Slapeloosheid

Er wordt geschat dat ruim 25% van de mensen slecht slaapt en dat ruim 10% daarvoor medicijnen gebruikt. Slapeloosheid of insomnie is dus een algemeen voorkomend probleem. Als je mensen vraagt hoe ze slapen zegt het grootste deel goed, maar als je vraagt of ze fris wakker worden of met het gevoel of ze onder een bus hebben gelegen krijg je een heel ander antwoord. Goed slapen meet je dus af aan hoe je wakker wordt!

Het was me al opgevallen dat patiënten die wietolie gebruikten bijna altijd rapporteerden dat ze nu ineens zoveel beter sliepen. Een druppel wietolie of zelfs maar een deel daarvan was al voldoende voor een goede slaap. Je kunt aan Hennepzaadolie  een klein beetje THC olie toevoegen dan krijg je een mengsel dat erg goed werkt om te slapen. Daarnaast is Hennepzaadolie de gezondste stof op aarde goed voor de aanmaak van nieuw weefsel. Een theelepel Hennepzaadolie+wat wietolie in een warm bad is ontspannend en je komt eruit met een babyzacht huidje!

Maar zou wietolie ook helpen bij mensen die aan aangeboren slapelooshheid leiden, de echt moeilijke gevallen dus?

Interessant werd het daarom toen ik in contact kwam met Monique, die al 45 jaar een aangeboren, genetisch overerfelijk slaapprobleem heeft. Want ook haar moeder sliep altijd slecht en gebruikte daarvoor haar hele leven slaapmiddelen. Monique zelf kon zich niet herinneren ooit uitgerust wakker te zijn geworden en sliep volgens haar moeder ook als baby al slecht. Monique gebruikte ruim 15 jaar slaapmiddelen maar was daardoor overdag duf. Ze was dan vermoeid, prikkelbaar en snel geïrriteerd.

Bekijk zelf het interview met Monique 

Ze begon met één druppel wietolie (5x verdund) en nam de volgende dagen elke nacht een extra tot ze bij vijf druppels voor het eerst van haar leven fris wakker werd! Monique kan nu net als ieder ander mens vier uur aan een stuk slapen, wakker worden, even naar de WC gaan en weer gewoon verder slapen. Zo komt ze aan 6-7 uur slaap per nacht, terwijl Monique vroeger met een hoop moeite en de nodige pillen niet meer dan 4 uur per nacht kon slapen. En last but not least, ze wordt er niet stoned of high van, als ze dat al wordt merkt ze er niets van want dan slaapt ze. Ze weet dus nu voor het eerst in haar leven hoe het voelt om uitgerust wakker te worden. Ze is overdag fris, fit, en in een goed humeur, vriendelijk en ontspannen en dat is een gevoel dat je meer mensen zou willen toewensen.