Oorsprong van het verbod

Symbiose met hennep

Industriële hennep is het oudste landbouwgewas dat al 10.000 jaar door mensen geteeld wordt. De vezel word gebruikt voor de productie van touw, netten, zeilen, kleding en papier. De zaden als voedsel en om er een waardevolle olie uit te persen.

De mens kweekte ook soorten cannabis overdekt met hars en een hoog THC gehalte als genotmiddel en als medicijn.

Tot het verbod in 1937 bevatte 30-40% van de medicijnen in de toenmalige apotheken cannabis.

Maar cannabis is ook een entheogene drug die een mens ontvankelijk maakt voor het goede, het ruimdenkende, het zachte, het Goddelijke in zichzelf en in anderen. Het kan mensen anders doen denken en daarom zijn veel mensen er instinctief bang voor en autoriteiten er vaak zo op tegen.
Je kunt zeggen dat de mens geëvolueerd is mede door zijn symbiose, zijn interactie met hennep.

De Nederlandse Gouden eeuw was niet goed mogelijk geweest zonder het gebruik van hennep voor touw, zeildoek en om de schepen waterdicht te maken, het zogenaamde breeuwen

De hoofdrolspelers in de cannabis conspiracy

Dupont wilde haar patent beschermen om plastic te maken uit aardolie. Dat kon ook gemaakt worden van hennepzaadolie

1. Du Pont was in het begin van de vorige eeuw een industrie in opkomst die haar patent wilde beschermen om plastic en nylon te produceren uit aardolie.
Plastic en nylon konden ook gemaakt worden uit hennepzaadolie!

Logo Dupont

2. Andrew Mellon was de Amerikaanse minister van financiën van 1921 tot 1932, maar ook eigenaar van de Mellon Bank en daarmee de voornaamste financier van Du Pont.

Wernard legt de geschiedenis uit tijdens een seminar in Haarlem

Hemp for victory, in 1942 dacht men er blijkbaar nog heel anders over…

Randolph Hearst en Andrew Mellon

3. Randolph Hearst (1863-1951) was een Amerikaanse krantenmagnaat, eigenaar van ruim 52 kranten, bijbehorende papierfabrieken en bossen om houtpulp te leveren. Dit imperium werd bedreigd door de uitvinding van een Oostenrijker, ene Georg Slichten, die een patent had laten vastleggen voor de veel goedkopere machinale papierproductie uit hennepvezel.

Hearst en Mellon kenden elkaar goed via Du Pont. Hearst had een miljoenendeal met Du Pont gesloten voor de levering van een nieuw chemisch procédé waarmee papier goedkoper dan voorheen gemaakt kon worden uit houtpulp. Maar de Oostenrijker Georg Slichten had net een patent gedeponeerd waarmee op industriële wijze nog goedkoper papier geproduceerd kon worden uit Hennep en dat vormde een ernstige bedreiging voor het Hearst imperium! Prohibitionisten “geloven” dat als je iets maar streng genoeg verbied het probleem wordt opgelost.

4. De Mormoonse kerk veroordeelde marihuana, daarin snel gevolgd door andere kerken en de toentertijd politiek belangrijke prohibitionisten die mede verantwoordelijk waren voor de rampzalige drooglegging (alcohol prohibition1920-1933).

Opruiende anti Spaanse propaganda in Hearst kranten

Hearst was gewend zijn eigen nieuws te maken en indien nodig een oorlog te beginnen. Zo verleidde hij Amerika door schandalige berichtgeving in zijn kranten tot een oorlog met Spanje in 1898 om diens kolonie Cuba .Oorlog is immers altijd goed voor de oplagecijfers! Hearst regisseerde daarom zonder aarzelen een campagne tegen industriële hennep. Hij deed dit heel slim door de nadruk te leggen op het gebruik van hennep als genotmiddel. Iedere dag verscheen in een van zijn 50 kranten een sappig verhaal over een nieuwe, gevaarlijke drug met een moeilijke naam, marihuana, die gemaakt werd uit industriële hennep. Deze nieuwe ‘killer drug’ werd gebruikt door Mexicanen, zwarten en Hispanics en zette hen aan tot het plegen van allerlei misdaden zoals het verkrachten van blanke vrouwen. Racisme of discriminatie is altijd een essentieel onderdeel van de ‘war on Drugs’. Bij deze verhalen verschenen ietwat kinderachtig getekende plaatjes, omdat er nu eenmaal geen foto’s beschikbaar waren van deze verzonnen misdaden. Maar die kinderachtige archetypische beelden worden zelfs nu nog verspreid door sommige politici en media. Het levert immers stemmen op en verkoopt kranten of lokt TV kijkers!

De jarenlange anti- marihuana campagne van Hearst leidde tot het indienen van een wet in het Amerikaanse Congres die het telen van hennep, door het betalen van een zware belasting, onrendabel maakte. De Marihuana Tax Act werd in 1937 na een kortstondig beraad van nog geen 50 minuten door het Amerikaanse Congres aangenomen. Iedereen was het er over eens dat die gevaarlijke drug onmiddellijk verboden moest worden, je kon immers dagelijks in de kranten lezen wat een ellende die “killer drug” veroorzaakte! Om de teelt van industriële Hennep onmogelijk te maken werd de nadruk gelegd op marihuana wat weer uitmondde in de onzinnige ‘war on drugs’ van tegenwoordig.

Na een beraadslaging van slechts 50 minuten werd besloten Hennep en Marihuana te verbieden.

Moderne ‘War on Drugs’ propaganda, niets nieuws onder de zon

Toentertijd werden door Hearst ongeveer dezelfde argumenten aangevoerd tegen marihuana die ook nu nog gebruikt worden:

1. Marihuana leidt tot gebruik van andere, ‘hardere’ drugs

2. Marihuana is een bedreiging voor ‘onze’ jeugd

3. Moderne marihuana is lang niet zo ongevaarlijk als altijd werd gedacht

4. Marihuana is een bron én oorzaak van criminaliteit

Hoe zwaarder de politie repressie, hoe hoger de straatwaarde, des te meer geld valt aan de teelt van marihuana te verdienen.
Politie optreden financiert grootschalige illegale teelt. De burger betaald de prijs, in sommige politie regio’s is justitie de helft van haar tijd bezig met de bestrijding van illegale plantjes. Voor ‘gewone’ criminaliteit blijft steeds minder tijd over. Sommige politici roepen dan dat er harder moet worden opgetreden, bange burgers denken dat nog meer repressie de enige oplossing is en stemmen dan op deze ‘ferme’ politici. Ondertussen stijgt de criminaliteit, het aantal gewapende overvallen op burgers in hun woonhuizen* stijgt bijvoorbeeld in Nederland.

* In de periode 2010 tot maart 2012 zijn in Nederland in totaal 1776 woningen overvallen

Daarbij vielen 13 doden en 708 gewonden.

Bron: Justitie/RTL Nieuws