Hoewel zelf ruim 40 jaar recreationeel roker heb ik nooit iets mogen merken van de medicinale werking van Cannabis. Wat ik ook probeerde, dikke pure joints tegen hoofdpijn of spierpijn, het mocht niet baten.

Al enkele jaren werd ik rond 4-5 uur ’s nachts wakker van de hoofdpijn. Ik stond dan op omdat de hoofdpijn anders de hele dag bleef hangen. Tja, wat doe je dan? Je gaat achter je computer zitten, verricht een aantal uurtjes werk, helpt vrouw en kinderen de deur uit, gaat met de hond wandelen en daarna gelijk weer naar bed. Een uurtje slapen, weer een paar uur rondlopen en werken, rond 12 uur nog een uurtje slapen want 8 uur slaap per dag heb ik gewoon nodig om me goed te voelen en pas dan kon mijn dag eigenlijk pas goed beginnen, Dit leven was te doen, maar toch wel een raar ritme en waar kwam nou die hoofdpijn vandaan? Tot een röntgenfoto opheldering bracht, artrose!

Slikt U dit voortaan maar

De mens heeft tussen zijn nekwervels relatief zacht kraakbeen zitten dat bewegingen als het ware smeert. Dat kraakbeen slijt, maar groeit ook weer aan, alleen bij oudere mensen wordt dat minder. Tussen de kraakbeenwervels lopen zenuwen vanuit de nekwervels en de ruggengraat naar de rest van het lichaam. Door slijtage van de kraakbeenwervels komen die zenuwen klem te zitten en dat geeft een onaangenaam gevoel, of er sambal of peper tussen je nekwervels zit. Lichaamsspieren proberen dat nare gevoel te voorkomen door zich aan te spannen en de druk van de zenuwen af te nemen met als gevolg hoofdpijn door een te grote spierspanning. Ik had dan ook altijd keiharde nek- en schouderspieren. De vervangend huisarts schoof me een recept toe voor pijnstillers, “diclofenac natrium, drie per dag” mompelde hij, terwijl hij op zijn scherm bleef staren en gegevens intikte. “Enne, voor hoe lang moet ik die pillen nemen?” vroeg ik aarzelend. “ nou, gewoon, voor de rest van je leven”, zei hij zonder op te kijken en tikte onverstoorbaar verder. Nou, de rest van mijn leven leek me wel wat lang! Na de bijwerkingen bestudeerd te hebben op internet realiseerde ik me dat Diclofenac natrium me jaren van mijn leven ging kosten! Daarbij kwam dat er niets veranderde aan de oorzaak van de hoofdpijn, mijn zenuwstelsel dat pijnprikkels moest doorgeven werd slechts tijdelijk verdoofd. De alarmbel werd uitgezet, de brand niet geblust!

Geen hoofdpijn meer!

Toen herinnerde ik me de spierontspannende eigenschappen van wiet thee. Nu had ik wietthee nooit erg serieus genomen, meer iets voor beginners, maar het was de moeite van het proberen waard. Ik maakte een litertje wiet thee, dronk een kopje en voilà, de volgende morgen voor het eerst in jaren had ik geen hoofdpijn meer! Ik dronk elke dag trouw een kopje thee en had nergens meer last van. Sloeg de thee ook wel eens een aantal dagen over als ik wietolie gebruikt had.

Hennepzaadolie plús

Ik gebruik tegenwoordig hennepzaadolie + , dat is hennepzaadolie verrijkt met wat wietolie, elke dag een eetlepel. Hennepzaadolie bevat uit zichzelf heel weinig THC, maar is wel de gezondste stof op aarde, goed voor de aanmaak van nieuw weefsel en ik voeg daar soms wat THC in de vorm van wietolie aan toe. Ik heb nu de overtuiging dat de combinatie hennepzaadolie met af en toe een beetje THC mijn kraakbeen productie weer op gang heeft gebracht. Als ik 6-8 weken lang geen hennepzaadolie gebruik komt het oude pijnlijke gevoel weer terug en dat zie ik als een bewijs dat het werkt. Ik word dus telkens gedwongen een beetje cannabis te gebruiken. Nou ja, een beetje THC keeps the docter away!