Gebruiksaanwijzing wietolie

Als je zelf wietolie gemaakt hebt met bv de cannolator dan kun je deze als volgt gebruiken.

Gebruiksaanwijzing 5x verdunde wietolie

5x Verdund

De meest gebruikelijke verdunning is 5x. Een 10 ml flesje bevat dus 2 ml pure olie en 8 gram olijfolie. Voor het maken van een gram pure olie heb je 7-10 gram cannabis nodig.

Schudden voor gebruik

Voor dagelijks gebruik is het voldoende als je de olie koel en donker bewaart. Dan gaat het makkelijk een jaar mee. Gebruik je de olie niet dagelijks, bewaar die dan in de koelkast dan blijft het jaren goed. Vóór gebruik wel weer even op kamertemperatuur laten komen en goed schudden.

Leren doseren

Verdunde wietolie wordt per druppel nauwkeurig genomen onder de tong. Neem de olie terwijl je in de spiegel kijkt, zodat je de druppels kunt zien vallen en tellen. Je kunt de druppels ook op een theelepel laten vallen of gewoon op de rug van je hand en dan oplikken.

Over het algemeen werkt de olie meestal na 10-15 minuten en blijft 4-5 uur werkzaam.

Neem je de olie voor de eerste keer dan kan er bijvoorbeeld een tinteling door je lichaam trekken en kan de olie minder snel werkzaam zijn, soms pas na enkele uren. Je dient uit te zoeken wat het beste voor je werkt, een of meerdere keren per dag. Begin met 1-2 druppels per keer en neem bij onvoldoende effect de volgenden dag een druppel extra. Verhoog het aantal druppels dagelijks tot het gewenste effect bereikt wordt of je ‘een soort van high’ wordt. Als je high wordt is dat je bovengrens, neem voortaan een druppel minder, dan heb je daar geen last meer van.

Bovengrens

Het is handig snel uit te zoeken wat je bovengrens is, want die is voor iedereen verschillend. Je weet dan tot hoever je gaan kunt en dat je er niet bang voor hoeft te zijn. Je kunt dit het best doen als je de olie al 1-2 weken gebruikt en er enige ervaring mee hebt opgedaan. Kies een moment ’s avonds of in het weekend, dan heb je daar de tijd voor. Neem je gebruikelijke aantal druppels en daarna ieder half uur een druppel extra net zo lang tot je het gaat voelen. De olie werkt na bij de meeste mensen na 15 minuten, als je dus telkens een half uur wacht, kun je goed inschatten hoe de laatste druppel voor je uitviel. Je kan dan bepalen of je nog een druppel neemt of dat het zo wel voldoende is.

High worden

Als je high wordt van wietolie is dit een loom en sloom gevoel, een overmaat aan ontspanning, heel anders dan bij het roken, veel minder heftig, je houdt altijd controle. Je krijgt meestal geen hallucinaties dat zijn verhalen die horen bij het teveel roken. Als je cannabis rookt ontstaat door de verbranding nieuwe THC die voor de euforie zorgt. Bij olie is daarvan geen sprake, die wordt verhit tot maximaal 80ºC, genoeg om de alcohol te verdampen.

Als je high wordt van wietolie is daar verder niets aan te doen dan de rit uit te zitten. Ga op de bank zitten, TV kijken, wat dan ook, rustige dingen doen, na enkele uren is alles weer voorbij en merk je er verder niets meer van. Je kunt ook wat zoets drinken zoals vruchtensap, dat schijnt het effect te reduceren. Heb je CBD olie bij de hand, neem daarvan dan enkele druppels, dit kan het high effect snel reduceren. Gebruik geen medicijnen of kalmeringsmiddelen, om het high zijn te stoppen dat helpt niets. Bedenk: wiet (en dus ook de olie) is niet giftig, niet verslavend of schadelijk, er is in 10.000 jaar nog nooit iemand aan het gebruik van cannabis overleden, gewoon rustig blijven.

Alcohol

Je kunt de olie combineren met alcohol, maar neem wel eerst de olie en pas na een half uurtje of zo de alcohol. Wietolie maakt voorzichtig, terwijl alcohol je overmoedig maakt, zodat je geneigd zou kunnen zijn teveel olie te nemen.

Wietolie voor beter slapen

De meeste mensen zeggen goed te slapen omdat ze vlot inslapen, “als een blok” zeggen ze er dan vaak bij. Het gaat erom hoe je wakker wordt, fris of alsof je onder de bus gelegen hebt? Veel mensen komen die bus ‘s-nachts tegen, 10% van de bevolking heeft moeite met slapen, 750.000 Nederlanders heeft een serieus slaapprobleem en gebruikt daarvoor SLAAP MEDICATIE.

Goed slapen bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt gedurende de dag, maar het geeft het lichaam ook gelegenheid om onderhoud te plegen tijdens de diepe delta slaap fase.
Als je slecht slaapt ben je net een auto die in geen jaren naar de garage is geweest voor routine onderhoud, op een gegeven moment gaat het knarsen en piepen en gaat er ergens iets kapot.