NAAR INHOUD

Huid

Stichting Mediwiet maakt praktijkervaringen over THC- en CBD olie beschikbaar opdat anderen ervan kunnen leren. Wij doen dit met video interviews, geschreven interviews en berichten die wij ontvangen.

Je kunt op de buttons hieronder klikken om direct naar de juiste plek te scrollen.

Aantal bezoekers van onze site tot nu toe: 3,111,818

Video interviews

Praktijkervaringen op categorie

INHOUD HUID

BRANDWONDJE

Ron CBD olie

Hallo,

laatst had ik een brandwond(je) 1druppel cbd olie erop en de pijn trok snel weg.
Zijn er ook andere mensen met dit soort ervaringen

DROGE HUID

Ad hennepzaadolie

Sinds een aantal maanden pers ik zelf hennepzaad olie. Wij gebruiken die zowel in en uitwendig, iedere dag nemen wij een lepeltje olie, dit in verband met de vitamines die er inzitten!
Sinds enige maanden gebruik ik die ook om mijn toch wel droge huid, nu niet meer droog!
Maar nog leuker is het om te zien dat mijn, wat men noemt ouderdoms vlekken. Die ik op mijn handen en armen heb en in ’n rap tempo aan het kleiner worden zijn en ook een stuk lichter!!

ECZEEM

15:58 26-06-2017
Marlon Wattel
BLAASJESECZEEM

Ik ben zaterdag jl. begonnen te smeren met de CBD zalf op mijn handen. Ik lijdt namelijk aan een akelige vorm van blaasjeseczeem. De reguliere crèmes helpen wel tijdelijk, maar het eczeem komt toch weer terug. Ik ben verrast door de snelle resultaten. Ik strijk mijn handen 3 x daags in en de blaasjes zijn zo goed als verdwenen, verdroogd als het ware. Ook heb ik geen last meer van de gekmakende jeuk. Ik ben ook begonnen met de CBD light olie, 3 x daags 1 druppel. Hopelijk pakken deze producten het probleem aan bij de oorzaak. Ik ben tot nu toe blij verrast en zal u nog laten weten of mijn aandoening door de CBD geheel is verdwenen.

Geantwoord op: 23:34 26-06-2017
Fijn dat de CBD zalf zo goed voor je werkt Marlon! Ben benieuwd hoe je je over 1-2 maanden voelt en hoe het met je huid is. Hopenlijk een blijvende verbetering? Groene groet, Wernard
…………………………………………………………………………………………………………………..

21:45 08-04-2017
Patrick Bolderman
Atopisch Exceem

Onze dochter had drie jaar geleden een hele erge uitslag op haar armen benen en borst. Na zelf veel geprobeerd te hebben qua zalf zijn we uiteindelijk naar de dokter gestapt. Na wat testen was de uitslag er snel; atopisch exceem plus een allergie. We kregen erg goede zorg van de kinderarts en huidspecialiste en kregen een zware hormoonzalf voorgeschreven en een strict regime wat ons vertelde hoe we onze dochter 3x daags moesten smeren en hoe ze moest slapen/douchen en eten.
Dit had het gewenste effect. Na 6 weken zag onze dochter er al stukken beter uit. Het was nog niet helemaal over maar de vuurrode uitslag was verdwenen.
Die bijwerkingen zijn aan ons vanaf het begin erg duidelijk gemaakt. De hormonenzalf maakt de huid heel erg dun en onze dochter had de kans dat ze minder snel of hard zou groeien.
Daar atopisch exceem een chronische ziekte is beseften wij ons dat dit geen oplossing is voor de lange termijn. Wij zijn opzoek gegaan naar alternatieven en kwamen al snel op een natuurlijk alternatief. Wietzalf, wat we op het internet lazen zou zalf met THC helpen om de huid tot rust te laten komen en door de THC de exceem bestrijden.
Na links en rechts (ook illegaal) wat zalf te hebben gekocht, van CBD tot THC, kwamen wij erachter dat de THC zalf haar echt hielp. De exceem was na naar een aantal dagen verdwenen.
Vanaf dat moment ben ik mij gaan inlezen in de werking van cannabis op het menselijk lichaam en ik kan u vertellen, je valt van de ene verbazing in de andere. Het is zoals ze in Engeland zeggen “once you go down the rabbit hole you can never go back”.
Onze ogen zijn geopend en wij zijn onze eigen kweek begonnen. Dit was een het fijnste gevoel wat wij ooit hebben gehad. Zelf zorgen voor je kinderen zonder tussenkomst van de medische wereld met al hun eigen belangen. Ook heb ik een gesprek gehad met de politie en hun op de hoogte gesteld van het feit dat ik wiet ging kweken voor mijn dochter haar ziekte. De politieagent was erg begripvol en heeft mij heel duidelijk de kaders van de wet uitgelegd.
Na onze eigen kweek ben ik nu in staat om voldoende zalf te maken voor mijn dochter. Ze heeft geen last meer van haar exceem. Voor onszelf zijn we onze eigen CBD olie gaan maken, van alle restanten die we hebben maken we onze eigen THC olie.
Dit helpt enorm, onze dochter heeft geen chemische medicatie meer nodig wij kunnen dit puur natuur oplossen!

Geantwoord op: 10:52 20-04-2017
Gefeliciteerd Patrick met je initiatief en succes! Vreselijk eigenlijk dat je zalf krijgt voorgeschreven die de groei van je kind kan remmen! Zo zie je maar weer, als je jezelf kunt helpen met een cannabisproduct is dit altijd onschadelijk en fijn om te doen, het haalt je uit je slachtofferschap. Fijn dat je dit wilde melden want huidproblemen, dat hebben velen! Groene groet, Wernard
…………………………………………………………………………………………………………………..

09:35 05-03-2017
Wim
Eczema

Hallo, hen een 15j lang bijna dagelijks een cortisone houdende zalf gebruikt om de eczema op mn handen onder controle te houden, hiervoor gebruikte ik de zalf cutivate. Deze zalf hield de eczeem onder controle maar deed het niet verdwijnen. Na die 15j heb ik dan een pot cbd zalf van stichting mediwiet besteld.. toen ik begon met het gebruiken van de cbd zalf was mn eczeem op dat moment redelijk onder controle.. echter na een weekje cbc zalf smeren, was mn eczeem volledig!! verdwenen!!
Nu een jaartje later smeer ik nog regelmatig de cbd zalf, maar m’n eczeem is sindsdien niet meer opgedoken, ook geen rode dunne droge huid meer! Dankzij deze zalf ben ik er na 15j eindelijk vanaf geraakt, dank u wietplant!

Geantwoord op: 10:27 05-03-2017
Fijn dat je ons dit een jaar na dato nog meldt! Je weet nu zeker dat je verbetering blijvend is en deze statement kan voor veel mensen met huidproblemen een signaal zijn om het ook eens te proberen Dank Wim! Groene groet, Wernard
…………………………………………………………………………………………………………………..

13:46 03-06-2016
Ben
MUNT ECZEEM

Beste Wernard,
Twee en half jaar geleden kreeg ik munt eczeem. Dit had ik over mijn hele lichaam. Overal had ik rode plekken die vreselijk jeukten. Het ergerlijke was dat je daar niet aan mocht krabben want dan werd het nog erger. Van de dermatoloog in het ziekenhuis heb ik toen twee soorten zalf gekregen. Dit heb ik anderhalf jaar lang gebruikt. De jeuk ging gelukkig grotendeels over maar de rode plekken bleven (weliswaar in mindere mate) terugkomen. Ik heb toen via jullie O.C.M. zalf (mix van CBD en THC, red.)voor de behandeling van eczeem geprobeerd en binnen 14 dagen waren alle rode plekken en jeuk verdwenen. Voor mij is dit een wondermiddel. Dit is nu een jaar geleden en nog steeds heb ik een gave huid en is de eczeem verdwenen. Hopelijk is deze zalf een uitkomst voor meer mensen met eczeem.
Met vriendelijke groet,
Ben

Geantwoord op: 00:08 04-06-2016
Toppie Ben, bedankt dat je een berichtje stuurt nadat je eerst een jaar hebt gekeken of de eczeem echt weg bleef, goed gedaan! Groene groet, Wernard
…………………………………………………………………………………………………………………..

09:58 01-11-2015
Hetty
ECZEEM

Voor mijn eczeem kreeg ik van de huisarts een corticosteroïdencreme, waar ik weinig baat bij had. Ook de sterkere zalf bood weinig soelaas. Het eczeem verdween nooit en na een tijdje moest ik ermee stoppen omdat de huid dunner werd. Geen goede combinatie als je nog steeds jeuk hebt en onbewust nog weleens krabte.
Toen ik over cannabis las, dacht ik eerst ‘jaja…’. Maar ach, wat had ik te verliezen? Ik heb ik eerst eens wat skunk gekocht en dit laten trekken in vaseline. Hier werd het wel wat beter op, de huid werd rustiger, minder jeuk, maar het ging niet weg. Net als voorheen vlamde het eczeem soms ook weer flink op, ondanks m’n brouwsel.
Toen ik later aan wietolie kwam, heb ik nog eens 1 ml. aan het brouwsel toegevoegd waardoor het flink sterker werd. Binnen 2 weken was m’n eczeem als sneeuw voor de zon verdwenen! Ik smeer het nu alleen nog 2 x per week, als ik een enkel plekje voel opkomen, dat daarop ook gelijk weer verdwijnt.
In plaats van ‘jaja…’ zeg ik nu ‘Jaaaaa!’

Esther CBD olie en THC olie

Diverse ongemakken.
Ik gebruik nu circa 2 weken de 2 soorten olie uit het starterspakket. Ik ben begonnen voor relatief lichte klachten waar ik echter steeds niet vanaf kwam. Ik had last van hooikoortsklachten, diverse eczeemplekjes en mijn lippen vervellen contstant. Het lijkt ook een soort eczeem en kan soms heel pijnlijk zijn. Ik begon met een paar druppeltjes CBD in de ochtend en merkte vrij weinig. Toen ben ik in de avond HTC druppels gaan gebruiken en voelde me daardoor heel rustig. Ik ben daarna gaan combineren. In de ochtend bijvoorbeeld 3 druppels CBD en 1 THC en in de avond andersom. Ik heb ook wat olie op mijn lippen gesmeerd. Ik had een enorme allergische reactie bij mijn oog toen ik begon. Het duurde even maar de reactie is nu helemaal weg. Ook mijn lippen voelen op dit moment beter dan ooit. Ik durf nog geen conclusies te trekken want heb dit eerder ooit een dag gehad en een paar dagen later kwam het weer terug maar ik wil doorgaan met het gebruik van de druppels omdat ik geloof dat een klacht die al jaren bestaat ook niet in 1 week geheel opgelost kan worden. Ik heb dus geduld:-) Ik constateer als neveneffect dat de olie een geweldig positieve invloed heeft op mijn gemoedstoestand. Ik voel me heel rustig en opgewekt. Realiseer me dus ook dat ik dat tijden niet geweest ben. Ik ben hier enorm blij mee. Benieuwd wat ik nog meer ga ervaren.

 

Geantwoord op: 23:40 28-01-2015

Mooie resultaten, we zijn benieuwd naar je verdere ervaringen Esther!

Groene groet, Wernard

 

Laura OCM zalf

De zalf is super. Ik gebruik het bij wondjes, eczeem en soms als nacht crème. De zalf is lekker en werkt goed. Het beste kun je maar een een klein beetje nodig, omdat het best sterk kan zijn.

Ineke hennepzaadolie

Hallo,

ik neem elke dag twee eetlepels hennepzaadolie (gekocht bij ihemp) tegen mijn eczeem, omdat uit Fins onderzoek is gebleken dat eczeempatiënten er een betere huid van krijgen (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16019622). Maar ik merk wel elke dag dat ik heel erg slaperig ben en elke nacht wel iets van 10 uur slaap nodig heb. Weet iemand of dit normaal is?

Geantwoord op: 23:45 17-06-2013

Hoewel weinig zit er in hennepzaadolie altijd een kleine hoeveelheid cannabinoïden. En als je daarvoor gevoelig bent ervaar je b.v. beter slapen. Misschien wat minder gebruiken?

Groene groet, Wernard

 

Marga THC olie

Hoi allemaal..

ik gebruik de wietolie nu enige tijd! en het helpt mij zeer goed! even snel uitgelegd ben chronisch pijnpatiënte.. heel veel jaren heb ik reguliere pijn medicatie geslikt en geplakt.. ook heb ik een half jr. pijnmanagement gedaan op een revalidatie centrum.. kon moeilijk in slaap komen.. maar sinds ik de wietolie gebruik gaat het allemaal een stuk beter! slaap beter en kom beter me dag door.. mijn dank is groot naar stichting medi-wiet om het mogelijk te maken voor iedereen om dit te kunnen proberen.. en buiten dat! ze je de gelegenheid geven om het zelf te maken.. door zaadjes en dergelijke te leveren.. en door de goed uitleg van Wernard in het filmpje op u-tube.. gisteren heeft manlief wiet-olie voor het eerst zelf gemaakt.. trots kwam hij met een flesje en ik proberen.. echt Super! ik heb mijn medicijn.. iedereen succes!

p.s. smeer wietolie sinds 3 dagen op mij man,s zijn exzeem.. en dat ziet er stukken beter uit! wij gaan er mee door!
groene groet Marga

HIDRADENITIS SUPPURATIVA

Ronnie CBD zalf, CBD olie en THC olie

Ik heb al jaren last van hidradenitis suppurativa. Je krijgt namelijk vervelende hardnekkige ontstekingen onder je oksels of liezen. Al ruim 18 jaar heb ik hier last van. Al vele zalfjes en antibiotica geprobeerd maar de ontstekingen bleven terug komen. Na een langdurig onderzoek bij de dermatoloog waarbij niets hielp had ik de moed opgegeven en accepteerde ik al jaren dat ik gewoon verder moest leven met deze vervelende ontstekingen. Todat ik mezelf sinds een paar maanden terug ging verdiepen in medicinale wietolie en de werking daarvan. Ik wilde de test op de proef nemen en kreeg dus een testpakketje met THC en CBD olie maar ook CBD zalf opgestuurd.

Ik ben de zalf elke morgen na het douchen gaan smeren op de ontstekingen en tevens pakte ik voor het slapen gaan 2 druppels THC en 2 druppels CBD. Na 2 weken zag ik dat de ontstekingen al aan het verdwijnen waren en na 4 weken waren ze tot mijn verbazing helemaal weg. Ik ben stichting mediwiet hiervoor erg dankbaar en raad iedereen met hidradenitis suppurativa aan om dit medicijn te gaan gebruiken.

HUIDUITSLAG

Inge OCM zalf

dank dat ik de creme/ zalf mocht proberen. heb na het succes van de vorige keer(een jaren lang gedoe met een huiduitslag, nu weg) nu een wrat behandeld met een sterkere creme. en wederom met goed resultaat!! ongelooflijk hoe krachtig dit werkt en hoe simpel het is hiermee goed voor jezelf te zorgen.

dank je wel!!

KOORTSLIP

Simone THC olie

Ik had een koortslip die veel sneller dan normaal is genezen m.b.v. daarop gesmeerde THC. Fantastisch!

LICHEN SCLEROSUS

Marleen CBD olie en THC olie

Hallo Mediwietenschappers,
Aanleiding om een intake bij jullie te doen was en is Lichen Sclerose, een huidaandoening rond de vulva en anus. Er is geen duidelijke oorzaak voor aan te wijzen, maar het wordt gezien als een auto-immuunziekte, een vorm van ontsteking, waarbij stress een belangrijke rol speelt in het verergeren van de symptomen (jeuk, schraal gevoel, vergroeiingen van de huid). Er is geen geneesmiddel voor, voorgeschreven wordt cortisonenzalf smeren op de aangedane huid in combinatie met vette zalven.

Al jaren is mijn gezondheid ondermijnd geweest door stress. Ongemerkt. Mijn (bij)nierenergie is zwak. Sinds twee jaar moet ik mijn energie goed bewaken, Tijdig rust nemen, ’s middags een behoorlijke dip. Als ik me een paar dagen wat energieker voel, volgt altijd een terugslag.

Ik besloot cannabisolie in te gaan zetten. Inwendig om mijn immuunsysteem te versterken, Uitwendig om de LS plekken tot rust te brengen. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar dit is wel wat er gebeurde. Vanaf het moment dat ik de beslissing nam om hiermee aan de slag te gaan heb ik het gevoel gehad op een nieuw en lichter energieveld te zijn aangesloten. De intake gedaan, een telefoontje ontvangen met toelichting. Voelde goed en zorgvuldig. Testpakketje besteld en daarmee aan de slag gegaan.

De CBD werkt bij mij het “beste” inwendig. Ik was al begonnen met meer te lopen en te wandelen en voelde hoe goed me dat deed, ik kreeg er energie van. De CBD druppels versterken de energie-opbouw voor mijn gevoel. Ik heb het idee dat ze mijn lichaam warmer maken, het leven wat lichter en ik ben gewoon duidelijk minder moe. Heb meer en heldere energie. En merk ook dat de bloedsuikerspiegel rustiger is. Ik neem nu 3 maal daags 2 druppels, maar varieer ook.
Ik vraag me wel af of ik er ook soms wat “chaotischer” van word. Het lijkt of ik een beetje vergeetachtig ben soms. Enerzijds ben ik helder en goed geconcentreerd, maar als ik veel doe ben ik ook wat vergeetachtig lijkt het wel. Ben ineens regelmatig dingen kwijt! Maar dat is maar periodiek.

De THC olie heb ik uitgeprobeerd, herkende de werking van blowen vroeger (35 jaar geleden). Bij het derde druppeltje ben ik maar op de bank gaan liggen genieten van mooie muziek! De THC olie gemengd met lanette/vaseline crème werkte heel verzachtend en rustgevend op de LS. Daar zou ik graag mee verder zijn gegaan, maar helaas het testpakketje is op! De CBD zalf heb ik ook geprobeerd, maar werkt niet echt. Ook niet met een paar druppels THC erbij. Ik heb wel gemerkt dat ik 3 druppels CBD genomen met 1 druppel THC in mijn lichaam veel langer voelbaar is dan 4 a 5 uur.
Inmiddels heb ik de spulletjes bijna bij elkaar voor mijn eigen oliefabriekje, ben vandaag ben ik bij mijn huisarts geweest en ik krijg een verklaring dat ik wiet verbouw voor medisch gebruik van cannabisolie. Dat vind ik wel een heel fijne ondersteuning. Ik wil er komend jaar mee aan de slag. Zelf verschillende hennepplanten zetten. CBD olie zelf winnen uit “industriële hennep” en THC uit andere hennep. Tot zover… bedankt en fijne eindejaarsdagen!

Marleen pure THC olie
Even een kort vervolgberichtje m.b.t. Lichen Sclerose.
Sinds enkele weken, gebruik ik (zelfgemaakte!) pure wietolie uitwendig. Dermovate hormoonzalf heb ik niet meer gebruikt. Ik begon ermee op het moment dat ik last had van de verschijnselen jeuk, schraalheid enz. dus kon goed volgen wat het met mijn huid deed. De LS is wel aanwezig maar nu rustig. De olie doet haar werk en het voelt heel goed om hiermee door te gaan. Met het innemen van CBD olie ben ik (voorlopig?) gestopt. Ik werd er na verloop van tijd misselijk van. Een beetje vreemd? Omdat het juist misselijkheid tegen gaat? Misschien was het genoeg even om het als kuur gedurende een aantal weken te gebruiken. in ieder geval, ik ben nog steeds blij op deze weg! Ik heb net 5 verschillende zaadjes besteld, die gaan in potten straks de tuin in, ik heb zin in het experiment,
Hartelijk dank!

MOEDERVLEK

Hennie THC olie en CBD olie

History:
Man, 60 jr. Glaucoom (aan geopereerd) 2 x dubbele ruiter Longembolie, Polineuropathie, depressie.
Medicijnen: Citalopram 30 mg (lichte depressie) met erge bijwerkingen, Propranolol (hartritmestoornis) Oxazepam 20 mg. Wordt je erg sloom, moe, duizelig etc. van.

Dag 1
Eerst de site goed doorgelezen, inclusief de cliënt commentaren, dat is de moeite waard, leer je veel van. S` middags 13:00u. 2x THC en 2 x CBD. S` avonds om 19:00u 2 x THC.
Voelde me rustig en goed gehumeurd. Muziek klonk ook beter.(Jerry Garcia)

Dag 2
Afgelopen nacht redelijk geslapen. Zal de THC wat later (21:00u.) slikken. Vanmorgen 3 x CBD genomen. Werkte goed, kon m’n werk rustig doen, voelde me ontspannen, goed gehumeurd en fit en dat is erg lang geleden. Ik denk dat 4 druppels niet nodig is, kan het natuurlijk uitproberen, maar vooralsnog werkt deze hoeveelheid goed. Om 13:00u. weer 3 druppels genomen. Voel me nog steeds goed en actief. Vanavond rond 21:00u 2 x THC, kijken of dat beter werkt. Zo niet dan neem ik morgen om 21:00u. een druppel meer THC. Handige bijwerkingen:

  1. Geen hongergevoel meer, ik moet 25 kg afvallen, dus dit gaat zeker bijdragen!!! Ik zit helemaal in de lift…..en blijvend hoop ik….
    2. Grappig, ik heb erg last van een droge huid, korstvorming, plus een kapotte moedervlek die altijd maar weer bloed als ik onder de douche vandaan kom. Zowel de korstvorming als de moedervlek genezen. Korstvorming zeker 25% afgenomen en moedervlek al 1 dag dicht en zeker 50% kleiner geworden.Dag 3
    Afgelopen nacht redelijk geslapen. Wat vaak wakker, geen probleem. Vanmorgen wel flink slomer en moe. Dit heeft de hele morgen aangehouden. Niet echt last van gehad op m’n werk, ook een uurtje fysio was geen probleem. Ik denk dat ik vanavond eerder de THC neem en maar 1 druppel ipv 2. Kijken wat er gebeurd. Misschien werkt de THC wat later (uren). Om 14:00u. de CBD (3 x) genomen. Per ongeluk 2 druppels THC om 18:00u. Maakt niet uit, voel me verder goed. Lekker relaxed. Muziek op en chillen maar.Dag 4
    Geen verschil met vorige nacht. Kan kiezen tussen 1 of 3 druppels THC. Ga toch voor 3 druppels om 20:00u. CBD doet het volgens mij goed. Ik voel me oké de hele dag. Zit alleen een beetje met m’n glaucoom. Vraag me af of ik de oogdruppels zo maar kan laten staan. Zal toch een vrije dag moeten plannen om een paar bezoekjes per uur bij de opticien om de oogboldruk te meten. Grappig dat mensen zo fel reageren als je zegt dat je wietolie gebruikt. Als ik crepeer van e bijwerkingen van die chemische troep, hoor je niemand. M.a.w. crepeer maar. Ze nemen nog niet de moeite om zich even te verdiepen in deze materie, maar wel commentaar leveren.
    Wordt vervolgd…

OUDERDOMSVLEKKEN

Ad hennepzaadolie

Sinds een aantal maanden pers ik zelf hennepzaad olie. Wij gebruiken die zowel in en uitwendig, iedere dag nemen wij een lepeltje olie, dit in verband met de vitamines die er inzitten! Sinds enige maanden gebruik ik die ook om mijn toch wel droge huid, nu niet meer droog! Maar nog leuker is het om te zien dat mijn, wat men noemt ouderdoms vlekken. Die ik op mijn handen en armen heb en in ’n rap tempo aan het kleiner worden zijn en ook een stuk lichter!!

PSORIASIS

18:58 27-04-2017
Maria
PSORIASIS

Sluit mij aan bij de vorige schrijfster.Jammer genoeg kan ik niet de foto’s bijsluiten(heb ze wel naar Mediwiet gestuurd).
In 2014 begon mijn man grote 20x10cm exceemplekken psoriasis te ontwikkelen op zijn scheenbeen.Alle zalfjes ook hormoonzalf waarvan het lijkt weg te gaan maar kwam op het andere been erbij terug.Half 2016 heb ik CBD olie gekocht en daar ook zalf van gemaakt.CBD pasta met kokosolie.
Vol goede moed begonnen met 3x daags zalf en 3x daags 2 CBD dr.Nu 9 mnd later is de psoriasis zo goed als weg.Omdat het niet meer jeukt vergeet hij soms de zalf,anders was het al weggeweest.Nu hoop ik dat als het jaar om is hij vrij zal zijn van exceem.
Zou iedereen met exceem aanraden probeer het misschien werkt het bij U ook.
Groetjes Maria

Geantwoord op: 11:42 18-05-2017
Heel goed zoals je dat aanpakte Maria, zowel smeren als CBD innemen. Ook geweldig dat je zelf zalf hebt gemaakt, gewoon wat CBD olie mengen met een ‘gewone’ zalf naar keuze. Dat is helemaal zoals ik het graag zie, zelf doen voorkomt een hoop ellende, is goed voor de portemonnee, de moraal en de patiënt, want je mobiliseert zo zijn zelfhelend vermogen. Een groen saluut voor jou en je man, Wernard
…………………………………………………………………………………………………………………..

Mar de kok
CBD olie

Inmiddels gebruik ik nu zo een 2 weken de cbd olie. 2 maal daags 3 druppels onder de tong. In eerste instantie leken mijn klachten van psoriasis te verergeren, maar nu kan ik mijn geluk niet op. Psoriasis plekken zien er heel rustig uit en heb haast geen jeuk meer. De dikke plakken zijn veranderd in een dun laagje. Waar ik eerst veel medicatie slikte voor hoofdpijn en migraine heb ik de afgelopen 2 weken maar 2 simpele paracetamols geslikt 🙂 Ik zeg TOP!! Zou ik de cbd olie ook kunnen proberen voor mijn zoontje van 2 die slecht doorslaapt en zo ja, wat is dan de start en max dosis? Zou ik voor mijn psoriasis niet beter de hennepzaadolie+ kunnen gaan gebruiken zodat ik deze ook op de huid kan smeren? Alvast bedankt voor uw reactie.
Groeten, een enthousiaste cbd olie gebruiker

Geantwoord op: 23:21 22-11-2014

Mooi dat het voor je werkt Mar, we hadden nog niet echt gehoord dat CBD werkzaam is tegen psoriasis, dank! CBD geeft meestal helderheid, dus of het je zoontje beter doet slapen is maar de vraag. Je zou het hem eerder op de dag kunnen geven en dan zien wat het doet. CBD kan in ieder geval nooit kwaad. Je zou ook een klein beetje Hennepzaadolie+ kunnen proberen, dat werkt voor veel mensen en dieren slaapverwekkend.

Groene groet, Wernard

Jan met de zwaaiende armen
THC zalf

Wernard bedankt voor het verspreiden van info over mediwiet naar het volk en alle blijde gezichten na het geruik de gezichten die nog komen.Namens Jan en Jan met de zwaaiende armen.P.S. Van zuurvrije vaseline heb ik wiezalf gemaakt die 1 op 10,als je druppeld en aan dieet houdt en de zalf smeerd,dan werkt het tegen psorasis.Het jeukt niet meer,geen pijn en last van andere klachten,en er blijven op elleboog 20cm bij7cm een paar kleine witte velletjes over.Nu ben ik aan t testen met minder pasta,maar het resultaat is nog niet bekend.Dat hoor je nog van mij.Al met al een leuk en leerzaam experiment!!

Groene groeten Jan[proefpersoon]en Jan met de zwaaiende armen[ontwikkelaar];je hoort nog van ons.

Geantwoord op: 12:03 15-06-2014

Hallo Jannen, bedankt voor de bijdrage!

Beste lezers, het Youtube filpmje op onze site van “Jan & Jan met de zwaaiende armkes” is voor mij het ideale voorbeeld hoe ik het graag zie. Eerst patiënt en daarna zelf mensen helpen in de eigen omgeving, het ideale volksmedicijn! Hopelijk horen we meer in het gastenboek van de beide Jannen in de toekomst.

Groene groet, Wernard

Jan P
CBD olie

Vanaf 11 Dec tot 29 Dec CBD Olie gebruikt uit proef pakket. Heb zeker resultaat gezien zeker als je bekijkt wat voor weer we hebben gehad. zelfs met de medicatie die ik slik 9x 120 mg Psorinovo daar naast visolie magnesium en vitamine van greens+, heb ik normaal scheurtjes en erge droge huid.
maar nu, ben nog wel niet schoon (kan ook niet CBD Olie te kort gebruikt daarvoor). ben ik heel tevreden over het resultaat. veel minder ontsteking roodheid van de huid geen jeuk en ondanks dat de temperatuur onder min is geweest een redelijk soepele huid zonder gesprongen en gescheurde wondjes hier en daar is de huid zelfs weer zo als het hoort te zijn. nu de volgende pipet testen en zien waar ik mee verder ga. mediwiet bedankt voor deze mogelijkheid,

Dank u wel. Jan

SCHIMMELINFECTIE

Inge van de wardt
OCM zalf

al jaren last van een restant van een schimmel infectie die begon op de voeten. daar is het al lang weg maar het bleef terug komen op de handen. best vervelend en niet tegen op te smeren, waar dan ook mee. maar nu is het weg!! heb een aantal weken de zalf van jullie mogen proberen en ben echt super blij met het resultaat!!
dank en hartegroet, inge.

SNEE

14:08 26-04-2015
Judith
HELENDE WOND, SLAPELOOSHEID, PIJN,HOND MET TOEVALLEN

De avond voor eerste Paasdag was het raak. 2 konijnen aan het knokken. Deze 2 rammen kunnen elkaar niet uitstaan.
Ook mijn schuld, ik had beter op moeten letten.
Hoe dan ook, een had er een enorme snee in zijn nek aan overgehouden. De volgende dag was de wond erg ontstoken.
Rood en er liep pus uit. De eigen dierenarts was er niet, de dienstdoende 40km verderop. Ik had niet speciaal iets in huis om het te behandelen. Dan maar wietolie. Olie om de wondranden zacht te houden en thc om de pijn te verzachten.
Wat schetst mijn verbazing. Na 3x in de wond te druppelen was het ’s avonds helemaal schoon. De wond zelf was binnen een week helemaal genezen. Niet te geloven.
Ben al een wietolie-fan voor slapeloosheid en pijn na een auto-ongeluk, een hondje met toevallen krijgt ook een heel lage dosering, een pigmentvlek in mijn gezicht is er ook bijna helemaal door weggetrokken en nu dit weer.
Judith
…………………………………………………………………………………………………………………..


Samia Meurer
Pleister met pure THC olie

Ik heb een ervaring met wietolie die ik graag met jullie wil delen. 10 dagen geleden liep ik een flinke diepe flinke snee op doordat ik een volle vuilniszak uit mijn pedaalemmer wilde halen. De binnenemmer was kapot waardoor ik mijzelf flink had opengehaald! Erg pijnlijk en moest ook even gaan zitten! Maar gelukkig had ik cannabisolie in huis (puur in een injectiespuit) en na het goed onder de kraan te hebben afgespoeld heb ik er een pleister opgedaan met een klein beetje pure olie ter grote van een halve rijstkorrel! Na 10 minuten was de pijn verdwenen en na 2 dagen zag de wond er schoon en bijna dicht uit! Dit heb ik zo’n 4 dagen 2 x per dag herhaald en na een week was de wond genezen. Nu smeer ik er dagelijks meerdere keren per dag calendulanlittekencreme op om het litteken te verzachten. Ik ben erg blij met het resultaat en heb deze olie zowel verdunt als onverdund dan ook standaard in mijn EHBO trommel liggen 🙂
Hartelijke groetjes Samia

VERDACHT PLEKJE

Ira
Verdacht plekje op de neus THC olie

Een familielid van mij had al een tijdlang ( meer dan een jaar) een vreemd verdacht plekje op haar neus. Zalfje van de huidarts deed niets. Op mijn suggestie heeft zij er elke nacht 1 op 5 ( THC) op gesmeerd. In een paar weken tijd is het weggegaan, en is de huid ook nog eens mooi geheeld. Helaas was de huidarts niet geïnteresseerd in het waarom van ineens een gave neus..

WONDJE IN DE MONDHOEK

Mitsz
THC olie

Wiet geneest bijna alles heb ik de indruk. Ik had een wondje in m´n mondhoek. Maanden lang last van gehad. Met de olie in een weekje weg!

WRATTEN

Leentje
THC en CBD olie

Depressie/burnout/traumaverwerking/overgevoelig zenuwstelsel
Wat mij het afgelopen jaar m.b.v. van andere natuurlijke middelen en op eigen kracht niet lukte was het verwerken van een trauma en het te boven komen van een depressie/burnout. Begin december 2014 ben ik begonnen met CBD olie opgebouwd naar 3x daags 1 druppel. Als ik voel dat ik te gestresst ben neem ik een druppel per dag meer. Ik verdeel de druppels over de dag. Laatste druppel om 18.00u. ’s avonds. Voor het slapen gaan neem ik een “veegje” verdunde thc-olie (zo’n ¼ druppel).
Ik ben mijn depressie/burnout te boven en ook mijn trauma is verwerkt.
Slaap ’s nachts als een roosje en mijn lichaam staat niet meer op onnodig “fight-flight”. Doordat ik geestelijk lekkerder in mijn vel kwam te zitten kwam ik er achter dat ik al een aardig poosje rond liep met diverse ontstekingen die zijn nu met inzet van een AB kuur voorals nog verdwenen. Ben héél erg blij met de CBD olie en de THC olie. Stom dat ik er niet eerder aan heb gedacht.

Wratten
Onder mijn beide oksels had ik ontzettend veel wratten. Ik smeer nu iedere dag mijn oksels in met een mengsel van thc olie + cbd olie (2 druppels THC olie + 2 druppels CBD olie) De wratten zijn binnen 2 weken als sneeuw voor de zon aan het verdwijnen. Er zitten ook nog 2 fibromen (steelwratten) die hebben nog niet zo’n zin om te verdwijnen maar de andere wratten zijn dus bijna verdwenen. Super!

Hond uitgezaaide pancreaskanker
Dit betreft het verhaal van onze hond (groot) die in maart 2014 is overleden in haar geval slechts 11 ½ jr jong het was nl. een power girl. We dachten dat ze alleen lympheklierkanker had maar achteraf denken we dat, gezien de symptomen, de oorspronkelijke kanker in de pancreas heeft gezeten en uitgezaaid was naar de lympheklieren. Na de diagnose heeft ze nog 4 weken geleefd. In die laatste 4 weken hebben wij haar ondersteund door haar overdag om de 5 u. verdunde thc-olie te geven hier door heeft ze (aangepast aan haar fysieke toestand) tot 1 week voor haar overlijden nog alles kunnen doen wat ze graag deed.

Hond melkkliertumor/tumor op voorpoot/jeuk
Oude (middelgrote) hond van zo goed als 15 jr met melkkliertumor en tumor op een voorpoot. Door 2 kleine tia’s in 1 week (eind okt-begin nov. 2014) was ze conditioneel erg achteruit gegaan. Opmerkelijk opgeknapt, conditioneel opmerkelijk vooruit gegaan m.a.w. ze loopt weer als eens “kievit” en ze is nog vrolijker dan ze altijd was. Voorheen was ze ’s morgens wat “stijfjes” maar dat is ze ook niet meer. Melkkliertumor is niet kleiner geworden maar ook niet groter. Tumor op een voorpoot is niet kleiner geworden maar ook niet groter maar het “verkleinen” van de tumoren was feitelijk ook niet mijn intentie m.b.t. de inzet van de CBD olie + THC olie. Doel van de inzet van THC olie en CBD olie is voor haar een fijne comfortable pijnvrije oude dag. De hond krijgt 2x daags 1 druppel CBD olie en 1 of 2x per dag een “veegje” verdunning van een druppel thc olie. In ieder geval voor dat ze gaat slapen. De hond had ook enorme jeuk. Verschillende combinaties geprobeerd van zowel de THC olie als de CBD olie en ook de wietzalf maar m.b.t. de jeuk geen succes. De jeuk moest op een “reguliere” bedwongen worden. Hond heeft verder momenteel geen reguliere medicatie nodig. M.b.t. jeuk nu allergietest d.m.v. haaranalyse.

Vanuit persoonlijke ervaring in het algemeen m.b.t. het gebruik van CBD olie en THC olie, als je het voor andere dingen/ziektes inzet dan kanker, heb dan geen haast in opbouw m.b.t. de hoeveelheid druppels zeker als je een gevoelig zenuwstelsel hebt en geef de CBD olie en de THC olie de gelegenheid/tijd om zijn “werk” te kunnen doen. Heb persoonlijk van zowel de CBD olie als de THC olie alleen de positieve bijwerkingen ervaren geen negatieve bijwerkingen.

Bedankt St. Mediwiet voor het delen van jullie kennis en ook dat er altijd gelegenheid is om vragen aan jullie te stellen.

Diana van’t Goor
THC olie

Mijn eigen ervaring met wietolie is dat mijn voetwrat erdoor verdwenen is. De wrat zat er al jaren en
naar de dokter gaan dat vond ik eng want het is erg pijnlijk. Als de dokter het met stikstof of soms met een operatie weg moet halen. Dan kan die alsnog weer terug komen en met de wietolie duurde het ongeveer 2 weken en de wrat was weg.

W Smits
THC olie

Dag Wernard,

Graag wil ik een aantal ervaringen delen met jullie delen over mediwietolie. Na het bezoeken van je site, het lezen van je boek en het zien van de film run from the cure was ik enthousiast gemaakt over deze olie. Zelf heb ik geen gezondheidsklachten maar het idee dat je met dit volksmedicijn mensen kunt helpen om van allerlei klachten af te komen dan wel te reduceren maakten mij enthousiast. Ik heb vorig jaar 5 vrouwelijke zaden bij jullie besteld en ik moet constateren dat de reultaten tot nu toe bijzonder positief waren. Bij onze dochter constateerden we na de vakantie dat een voetwratje aan haar grote teen die zij al een tijdje had enorm gegroeid was en zelfs over de andere tenen waren verspreid. Het zalfje van de dokter zorgde dat zowel goede als aangetaste huid kapot werd gemaakt en zelfs dat de wratten niet verdwenen. ik raadde haar aan om de olie te gebruiken (1x verdund) en de wratten sóchtends en s´avands goed in te smeren (2/3 druppels per keer). Niet een leuk klusje voor een meisje van 12 omdat de olie toch vreemd rook en ze moest met een extra sokje slapen danwel overdag dragen vanwege het doorlekken. Het resultaat is verbluffend na bijna zes weken trouw smeren zijn deze aggressieve wratten vrijwel verdwenen. De olie had ik ook aangeraden aan de schoonvader van een vriend van mij die kanker had. Deze bijna pure olie heeft hij gebruikt om met name de pijn te bestrijden. De methadon hielp niet meer en hij heeft nog 6 maanden vrijwel nog pijnvrij kunnen leven door een druppel elke 3 uur te gebruiken. Chemo had in voorgaande jaren al veel kapot gemaakt zodat kans op een volledig herstel eigenlijk vrij klein was. Tevens gebruikt mijn moeder de olie tegen hoge bloeddruk met positief resultaat. Excuus voor deze lange email maar ik dacht dat deze ervaringen jullie wel van pas konden komen. Succes met jullie voortreffelijk werk. Hartelijke groet, Walter Smits