik zou graag ervaringen uitwisselen.
Met vriendelijke groet, Joep

Geantwoord op: 19:05 03-10-2014

Druppels zijn efficiënter en dus goedkoper dan thee. Ook kun je het beter doseren. Met thee loop je altijd het risico dat je eens teveel geeft/neemt. THC olie zal rust geven en een goede slaap. CBD olie kan zenuw(-weefsel) herstellend werken (wordt beweerd op internet, wij mogen dat niet zeggen!) dus dat is heel interessant om te proberen bij Alzheimer. Het is ook nog eens goedkoop, je wordt er nooit stoned van en kunt dus ook niet over doseren. Houd je ons op de hoogte van je ervaringen? Groene groet, Wernard

ADCA

anton schrijver CBD olie

hoi,ik ben ADCA patient en gebruik nu 2 weken de cbd-olie uit het testpakket,3x daags 2 druppels en het helpt bij het verminderen van de branderige huid…….het kleine tubetje is me iets te heftig

CLUSTERHOOFDPIJN

Jos THC olie

Hoi, ik gebruik al enige maanden de wietolie voor mijn Clusterhoofdpijn, met verbluffend goed resultaat.Van een a twee aanvallen per dag ,kan ik zeggen dat ik nu op een a twee aanvallen per week zit.Alleen ga ik nu op advies van Wernard preventief drie druppels per dag innemen om zodoende de aanvallen te reduceren tot nul. Ik zal via het gastenboek de vorderingen berichten. Groetjes Jos.

CYSTE

Hanneke THC olie

hallo, hoorde van de week voor het eerst over de wietolie, via kennissen 2 flesjes gekregen , een met thc en een zonder ,mijn dochter heeft een cyste in haar hersenschors, drain in haar hoofd en heeft enorme last van vermoeidheid en gewrichtspijn ,nek knieen , ze gebruikt nu 3x daags een druppel wietolie zonder thc en ik heb het idee dat ze nu al effect merkt , wonderbaarlijk. Zelf heb ik zwar oteoperose , en de dokter zegt dat ik medicijnen moet gaan gebruiken, 3 jaar geleden 2 pillen geprobeerd maar ik werd er ziek van, maagklachten etc , nu een 2de botscan gehad , uitslag zware osteoperose , mijn vraag , wat kan ik het beste gaan nemen , hennepolie of wietolie , met of zonder thc ,want dat zijn de dingen die me niet duidelijk worden , hoop dat je me kan adviseren , gr hanneke

Geantwoord op: 13:14 06-02-2014

Gewoon proberen, je kunt Hennepzaadolie+ bestellen in onze webwinkel. Heb je pijn en slaapproblemen dan kun je het beste wietolie (met THC) proberen.

Groene groet, Wernard

MIGRAINE

Jos THC olie

dank zij zelf gemaakte wietolie á twee druppels per dag heb ik mijn Clusterhoofdpijn in combi met Migraine redelijk onder controle.Helaas is het flesje bijna op en moet ik op zoek naar betaalbare en goede wietolie of zelf weer aan de slag gaan.

Maud CBD olie

CBD bij mens en dier
Sinds een jaar gebruiken we hier in het gezin CBD olie. Voor mezelf heb ik goed resultaat bij het couperen van een migraine aanval. Scheelt me heel wat dure reguliere pillen.
Sinds een jaar gebruikt onze cavalier voor haar syringomyelia 2×2 druppels per dag naast haar gabapentine en prednison. Ze heeft veel minder klachten en is levendiger en vrolijker dan voorheen. Opvallend is dat haar lelijke prednison vacht weer bijgetrokken is met de CBD. Het haar is weer zacht, het groeit weer en de kale plekken zijn verdwenen!!! Heel bijzonder.
Een van de andere cavaliers had een flink ei-groot abces bij zijn bek. Zonder antibiotica e.d. maar met 4×2 druppels per dag was het abces binnen 3 dagen vrijwel weg, terwijl de dierenarts had voorspeld dat het alleen maar zou groeien en dan doorbreken.
Ben echt heel blij dat ik de CBD via Mediwiet heb ontdekt!!!

MULTIPLE SCLEROSE

Peter Dekker THC olie

Mijn vrouw van 75 jaar heeft al een jaar of 30 MS. Ze heeft de vorm van gestaag achteruit gaan. Sinds 2 jaar zit ze in een rolstoel en sinds een jaar verblijft ze op een verpleeginrichting. Dit omdat het voor mij te zwaar wordt om haar 24 uur per dag te moeten helpen. Vorig jaar was ze zo slecht dat ze tijdelijk in het ziekenhuis werd opgenomen en dat ik dacht dat het leven voor haar aan het aflopen was. Het was geloof ik in de periode augustus/september 2012 dat ik , via de Stichting, mediwietolie aan haar verstrekte. Twee tot drie druppels op een dag. Geestelijk is ze weerbaarder, maar ook fysiek gaat ze vooruit. Ze kon dus 2 jaar niet lopen maar nu is ze met de fysio-therapeut aan het lopen met de rollator. Niet ver en ook niet elke dag even goed. Maar, ze heeft toch een paar dagen geleden 40 meter gelopen. Van de olie heeft ze totaal geen bijwerkingen en we vragen ons af of we de dagelijkse dosis wat kunnen verhogen tot 4 of 5 druppels.

Antwoord:

Hallo Peter,
wat een mooi resultaat beschrijf je daar! Natuurlijk kun je proberen wat er gebeurt als je vrouw wat meer olie gedurende de dag gebruikt. De olie werkt 3-5 uur dus als je 3-4 maal daags wat inneemt is het ook telkens netjes op tijd uitgewerkt en stapelt het niet. Ik ga je een gratis flesje Hennepzaadolie+ sturen, want ik vermoed dat ze daar in dit stadium nog veel baat bij zal hebben. Hennepzaadolie is heel gezond, ik noem het de gezondste stof op aarde, maar het is ook goed voor de aanmaak van nieuw weefsel en kan je vrouw dus helpen bij wat lijkt op een herstelproces. Ben benieuwd en ik denk velen met mij naar jullie ervaringen!
Groene groet, Wernard

Miriam THC olie en CBD olie

Beste mediwiet team,
Allereerst bedankt voor jullie snelle reactie op mijn aanvraag en de uitleg over de CBD en THC olie.
De CBD olie had niet zo veel effect op mijn slaapproblemen tgv MS. Vandaar de overstap op de THC olie. Ik ben er heel erg tevreden over! Ik kan nu met 3 druppels zeker een uurtje of 6 slapen zonder wakker te worden. Dat heeft een heel positief effect op mijn algehele gezondheid! Ik val overdag niet meer in slaap op de bank en kan me veel beter concentreren op de dingen die ik doe. Mijn kwaliteit van leven gaat vooruit en daar ben ik heel erg blij mee. Het belangrijkste is dat het ook zonder al die chemische troep kan en je in de ochtend geen duffe kop hebt die je van slaappillen en spierontspanners wel krijgt.

Onze hond krijgt al drie maanden CBD olie, 2x daags 2 druppels. Hij heeft syringomyelie en sinds de CBD olie heeft hij minder pijn en is hij echt een vrolijke hond geworden die zijn hondenleven weer leuk vindt. Rennen en spelen zijn weer een leuke bezigheid zonder dat hij zich moet inhouden. Zijn reguliere pijnmedicatie is tot een minimum afgebouwd.
Het is echt een wereld van verschil.
Mijn hond is me zeer dierbaar en ik ben zo blij dat jullie hem kunnen helpen.
Top dat jullie er zijn! Bedankt Liefs Miriam

Geantwoord op: 22:35 25-10-2014

Mooi bericht Miriam, dank! CBD kun je beter voor overdag bewaren, het houdt de meeste  mensen wakker!

Groene groet, Wernard

Jannie THC olie

Gebruik nu de donkere tube en heb daar baat bij, de goudkleurige merkte ik niet zoveel van. Ik heb M.S en bij donkere heb ik een betere controle en het gevoel dat ik beter voortbeweeg. Ga nu een grotere tube bestellen en dit verhaal wordt vervolgd

Richard Bediol olie

het wonder is geschied ik heb nu bijna 7 jaar MS ik heb vorigeweek van mijn medicinale cannabis bediol variant olie gemaakt het werkt 10x beter dan roken of dampen en als ik het zo bekijk heb ik nog maar 2 potjes nodig per maand . ik heb ook een tentje met 4 planten . ik begrijp dat je het knipafval ook kunt gebruiken en de takken en bladeren ook nou dan heb ik voor 1 jaar genoeg denk ik of nog langer.

Remy CBD olie en THC olie

Ik heb vanwege ms begin december het proef pakket aangevraagd. Ik ben nog aardig mobiel maar dat gejengel in de zenuwen door het hele lijf en dat getrek aan mijn spieren is iets waar ik soms helemaal gek van kan worden. Een hele goede nachtrust wil nog wel eens helpen, echter is het al lang geleden dat dit mogelijk was. Ik slaap gewoon niet meer normaal. De olie met alleen CBD maakt dat er een soort rust in de zenuwen en spieren komt. Ik voel het nog wel maar veel minder en ervaar het heel anders. De olie met zowel THC als CBD maakt dat ik met een paar enkele druppels slaap als nooit tevoren zonder daarbij suf of verdoofd te worden. Ik val gewoon lekker in slaap en wordt pas wakker als ik uitgerust ben. Iets wat ik zelfs met de -pam familie(benzo’s) niet voor elkaar krijg. Heb een paar keer de THC licht overgedoseerd. Wat gebeurde er?? Ik heb een paar fantastische avondjes gehad…. Dat heet dan bijwerkingen. Nooit bedacht dat “bijwerkingen” zo fijn konden zijn. Stichting Mediwiet, bedankt bedankt bedankt !!! Ga vooral door met jullie missie, iets waar ieder helder denkend mens alleen maar achter kan staan. Het is van de zotte dat het nodig is …..

kaja van den Bosch THC olie en CBD olie

In 2009 kreeg ik de diagnose ms en mocht ik gaan nadenken over welke remmers ik wilde gaan gebruiken. Ik wilde geen remmers gebruiken, dat kon ook…al wordt het wel bij elk bezoek weer even besproken. Wel had ik erg veel last van zenuwpijnen. aangezichtspijn, en links een brandend gevoel en net of ik onder de schaafwonden zat. Ik kon hier niet van slapen. Ik kreeg hier amitriptyline voor, een antidepressiva tegen zenuwpijn. Ik sliep wel, maar overdag zat ik ook als een zombie op de bank en na een tijdje begon de pijn er doorheen te komen… ach verdubbel de dosis maar ! Wel even doorzetten hoor !!! nou ik deed mijn best. Ik sliep en overdag was ik niks waard. Weer begon de pijn er dwars doorheen te komen.Ik besloot dan maar pijn te hebben en ben accuut gestopt met de medicijnen. Een lotgenoot bood me thc druppels aan Ik ben begonnen om heel af en toe eens 3 druppels voor het slapen gaan te proberen.
Wat een uitkomst ! Ik sliep als een roosje en overdag was ik gewoon bij, weliswaar wel met pijn overdag. Zo ben ik een paar jaar doorgegaan tot ongeveer 6 maanden geleden. De cbd olie voor overdag helpt me nu de dag goed door, soms wel wat pijn hoor en soms helemaal pijnvrij! Ik ben aan het experimenteren geslagen, af en toe een druppeltje meer af en toe een druppel thc olie erbij.Voel me er steeds beter bij.In het begin deed ik 1 week met een flesje, ik nam elke 2 uur een paar druppels cbd olie Nu gebruik ik 3 x daags 2 druppels en af en toe een extra druppel dus ik doe nu veel langer met zo’n flesje. Ik maak mijn eigen dagcreme/bodylotion met de olie en gooi wel eens wat hennepzaadolie in mijn badwater. Een aanrader. Je krijgt er een heerlijk zachte huid van en er zit geen troep in.
Mijn voetwrat begint weg te gaan daar smeer ik ook thc olie op Wat ik vreemd vind is dat ik wel oxazepam kan krijgen als ik naar het buitenland ga dat wordt zonder problemen voorgeschreven
als ik een oxazepam in neem om 23:00 uur dan heb ik er last van tot de volgende dag 14:00 uur !
dus ik neem dan heel af en toe een halfje om te kunnen slapen Van de wietolie heb ik geen bijwerkingen zeker niet van de cbd olie en daar doet men gek over of kan men niet voorschrijven???
De neuroloog, huisarts en tandarts weten dat ik de olie gebruik ook heb ik het gemeld toen ik geopereerd moest worden Waarom zou je er een geheim van maken als het je helpt he 🙂

Esmiralda THC olie

Vanwege mijn MS spierspanning/stijfheid ben ik sinds een jaar gebruiker van de wietolie.
Al ruim 2,5 jaar slik ik ook een capsule LDN(lage dosis naltrexone) 4mg.  ttp://www.iocob.nl/multiple-sclerose/ms-en-ldn.html Ik slik de LDN rond middernacht en neem dan ook 4 drup olie. wordt ik ’s nachts wakker, heb ik nergens last van (qua ‘high’ idee) Neem ik echter 1 of 2 drup olie overdags………… dan wordt ik me toch een partij wappie en stopt de wereld niet met draaien. Is me nu 3 x gebeurt, want ik neem dus alleen olie voor ik m’n bed in duik. Ieder keer verbaasde ik me erover dat de drupjes overdag zo heftig binnen kwamen en ’s nachts niet. En van de week viel het kwartje; zou de LDN (een endorfine receptoren blokker) de werking van de THC wat dempen??
Ik heb nu net een flesje goyioli en hennepcaps besteld. ben erg benieuwd hoe 1 of 2 drupjes daarvan overdag vallen bij me omdat daar niet zo veel thc in zit

Geantwoord op: 21:11 30-07-2013

Ik denk dat je helemaal gelijk hebt Esmiralda, goed nagedacht!

Groene groet, Wernard

Annick THC olie en CBD olie

Eind vorig jaar begonnen met de gewone wietolie, omdat mijn normale medicatie de krampen en spasmen agv ms niet goed genoeg onder controle hielden. Vooral als ik probeerde te ontspannen in bed, was het vaak feest in mijn lijf en met name mijn benen. Ter aanvulling dus begonnen met de wietolie en die opgebouwd naar 3 druppels en als het echt dikke pret was 4. Werkte prima, maar soms wel duffig als ik ’s nachts een keer eruit moest.

Toen het flesje bijna leeg was, kreeg ik toevallig ook de mails over de goly-olie. Minder THC, dus hoopte ik, ook minder suf en hopelijk wel dezelfde werkzaamheid. Contact opgenomen en de gok gewaagd en met succes. Drie druppels voor het slapen gaan en dan kom ik over het algemeen prima de nacht door. Wordt ik toch wakker van een ongewenst feestje, dan kan ik ook rustig nog 1-2 druppels bij pakken, zonder er ’s morgens last van het hebben. Voor mij dus een prima oplossing.

Patrick CBD olie en THC olie

Ik weet al sinds 2 jaar dat ik MS heb, hierdoor heb ik veel last van mijn MS, slecht slapen bedoel ik dan, om de 2 uur er wel uit en dus niet goed door kunnen slapen. En daarnaast heb ik veel pijnklachten. Ik heb van mediwiet een proefpipet ontvangen, de lichtere olie, de probeer ik alleen over dag, waardoor pijnklachten echt een stuk minder wordt. De donkere gebruik ik voor het slapen gaan. En tot mijn grote verbazing. waar artsen weken mee bezig zijn om de pijn en het slechte slapen te verhelpen, daar doet wietolie nog geen 3 dagen over. Ik ga deze week meteen bij bestellen, want dit werkt dus echt, ik slaap beter en de pijn is een stuk dragelijker. Veel dank aan mediwiet . De nieuwe bestelling komt eraan.

Groetjes Patrick

Jeanet

Ik heb secundair progressieve MS. Gebruik al een aantal jaren Cannabis thee voor spasmes en nu de olie voor m’n blaas. Die is na het douchen enorm aan het krampen en geeft veel onrust. 4 druppen geven dan pas rust. Zijn er meer met ervaringen over MS en een spastische blaas?

Yvonne THC olie

Ik ben 36 en heb MS. Ik sliep erg slecht doordat ik er gemiddeld 4 a 5 keer uit moest om te plassen en dan niet meer in slaap kwam. Het brak me op en ik liep al niet over van energie. Doordat een vriend wietolie gebruikt voor het slapen en daar veel profijt van had wilde ik het ook proberen. Nou ik kan je zeggen, had ik maanden eerder moeten weten. Ik slaap als een roosje. Ik hoef er maar 1 x uit om te plassen en slaap daarna weer lekker verder. Ik neem 3 druppels een half uur voor ik ga slapen. Ook op de dag is mijn blaas een stuk rustiger en dat terwijl ik dan de druppels dan niet gebruik. Al met al ben ik dus erg tevreden en voor mensen met MS is het zeker aan te raden.

Gr Yvonne

m.rober

heb een proef pipet gebruikt en nu een grotere besteld heb MS en nu s,nachts geen zere benen

Natascha THC olie

Hallo lezers,
Ik heb ruim twee weken geleden een proefje wietolie gekregen. Ik ben dit gaan gebruiken tegen de pijnklachten door MS. Al na een paar dagen kon ik ik 2 soorten pijnstillers achterwegen laten, Tramadol 3x dg 2 st en dicilvinac 3xdg 2st. Ook gebruik ik nauwelijks meer paracetamol/codeine. En daarvoor in de plaats neem ik nu 2x daags 2 druppeltjes. Mocht ik een slechte dag hebben dan zis het 3x daags. Het trillen van mijn handen / vingers is ook voorbij. Ik was het me niet bewust, het was dat een vriendin me er op attandeerde. Echt een top middel, die wietolie. Ik heb dan ook gauw gezorgd dat ik een gewoon flesje kon bemachtigen. Je merkt niets van hight worden ofzo het is geen plezier middel maar een echte pijnbestrijder! Morgen, dinsdag. naar de Neuroloog en woensdag naar de MS verpleegkundige, eens kijken wat zij er van zeggen. Ik zou zeggen als je twijfelt neem eens contact op met Wernard Bruining, hij kan je nog veel meer vertellen.
Groetjes Natascha

Natascha

Lekker dan, de Neuroloog en de MS verpleegkundige staan beide niet achter het gebruik van wietolie. Ze kunnen de pot op, ik blijf het gewoon gebruiken want ik heb er baad bij
Er werd me trouwens door mijn nicht aangeraden naar het VU in Amterdam te gaan, daar schijnen ze veel verder te zijn met kennis op het gebied van MS. Maandag dus even bellen. Wie weet zie ik jullie 4 september, ik ben van de partij.
Groetjes Natascha

Antwoord:

Wernard Bruining

Hallo Natascha,
je kunt het de medische wereld niet kwalijk nemen als ze voorzichtig of zelfs afwijzend staan tegenover wietolie. Ze kennen het immers niet en hebben er nog nooit van gehoord. Het enige wat ze weten is de gebruikelijke cannabis anti propaganda. Dat recreationeel roken niets te maken heeft met medicinaal gebruik zoals van wietolie is hen onbekend.
Het is aan ons, de patiënten om hen daarover voor te lichten door het maken van statements en het geven van interviews. Door te laten zien in de praktijk dat en hoe het werkt. Door te laten zien dat je handen niet meer trillen van de MS! En hoe is het met de pijn?
Mag ik je eens interviewen?
Groene groet, Wernard

Natascha

Hallo allrmaal
Hier gaat het helemaal niet goed, zit weer aan alle medicijen die ik dankzij wietolie afgebouwd heb.
Ik herken mezelf totaal niet meer in het verhaal uit het boek. Ik ga snel bergafwaarts dankzij de MS  Wietolie gebruik ik nog mar met mate omdat mijn plantje nog niet groot genoeg is om zelf olie te maken en door de verhuizing zit het finacieel ook niet goed. Is het trouwens bekend bij jullie dat slakken aan de jonge blaadjes knabbelen? Ik had 1 plantje in de volle grond gezet, afgeschermd met bamboe zodat de honden um niet kapot zouden lopen, eten de slakken er van. Heb de andere maar in een pot gezet. De plant van vorig jaar begint nu eindelijk te groeien, heeft een mooie dikke stam en wordt van zon naar zon gereden, op zo’n onderzetter met wieltjes, dit ivm krachtsverlies.
Hopelijk kan ik van deze gauw olie maken en weer verder met olie gebruik. Geen opgewekt verhaal dus. Voor allen het beste en een groeizame zomer,
Groetjes Natascha

Antwoord:

Hallo Natascha,

wat vervelend dat je achteruit kachelt! Komt dat puur door je ziektverloop of heeft het feit dat je (te) zuinig doet met de wietolie daar mee te maken? Ik zal zorgen dat je wat olie krijgt zodat je het kunt uitzingen tot je eigen oogst binnen is, ok?
Groene groet, Wernard

Natascha

Hallo Wernard,
Ja ik doe inderdaad erg zuinig met de olie, tijdens de doop van het boek je had me aangeraden na 2 druppels een half uur nog een druppel te nemen tot ik pijnvrij was en dat was bij 4 druppels 3 x daags en omdat ik een huur benedenwoning heb aangeboden gekregen omdat traplopen niet meer gaat maar de woning waar jij op bezoek bent geweest koop is, dus dubbelen lasten met een wao Dus ben ik maar 2x 2 druppels per dag gaan gebruiken.
1 van de 3 plantjes van het zaad dat je me gaf na het intervieuw voor je boek heeft het overleeft en staat nu buiten in een pot, nu buiten met de zon erop groeid hij eindelijk goed, de andere 2 hebben het niet overleeft.
Heb nu de 2 zaadjes van de boekdoop bijeenkomst ook buiten staan maar die hebben pas 4 blaadjes.
1 in pot en 1 in de volle grond waar de slakken dus dol op zijn, Ghrrr misschien ook maar in een pot doen.
Ook een flinke schub gehad op mijn benen wat niet wil herstellen door de stress door dubbele lasten.
Kortom een hoop factoren die allemaal samen een lichamelijk en psychisch wrak van me maken.
Als je wat wil sturen heel graag, als ik alles financieel op orde heb krijg je het terug.
Bijvoorbaad heel erg bedankt

Desiree CBD olie en HZO+ (THC)

Ik heb m.s. en ik ben een tevreden gebruiker van de cbd-olie. Nu heb ik voor de 2e nacht een HZO+ capsule genomen, en ik heb héérlijk geslapen. Ben pas van de wekker wakker geworden. Hopelijk blijft dat zo.
Hartelijke groeten, Desiree.

Patrick Franke THC olie en CBD olie

Hallo allemaal, ik wil graag mededelen dat dankzij mediwiet, ik eindelijk eens wat minder pijn heb van me MS, en dat ik veel beter slaap. Ik moest wel even proberen tussen de donkere olie met meer thc die mij overdag goed helpt de pijn te onderdrukken, en dat ik met de lichtere olie met cbd veel beter slaap. Ik heb in de afgelopen 2 weken veel meer en beter kunnen slapen dan in de afgelopen maanden, dankzij mediwiet. De lichtere olie met cbd daar slaap ik dus goed door, en met de donkere olie met meer thc, daar kan ik overdag weer goed mee vooruit en dus minder pijn. Thanks Mediwiet, groeten Patrick

NEURALGISCHE AMYOTROFIE

snarf selhorst

Hallo,
Ik ben een man van 30 jaar oud met verscheidene medische indicaties waarvan neuralgische amyotrofie op dit moment het meeste ongemak geeft op dit moment.Hiervoor heb ik verschillende groepen medicijnen gebruikt(opiaten,anti-depressiva,anti-epeleptica) na al dit gebruikt te hebben nu dus aan de olie,olie houdt voor mij in minder pijn minder zweten normaal lichaamsgewicht en normale eetlust. Tevens merk ik dat mijn hyperactiviteit een stuk minder is geworden kortom GAAT SINDS LANGE TIJD WEER LEKKER!

dank daarvoor!

PARKINSON

willem halma THC olie en CBD olie
Hallo beste mensen, heb de Z. v. Parkinson. Zonder tremo. Maar met veel moeheid in mijn lijf en hoofd. Dit nu voor 3 jaar. Slaap slecht ook nog. En het spreken gaat slecht door de moeheid. Gebruik 4 x 100 mg Levodopa. Ik heb nu 10 dagen het testpakket gebruikt, met wisselende werking.
Ik begon met 3 druppels HTC , daarna 3 x om het half uur nog een druppie en pas toen begon de werking, 6 druppels. Nou even later stond ik bijna op m`n kop.. Dit kwam omdat ik eerst niets voelde. Mijn bloeddruk was een stuk lager, dat merk je als je opstaat…. Okay. Ik werd er niet energieker op. Toen heb ik de volgende dag geëxperimenteerd met 2 x een druppel HTC , 2 x p.dag en met slapen gaan nog 2 druppels. Dat heb ik 3 dagen gedaan. Ik sliep er niet beter onder. Omdat ik ook HZO+ heb, ging ik dit voor de nacht gebruiken, niet veel verschil.
Overdag verder met CBD verder gegaan met nu en dan een drup HTC. Nou tegen de moeheid werkt het nog niet. Slapen gaat nu en dan beter. En laat ik nu het Slapen als Speerpunt gebruiken. Dus als ik na 3uur slaap wakker wordt en niet kan slapen , neem ik 2 0f 3 druppels CBD en 1 x HTC. Dat lijkt beter te gaan. Maar de aanhouder wint. Als je op google kijkt , met mensen met Parkinson dan heb je hoop dat het bij jou ook zo KAN werken, met wietolie, maar meestal met mensen met trillingen en niet tegen de andere vorm van Parkinson,: Erge Moeheid en traagheid. nou ik bestel nog een pakketje om te voelen hoe dat verder gaat met mij.
Dit wilde ik ff kwijt en zal wel vervolg krijgen.

Geantwoord op: 15:32 19-01-2015

Hallo Willem, THC geeft ontspanning in het hoofd, CBD is een spierontspanner maar maakt ook helder. Beter is dus om alleen THC te nemen voor het slapengaan. En inderdaad rustig aan zoals in de gebruiksaanwijzing staat eerst het een dan het ander proberen in de loop van 2 weken tot je de voor jou beste balans hebt gevonden.

Groene groet, Wernard

Rick Simson olie
Vorig jaar onderging mijn man een DAT-scan. Hieruit bleek dat er verdenking is op Parkinson, vanwege het feit dat de dopamine aanmaak niet in orde is. Er is GEEN medicijn om de ziekte tot staan te brengen, meldde de neuroloog. Pas in een later stadium zou mijn man L-dopa krijgen.
Dankzij lieve vrienden werden we attent gemaakt op de Rick Simpson Oil en vanaf 1 maart 2013 3x daags 1 rijstkorrel genomen. Toen hij de 1e keer één rijstkorrel had genomen was binnen EEN uur het trillen van zijn handen enorm afgenomen . Nu 28/10 is de R-hand 90% oké en de L-hand 60% oké. Hij kan weer van alles zonder dat aan mij te moeten vragen. En vandaag de uitslag van de nieuwe DAT-scan: de situatie is zodanig verbeterd dat er GEEN sprake meer is van verdenking op Parkinson.

Dank Rick Simpson. Hoort zegt het voort.

 

Krisje cuyvers

Beste,
Sinds januari 2010 heb ik de diagnose Parkinson.Sindsdien heb ik de ene ontsteking na de andere in mijn pezen (schouder,voeten,knie) en ook een fractuur in de heup. Door de pijn nam ik redelijk wat pijstillers waardoor ik een maagbreuk en serieuze onstekingen in de slokdarm kreeg. Waarvoor ik dan weer andere medicatie moest nemen met weer de nodige bijwerkingen. Het is een straatje zonder einde en zou heel graag van al die medicatie af komen. Na het lezen over wietolie dacht ik dat dat misschien wel iets voor mij zou zijn om is te proberen. Kan je die olie ook bij de apotrheek verkrijgen?
Lieve grtjs, krisje

Antwoord:

Hallo Krisje,

De Transvaal apotheek in Den Haag is begonnen ook verschillende oliën te maken. Maar dat doen ze dan wel op basis van de officiële medicinale cannabis. Ik heb geen idee van de kwaliteit. Ook is het de vraag of je arts olie wil voorschrijven omdat Parkinson niet tot de officieel goedgekeurde ziektebeelden behoort. Ik wil je in ieder geval zeggen dat je moet uitkijken wat men je voorschrijft aan synthetische medicijnen in het geval van Parkinson. De meesten werken niet of nauwelijks en hebben vaak blijvende bijverschijnselen. Men wil niet erkennen er niets aan te kunnen doen. Beter is olie te gebruiken, dat is zeker nooit schadelijk en in 50% van de gevallen helpt het goed bij jouw ziektebeeld.

Groene groet, Wernard

Ron van Lemmeren THC olie

Hallo,
Ik kreeg ruim 2 jaar geleden de diagnose Parkinson en wilde niet gelijk aan de medicijnen. Dus eerst maar een jaar zonder medicijnen en dat ging best goed. Totdat ik merkte dat ik toch wel meer begon te trillen en vooral bij emoties. Na 1 jaar aan de medicijnen ( Artane) Ik heb een goede neuroloog( ja die bestaan nog) die mij het advies gaf om goed te gaan voelen wat dit medicijn met mij deed. Ik ben het bij gaan houden maar werd er niet echt vrolijk van: dikkere tong waardoor ik meerdere malen op mijn tong beet, duf, moe. Toen kwam wietolie op mijn pad, ik neem dit nu ruim 3 maanden en ben nog steeds aan het experimenteren wanneer en hoeveel druppels ik moet nemen wil ik minder trillen.Mijn bovengrens heb ik meerdere malen mogen ervaren. Ik noteer in een klein boekje hoeveel en hoe laat ik de druppels neem en hoop te ontdekken of ik minder ga trillen. Heeft er iemand ervaring met wietolie en Parkinson ik hoor het graag.

L.C.G. HZO+ (THC) en THC olie

L.S., Lectori Salutem, oftewel de lezer heil !

Heel toepasselijk eigenlijk want door een bericht achter te laten op het gastenboek van Mediwiet wens ik een ieder veel heil (geluk,welzijn, genezing, verlossing) met het gebruik van het eeuwenoude puur natuur volksmedicijn Cannabis! Mijn man werd in 2004 gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson.In 2006 echter volgde een ziekenhuisopname van 1 maand omdat zijn toestand zodanig verslechterde dat hij niet meer normaal en zelfstandig kon functioneren. Tijdens deze ziekenhuisopname werd hij opnieuw gediagnosticeerd en deze keer met de zeldzame fatale ziekte MSA-P.Het komt trouwens vaker voor dat deze ziekte in de beginfase wordt aangezien voor de ziekte van Parkinson.MSA-P betekent dan ook dat deze ziekte gepaard gaat met Parkinson-achtige verschijnselen.
Zijn behandelend neuroloog wees mij erop dat er een moment aan zou breken dat de reguliere geneeskunst niets meer voor hem zou kunnen betekenen. Dat wil zeggen het moment van de hoogst mogelijke dosering medicijnen met als gevolg een snelle achteruitgang van zijn algehele conditie met de dood als gevolg.

De laatste paar jaar heb ik dan ook niet stil gezeten en ben op zoek gegaan naar alternatieve geneeswijzen. Op aanraden van mij zoon die tijdens zijn studie in Australie elk vrije moment benutte om te googelen op internet naar een natuurlijk geneesmiddel voor zijn ernstig zieke vader trok ik de stoute schoenen aan en kocht als bijna oma in een coffeeshop mijn eerste 2 gram marihuana om te verwerken in een te bakken cake voor mijn zieke man. Het effect was verbluffend; de stijfheid verdween, het trillen stopte, de trage loop veranderde in snelle ferme passen, zijn spraak werd duidelijker…daarnaast verdwenen zijn ernstige depressieve buien waaraan hij ging lijden veroorzaakt door deze vreselijke ziekte die zijn leven deed veranderen in alle opzichten in de meest negatieve zin .Alleen al een verbetering van zijn depressiviteit zou al geweldig zijn voor hemzelf en niet te vergeten ook voor zijn naasten en naaste omgeving.

De verbeteringen waren echter buiten alle verwachtingen.Mijn zoon raadde mij vervolgens aan om contact te leggen met Wernard Bruining de man achter Mediwiet.In januari van dit jaar was het zover en begon mijn man met het gebruik van wietolie en hennepzaadolie plus(+).Diezelfde maand verslechterde de conditie van mijn man zodanig dat wij de neuroloog eerder moesten consulteren. Deze schreef een recept uit met de hoogst mogelijkst dosering medicijnen.Mijn angstige vermoedens werden bevestigd.Het einde van het traject kwam in zicht.

Onze hoop was reeds gevestigd op het gebruik van hennepzaadolie plus (+) een van de meest gezonde stoffen op deze aarde .Sinds februari neemt mij man 3 x daags een slok van dit middel. Daarnaast is hij ook hij wietolie gaan gebruiken tegen de steeds vaker voorkomende freezing; het vastgevroren zitten, aan de stoel vastgeplakt zijn, een machteloos gevoel, een blokkade zoals bij Parkinson patiënten.

Onlangs waren wij weer bij de neuroloog voor de drie maandelijkse controle. Deze was buitengewoon verbaasd over de conditie waarin mijn man verkeerde.In plaats van de gebruikelijke achteruitgang was er nu sprake van een vooruitgang. Wat is dit riep hij uit ! Hij loopt als een speer, heeft geen tremor (trillen van zijn linkerhand) , geen stijfheid …..alle neurologische testjes werden vervolgens met goed gevolg afgelegd en hij stuurde ons deze keer zelfs voor een half jaar weg. Het recept voor de hoogste dosering medicijnen nam hij ook terug want dat was niet nodig gebleken.Wel zijn de nachten nog heel erg zwaar en gebroken; moeite met draaien in bed, opstaan, overactieve blaas. Toch zijn wij hoopvol gestemd dat deze problemen binnenkort ook tot het verleden mogen gaan behoren. Het is al een overwinning op zich hoe hij nu overdag zo goed kan functioneren. Hij klust dagelijks in en rondom het huis, tuiniert en heeft een dagbesteding en weer een doel voor ogen en is voortdurend opgewekt en vrolijk. De ziekte is niet allesoverheersend meer.

Wij hebben onze neuroloog in het ongewisse gelaten over het gebruik van Cannabis want twee jaar geleden heb ik hem bijna gesmeekt om een recept voor medicinale cannabis uit te willen schrijven. Dit wees hij resoluut van de hand hij omdat dit naar zijn zeggen alleen maar zou helpen bij Multiple Sclerose. Onze huisarts staat wel achter ons want zo zei hij; niet geschoten is altijd mis. De neuroloog zou een brief aan hem schrijven over zijn opmerkelijke bevindingen.
Beste mensen het wordt de hoogste tijd! Cannabis moet uit de illegaliteit !

L.C.G

Antwoord:

Wietolie werkt meestal heel goed bij Parkinson. Klik hiervoor Mediwiet op youtube. Je ziet dan hoe Ehrald Kooy in 10-15 minuten van zijn spasmen wordt afgeholpen. De spierpijn als gevolg van zijn tremor en spasmen was zo groot dat hij soms dagen niet kon slapen. Nu neemt hij zo rond 11.00 2-3 druppels en is dan 24 uur vrij van tremor en spasmen.
Groene groet, Wernard

Gabriella 1 CBD olie

The happy family
Sinds maanden zelf overtuigd CBD-olie gebruikster i.v.m. chronische buikpijnklachten na diverse operaties ..de beste pijnstiller die ik gevonden heb! Wil het volgende graag met jullie delen: Tijdens ons kerstdiner bezoek van Opa,80 jaar, oma ,75 jaar en dochter 33jaar, had Opa erg veel last van het trillen van zijn handen (parkinson)..Opa kreeg 2 druppels CBD en trilde na n half uur minder, Oma wou ook proberen,is erg depressief,kreeg ook 2 druppels na een tijdje had ze een grote glimlach op haar gezicht en voelde zich prettig en ontspannen, dochter last van menstruatiepijn…2 druppels en de pijn werd minder na 20 minuten.. en moeder zelf..had haar gebruikelijke dosis van 3 druppels genomen en kon genieten van ’n kerstdiner zonder buikpijn met een happy family om haar heen! Opa en oma proefflesje CBD-olie meegegeven…houd jullie op de hoogte van het resultaat…Het was een hele geslaagde heilig avond dank zij deze heilige plant
Groene groetjes, Gabriella

Gabriella 2 CBD olie en THC olie

“Familie pakket”
Na jarenlange positieve ervaringen met de t.h.c olie tijdens de ziekte van mijn man o.a. chronische darminfectie, hierdoor anorexia (58 kg bij1m83) chemische medicijnen intolerantie, depressie etc…’n lang verhaal…en zelf kankerpatiënt, na diverse operaties genezen maar chronische buikpijn als gevolg van littekenweefstel. Gebruik nu zelf de cbd en de thc ipv de pijnstillers (paracetamol 1000 codeïne 20 mg).Na onze eigen positieve ervaringen zijn er steeds meer familieleden die open staan voor de genezende, pijnstillende werking van cannabis: dochter gebruikt cbd (overdag) en thc(avond/nacht) bij haar heftige menstruatie klachten, zus gebruikt de crème voor haar hand i.v.m. post traumatische spierdystrofie,broer had hernia en thc hielp bij de pijn en rug werd weer soepel, opa (81jaar) gebruikt de cbd ivm parkinson en nu heeft oma (75jaar) ook haar eigen flesje cbd,thc en haar eigen hennepzaadoliecapsules ivm haar depressie en slapeloosheid…dus tegenwoordig bestel ik ’n “familie-pakket” bij Wernard… en zijn we ’n “Happy Family” ondanks of dankzij onze lichamelijke klachten……Wernard…Bedankt!
Groene groetjes, Gabriella