Test met fybromyalgie patienten

Mediwiet verstrekte enkele malen gratis wietolie aan een groep fybropatienten onder voorwaarde dat ze hun ervaringen zouden willen delen.

Wij ontvingen de volgende berichten

Gerdina Mijn ervaring is dat ik geen baat heb bij de CBD druppels. Het lukt ook niet om daar een bovengrens bij te vinden. De donkere druppels werken ontspannend en ik wordt er loom van. Ze doen verder niet veel tegen de pijn en ik val er niet door in slaap. Ik gebruik nu 8 druppels per dag. 2 voor de middag en zes voor het slapen. Ik geloof niet dat mijn bovengrens al is bereikt. Het enige wat mij echt steeds meer gaat tegenstaan is het druppelen onder mijn tong. Er zit altijd wel iets op het pipet en raakt dan je tong al en het is lastig doseren. Vooral de smaak naakt het voor mij steeds moeilijker.

25 juni om 10:03

Bianca Hoi mijn ervaring is de capsule voel ik niks van in mijn hoofd (raar) maar relaxed gewoon. Uiteraard neem ik eigen medicatie ook weer… De THC zal ik pakken voor te slapen als ik weer beter eraan ben.

25 juni om 10:10

Brenda Merk dat ik heel goed slaap en stoelgang is verbeterd en geloof me ook dat is fijn… waarschijnlijk is pijnstillend effect bij mij lager omdat ik methylfenidaat gebruik maar de ontspanning die ik ervam krijg is heerlijk… alleen word ik moeilijk wakker… blijf er heerlijk mee doorgaan. .. nu wsl overbelasting armen dus slik nu cebrex

25 juni om 10:14

Piep Piep Ik gebruik dus al langer de thc olie. Al voordat jullie begonnen met het proefpakketje. Alleen voor de nacht ongeveer 5 druppels en ik slaap als een roosje. Door jullie ervaringen heb ik toch maar weer eens een flesje cbd olie besteld. Deze gebruik ik nu overdag. ’s Morgens ongeveer 5 druppels en in de loop van de dag nog eens 5 druppels. Ik heb het idee dat de dagen zo redelijk voor mij verlopen. En natuurlijk moet ik blijven leven zoals ik me aangeleerd heb. In Balans!!!! Het is geen wondermiddel, maar het doet wel wat. Verder gebruik ik voor de fm geen medicatie meer. Al lang niet meer. Helpt toch niet die troep. Alleen nog voor de migraine dagelijks een tabletje en indien nodig bij een aanval. IK kan zeggen dat ik tevreden ben.

25 juni om 10:19

Carola mij gaat het goed met thc druppels drie keer per dag drie druppels. Slaap goed en heb veel minder pijn het lopen gaat ook veel beter. En bovenal ben ik van de morfine pleisters af. Kan s’avonds langer blijven zitten op de bank . En gebruik de scootmobiel alleen op grote afstanden. Dus voor mij is de test met de druppels een uitkomst geweest.

25 juni om 10:41

Lianne De CDB druppels neem ik zodra nodig is op een mindere dag 2 keer 3 druppels. En voor het slapen THC 3 druppels slaap ik goed op. Als ik afspraak heb slik ik niks. Bovengrens niet gevonden. Ene keer reageer ik beter dan de andere keer. Dus zeker vooruitgang voor mij.

25 juni om 11:03

Ria ik gebruik nou enkele weken beetje hetzelfde,4cbd in de ochtend 4cbd in de middag 3cbd rond 18.00 om 22.00 2thc en om 22.45 3thc,voel me heel rustig heb beetje meer energie maar voor de pijn doet het niks,en ik slaap wel veel beter ongeveer 6 tot 7 uur,eerst sliep ik 4 uurtjes dan was ik heel de dag moe en somber,dus het is wel vooruit gegaan

25 juni om 11:51

Maaike ik heb alleen de drupels savonds en dan zijn me spieren wel in rust

25 juni om 12:09

Sandra Gebruik elke dag beetje het zelfde s morgens 3x CBD, dit herhaal ik nog 2 a 3x per dag en voor het slapen de THC druppel 3 a 4 stuks. Slaap wel pas na 12 uur goed en overdag voel ik me ook fitter, beter. De eerste weken waren top en een hele verbetering naar een normale dag met pijn die te handelen is. Inmiddels ruim 1 1/2 week heel veel last van mijn lijf en verschrikkelijk moe dus mijn medicijnen gebruik ik er nu ook weer even bij anders kom ik de dag niet door, wil dit wel weer vanaf morgen gaan minderen. Dus ik denk dat het voor mij help maar met heel veel pijn? Ga er zeker nog even mee door

25 juni om 14:30

Jolanda Bevalt prima, elka dag neem ik twee maal daags twee CBD druppels, en een capsule hennepzaad. Ik merk dag me lijf er ontspannen van is. En ik slaap goed, maar daar heb ik al niet zo veel moeite mee gelukkig, wel dieper. En dat voelt met opstaan beter.

25 juni om 19:36

Laura Ik neem 2xdaags 2 cbd druppels en het helpt zeker. De pijn wordt er voor mij wat dragelijker door en daardoor heb ik wat meer energie en zit ik ook beter in mijn vel. Ik ben gestopt met de Lyrica.
De uitwerking van de thc is nog steeds erg wisselend. Soms slaap ik er lekker op, soms kom ik alsnog niet in slaap! Ik word wel een heel stuk fijner wakker dan toen ik nog melatonine slikte, dus da’s een groot voordeel ?
Ik doe de druppels op een lepeltje en stop dat onder mijn tong. Makkelijk doseren, geen gekluns met een spiegel. De smaak ben ik inmiddels aardig aan gewend, ik vind de thc zelfs bijna lekker 🙂

Ik heb ruim een week weinig geslikt toen de thc een keer heeeeel slecht viel in combinatie met griep en weinig eten.

25 juni om 22:28

Joke op het ogenblik neem ik voordat ik naar bed ga 2 dr thc en een lepeltje olie……daar slaap ik redelijk op, de pijn in mijn schouder overheerst jammer genoeg….daar word ik elke keer wakker van….neemt niet weg dat ik nu wel sneller in slaap kan komen! beetje spijt van dat ik niet voor de capsules ben gegaan want ik heb veel moeite met de smaak van zowel de thc als de olie……meestal neem ik iets zoetigs er achteraan!…de erden dat ik voor de olie heb gekozen is dat ik het wil uitproberen op mijn psoriasis! In ieder geval bijna geen pijnstiller of codeine meer nodig!

26 juni om 1:36

Aleida Het bevalt mij prima. Gebruik voornamelijk de thc druppels om beter te kunnen slapen. De cbd gebruik ik maar af en toe. Moet op mijn werk echt mijn hoofd er bij hebben en dat lukt voor mijn gevoel niet goed met de cbd. Maar wel te gebruiken in het weekend

26 juni om 23:07

Carin Ik neem sinds ik die capsules in huis heb alleen nog maar een van die als ik in bed lig samen met een halve rivotril voor mijn benen en slapen doe ik super goed. Al lang niet meer meegemaakt. Na die 2 operaties gaat het herstel vlot zonder verdere medi…Meer weergeven

27 juni om 9:18

Joke Ik denk dat ik die capules ook maar ga bestellen dan gebruik ik de olie wel voor mijn huid!

27 juni om 17:08